Focus 1.6 TDCI 80kw 2011 god. ENGINE MALFUNCTION
Moderator: Dragomir
- Budimir
- Poruka: 43
- Član foruma od: sreda, 28. avg. 2013. u 22:23h
Focus 1.6 TDCI 80kw 2011 god. ENGINE MALFUNCTION
Pozrav,
Juce upalim auto, krene da radi jedno 10 sec i izbaci mi na ekranu ENGINE MALFUNCTION i auto se ugasi.
Opet pokusam da upalim, ovoga puta malo verglao, upali radi nemirno na leru od 800 do 1000 obrtaja i posle deset sekundii opet se ugasi... Danas probam ista prica. Uradjen veliki servis pre 500 km, gorivo sipam stalno na jednoj eko pumpi. Pokrenem njegovu autodijagnostiku i kod opcije DTC izbacuje gresku D900. Napominjem da sam do prekjuce vozio bez ijednog simptoma ili najave za ovako nesto, prakticno mi je auto ccrkao na parkingu. Da li je neko imao slican problem, na sta bi moglo da ukazuje ovakvo stanje?? Srecna nova godina i pozdrav!!!
Juce upalim auto, krene da radi jedno 10 sec i izbaci mi na ekranu ENGINE MALFUNCTION i auto se ugasi.
Opet pokusam da upalim, ovoga puta malo verglao, upali radi nemirno na leru od 800 do 1000 obrtaja i posle deset sekundii opet se ugasi... Danas probam ista prica. Uradjen veliki servis pre 500 km, gorivo sipam stalno na jednoj eko pumpi. Pokrenem njegovu autodijagnostiku i kod opcije DTC izbacuje gresku D900. Napominjem da sam do prekjuce vozio bez ijednog simptoma ili najave za ovako nesto, prakticno mi je auto ccrkao na parkingu. Da li je neko imao slican problem, na sta bi moglo da ukazuje ovakvo stanje?? Srecna nova godina i pozdrav!!!
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7123
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Re: Focus 1.6 TDCI 80kw 2011 god. ENGINE MALFUNCTION
Da ti se nije ispraznio akumulator, pa da je zbog toga pobrljavila elektronika?
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- Budimir
Pa ne znam...napon akumulatora na tom samotestiranju pokazuje 12.1 V dok je auto ugasen... a da je prazan akumulator ne bih mogao ni da ga upalim. ne znam..
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21505
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Kad upališ auto, proveri punjenje.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Budimir
Evo koji je razlog ,,kvara" mog Focusa.
http://1drv.ms/1n1Obcu
http://1drv.ms/1ZLCUeo
http://1drv.ms/1TBOXHw
http://1drv.ms/1ZLD45r
Napunio sam rezervoar 31.12.2015. god na Eko pumpi u Borci i to ne Disel economy nego AVIO Diesel, koji je kao ,, kvalitetniji".
1. Januara temperatura u beogradu nije bila ispod -4, -5.. uvece nisam mogao da upalim auto...odnosno upalim ga, a on se ugasi.
Evo jos jedan primer kakavo se smece od eurodizela prodaje u Srbiji, da pri temperaturi od -4 zaledi i odvoji parafin...rezultat zapusene sve cevi do filtera, filter goriva, ciscenje rezervoara. Znaci preporuka da EKO pumpe obilazite u sirokom luku... kod njih sam sipao girivo jedno godinu dana, ali od danas vise nikad.
http://1drv.ms/1n1Obcu
http://1drv.ms/1ZLCUeo
http://1drv.ms/1TBOXHw
http://1drv.ms/1ZLD45r
Napunio sam rezervoar 31.12.2015. god na Eko pumpi u Borci i to ne Disel economy nego AVIO Diesel, koji je kao ,, kvalitetniji".
1. Januara temperatura u beogradu nije bila ispod -4, -5.. uvece nisam mogao da upalim auto...odnosno upalim ga, a on se ugasi.
Evo jos jedan primer kakavo se smece od eurodizela prodaje u Srbiji, da pri temperaturi od -4 zaledi i odvoji parafin...rezultat zapusene sve cevi do filtera, filter goriva, ciscenje rezervoara. Znaci preporuka da EKO pumpe obilazite u sirokom luku... kod njih sam sipao girivo jedno godinu dana, ali od danas vise nikad.
- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
Pa ovakvo đubre od goriva nije ni običan evrodizel na NIS-u
treba im zvati inspekciju...

/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7123
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
I u drugim temama i na drugim forumima se pominje da su ljudi ovih dana imali probleme sa EKO Avio dizelom.
pozdrav, Bojan

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21505
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Eto ti ga sad... ja sam čuo za probleme sa NIS-Gazprom gorivom a da EKO ne pravi problem.
(što se tiče NIS-Gazprom, mogu da potvrdim pošto u firmina vozila sipamo gorivo na Gazprom... na -14 je zaledio klasičan Euro dizel)
(što se tiče NIS-Gazprom, mogu da potvrdim pošto u firmina vozila sipamo gorivo na Gazprom... na -14 je zaledio klasičan Euro dizel)

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- acadimke
- Poruka: 1700
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Sa Nisovim eurodizelom nisam imao problema na -10 ovih dana
Послато са GT-I8260 уз помоћ Тапатока
Послато са GT-I8260 уз помоћ Тапатока
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Temperatura utice na mnogo sta lose na automobilu nemora da bude samo gorivo problem
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- Budimir
Opet ENGINE MALFUNCTION poruka...
Simptomi:
Kada je auto opterecen sa 5 osoba i koferima pozadi i recimo vozim pri brzini 80-100 i dam gas desi se da nekada izbaci tu poruku.
Prosle godine kada mi se to desili jednom dijagnostika je pokazala gresku koja se odnosila na pritisak turbine.
Ugasim auto..upalim ponovo greske nema ali onda nece da vuce...limitirani obrtaji i vuce se kao prebijena macka. Onda se tako sam od sebe oporavi kao da nista bilo nije.
Gorivo u zadnje vreme sipam na NIS pumpama.
Da li neko ima ideju sta sve moze biti... ?
Gorivo
DPF
MAP senzor
????????
Simptomi:
Kada je auto opterecen sa 5 osoba i koferima pozadi i recimo vozim pri brzini 80-100 i dam gas desi se da nekada izbaci tu poruku.
Prosle godine kada mi se to desili jednom dijagnostika je pokazala gresku koja se odnosila na pritisak turbine.
Ugasim auto..upalim ponovo greske nema ali onda nece da vuce...limitirani obrtaji i vuce se kao prebijena macka. Onda se tako sam od sebe oporavi kao da nista bilo nije.
Gorivo u zadnje vreme sipam na NIS pumpama.
Da li neko ima ideju sta sve moze biti... ?
Gorivo
DPF
MAP senzor
????????
-
- Poruka: 1029
- Član foruma od: sreda, 11. nov. 2015. u 20:43h
ili neispravan neki grejac
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Moze da bude dosta toga, treba prvo videti koje greske prijavljuje.
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
viewtopic.php?f=94&t=19067
- Daki_81
Ako je opet vezano za pritisak turbine mene je zezalo crevce aktuatora turbine i bila je ta greška na dijagnostici "Turbocharger/Supercharger "A" Underboost Condition".

Sent from my Xiaomi Redmi Note 4 using Tapatalk

- Budimir
Isao sam za praznik na put i ustanovio sledece desila mi se greska nekoliko puta....kada je auto opterecen 5 osoba i stvari ili je 2-3 osobe i radi klima....ako sam u 5 brzini i obrtaji su ispod 2000, kada dam gas onako malo zustrije recimo kao da hocu da obidjem nekoga ali ostao sam u 5 b, u tom slucaju mi izbaci ENGINE MALFUNCTION!
-
- Poruka: 1785
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h
Dijagnostika?
- Budimir
Greska koju pokazuje je P0299
- Daki_81
Ista greška je bila i kod mene tako da pogledaj to tanko crevo sa slika
- Budimir
Izgleda da sam provalio gde je problem...Ova cev zelene boje na slici koja je metalna i koja ide gore na vrh turbine (mislim da ima veze sa uljem i podmazivanjem) u gornjem delu je klimava a mora da bude cvrsta veza.
- igor_harris
- Poruka: 26
- Član foruma od: nedelja, 7. avg. 2016. u 11:36h
Da ne otvaram novu temu. Imam istu ovu gresku p0299. Auto u sustini ide ok, ali je turbo rupa produzena, nekad manje, nekad vise.
Na stranom forumu su neki resavali problem zamenom nekog ventila koji se nalazi kod letve volana, tj pressure converter valve. Kako majstori kod nas zovu taj ventil?
Ima li neko ideju sta jos moze biti?
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
Na stranom forumu su neki resavali problem zamenom nekog ventila koji se nalazi kod letve volana, tj pressure converter valve. Kako majstori kod nas zovu taj ventil?
Ima li neko ideju sta jos moze biti?
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
- Nedeljkovic
- Poruka: 4762
- Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h
Za turbo ventil uglavnom izbaci p0243 i to kada je on bas u teskom defektu. Pregledaj vizuelno turbinu, vidi da li oko nje ili na njoj ima garezi/ulja
Sto se ventila tice njega mozes proveriti tako sto neko daje gas a ti gledas da li se pomera polugica koja otvara geometriju (vidi se izmedju usisnog i izduvnog dela turbine). Ume cesto i sama polugica da zariba
Sent from my SM-A605G using Tapatalk
Sto se ventila tice njega mozes proveriti tako sto neko daje gas a ti gledas da li se pomera polugica koja otvara geometriju (vidi se izmedju usisnog i izduvnog dela turbine). Ume cesto i sama polugica da zariba
Sent from my SM-A605G using Tapatalk
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)