Imam mali problem koji pokušavam riješiti.. Fiesta 1.4TDCi, 2006. sa tankom od 42l (po specifikaciji). Punjenjem od 'debele rezerve' (rezerva se pali na 80km, recimo da još 30-40 vozim pa natankam) do izbacivanja pištolja mi stane maksimalno cca. 31-32l.

Na stranu to što nije preporučljivo ni prazniti tank do rezerve, ne radim to gotovo nikad, ali nećemo o tome.. par pitanja:
1. Nakon što mi se upali lampica rezerve i boardcomputer prikazuje da imam goriva za 80km - koliko stvarno goriva imam u rezervoaru? Jel to zaista tih cca. 4-5l koliko mi treba za 80km ili će u tanku ostati (par litara, koliko?) goriva i kad spadnem na 0km po boardcomputeru?
2. Nakon što natankam do izbacivanja pištolja, koliko bi trebalo još moći stati goriva u rezervoar? Ima li nekih neželjenih pojava koje se mogu desiti u slučaju da tankam još nakon što pištolj izbaci?
Ovo sve me zanima jer kako god izračunam - nešto mi je 'pojelo' najmanje 5l rezervoara (možda i dosta više). Sve u svemu, nemam nikakvih problema što se tiče rada automobila i ne namjeravam skidati/čistiti rezervoar da bi se to riješilo.
Unaprijed hvala.