Sad mi vise nista nije jasno,imao sam neko sitno seckanje na oko 1800 obrtaja i promenu zvuka,kao da zakmeci auto i izgubi malo snagu u tom trenutku,sve zivo sam izmenjao i nista,pre neki dan otvorim egr i totalno druga prica auto vuce extra,nema seckanja,ne kmeci...
Zar ne bi trebalo da bude obrnuto?
Mondeo mk3 EGR
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 2146
- Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h
-
- Poruka: 479
- Član foruma od: četvrtak, 9. okt. 2014. u 14:52h
Re: Mondeo mk3 EGR
Ja samo recimo imao problem kada sam prvi put zatvorio egr, taj sto sam zatvorio i na izduvnoj grani i kod ventila sam postavio blindu, tako da sam skroz izbacio onu cev kroz koju se izduvni gasovi vracaju nazad u usisnu granu kroz egr. Turbina je bas na tim obrtajima, oko 1800 pocela jako da cvili, kao da vristi. Nisam hteo da vozim tako i cackao sam jos neke strane forume gde ljudi pisu da nikako ne sme da se zatvara kod izduva, nego samo blinda kod ventila. To vazi za tdci. Posle par dana, skinuo sam blindu sa izduva kod grane auspuha, vratio sam cev nazad na svoje mesto i ostavio sam samo blindu kod egr ventila. E tada je bila skroz druga prica, tada je auto poceo skroz bolje da vuce i manje da dimi. Sto znaci, da i ako postavis blindu samo na egr, moras posle nekog vremena da skines onu cev kroz koju prolazi dim nazad u motor i da je ocistis od svega sto se nakupilo u njoj, jer onaj otvor kod izduvne grane nikako ne sme biti blokiran, jer bas mnogo smeta turbini. znaci, egr zatvoriti samo kod ventila, i posle par hiljada km skinuti cev i ocistiti je, pa vratiti je opet na svoje mesto kako je bilo. E sad, ne znam kako si ti zatvarao kod tebe egr, ali probaj samo da ocistis onu cev, postoji mogucnost da se nakupilo gareza na usta cevi tamo ispod turbine.
Jer sad, ako nisi ocistio tu cev, a otvotio si egr ventil ponovo, mozes da zamislis sta si ubacio u motor iz te cevke...
Jer sad, ako nisi ocistio tu cev, a otvotio si egr ventil ponovo, mozes da zamislis sta si ubacio u motor iz te cevke...