Signalizacija za pojaseve
Moderator: Dragomir
- pele
- Poruka: 48
- Član foruma od: sreda, 9. jan. 2013. u 22:55h
Signalizacija za pojaseve
U pitanju je Focus 1.8TDCI, 2004. god. Interesuje me gdje se nalazi lapica koja signalizira da pojas nije vezan. U mom autu nema ni svjetlosne ni zvučne signalizacije za pojas. Je li to dodatna oprema? Ako nije gdje može biti kvar? Vjerovatno većina misli "srećniče, ne moraš da deaktiviraš signal", ali kod nas u CG je na snagu stupio novi Zakon o bezbjednosti u saobraćaju. Kazne su takve da bih radije da me lampica ili zvuk napomene da vežem pojas, nego pandur kaznama. Pozdrav.
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9931
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Re: Signalizacija za pojaseve
nemas to u focusu mk1,ne postoji
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- pele
hvala na brzom odgovoru. Mislio sam da ima... nemam naviku da vežem pojas.
- dax92
-
- Poruka: 7632
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Kod mene u Focusu ima sijalica (u sredini, desno od lampice za ukljucen tempomat), ali nisam nikad trazio da li je sprovedena instalacija. Kontam da bi to moglo da se namesti bez vecih problema. NIkad nisam video da je ukljucena (mozda ne radi), a nikad se nisam vozio nevezan, pa ni ne znam.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- pele

Uploaded with ImageShack.us
Kod mene to izglada ovako. Nemam tih lampica u sredini. E sad, otvarao sam instrument tablu i ima još jedna oznaka smještena između oznake za "vazdušni jastuk" i "otvorena vrata", ali tu nama one svijetleće diode. Oznaka je kao za vazdušni jastuk - samo prekrižena. Logično mi je bilo da vozilo posle 2002 ima u serijskoj opremi ovu signalizaciju. Možda moj nema

- dax92
-
- Poruka: 7632
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Razliciti paketi opreme. Neki imaju cak i instalaciju za tempomat (u glavnom americki modeli).
Kod tebe je tabla za osnovni model, i pre restilizacije u glavnom.
Kod tebe je tabla za osnovni model, i pre restilizacije u glavnom.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()