da li prepunjava?
Moderator: Dragomir
- japanac
- Poruka: 232
- Član foruma od: četvrtak, 2. dec. 2010. u 20:46h
da li prepunjava?
koliki je maksimalan napon na akumulatoru...auto je fokus tddi 2000god...rikno mi regler i stavio sam novi magneti mareli,sad mi pokazuje 15V,jel to previse???
- japanac
Re: da li prepunjava?
nije valjda da niko nije merio punjenje?cuo sam da neki auti pune na 15v neznam kako je na fokusu...kod mene je nesto preko 15v bojim se da ne sjebem nesto...
- Dusan64
- Poruka: 5283
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Bogami,sumnjivo mi je to.. Mozda je Focus specifican,ne znam.
- japanac
nije mi jasno sta je tu noglo da krene kako netreba,alternator je isti a regler je original marelijev 
Uploaded with ImageShack.us
evo vec vise od mesec dana ja to tako vozim al nekako mi nije svejedno...merio sam kad je hladan motor,nisam obracao paznju mozda kad se ugreja padne napon...

evo vec vise od mesec dana ja to tako vozim al nekako mi nije svejedno...merio sam kad je hladan motor,nisam obracao paznju mozda kad se ugreja padne napon...
-
- Poruka: 126
- Član foruma od: nedelja, 18. dec. 2011. u 19:11h
treba da je oko 14,3.promeni instrument pa meri opet. 

- Scorpio 696
- Poruka: 1374
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h
Bas tako promeni instrument ili bateriju u njemu.
Ja sam imao slicna lazna merenja baterija prazna a akumulator na 15-16v.
Ja sam imao slicna lazna merenja baterija prazna a akumulator na 15-16v.
- nikola_focus
- Poruka: 1486
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Trebalo bi najvise do 14.5 da ide, da bi bio siguran proveri u self diagnostic modu na tabli, ako i tu pokaze tako veliki napon, nesto ne valja. Kod mene prepunjava, ne toliko kao kod tebe, ali u leru bez potrosaca je oko 14.7-14.8. Regler, mozda je otkazao ponovo. Nisam siguran, ali mislim da toliki napon moze da osteti akumulator, moj je ionako los, pa se ne sekiram previse 

Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
- japanac
kako da udjem u taj mod da proverim...nikola_focus piše:Trebalo bi najvise do 14.5 da ide, da bi bio siguran proveri u self diagnostic modu na tabli, ako i tu pokaze tako veliki napon, nesto ne valja. Kod mene prepunjava, ne toliko kao kod tebe, ali u leru bez potrosaca je oko 14.7-14.8. Regler, mozda je otkazao ponovo. Nisam siguran, ali mislim da toliki napon moze da osteti akumulator, moj je ionako los, pa se ne sekiram previse
- japanac
sad sam ulazio u self diagnostic mode,pokazuje DTC-none a sto se tice baterije 14.9 na leru bez potrosaca...

- oristic
- Poruka: 1041
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h
I ja sam imao slicnu dilemu, riknuo mi aku pa sam hteo sve da premerim i proverim, kad sam izmerio pomocu vise kvalitetnih instrumenata doso sma do brojke 14,9 do 14,95V, bez obzira na potrosace ili gas...Focus 2002. 1,6 benzinac!
Kad popalim sve potrosace napon ne mrda, kad turiram bez potrosaca ne mrda, ukucan je u 14,9v! Rekli mi da teram tako...
Kad popalim sve potrosace napon ne mrda, kad turiram bez potrosaca ne mrda, ukucan je u 14,9v! Rekli mi da teram tako...
- japanac
potpuno identicno je kod mene,popalim svetla maglenke,redio grejac zadnjeg stakla...14.9,nabudzim gas opet 14.9...na leru kad je sve pogaseno 14.9...oristic piše:I ja sam imao slicnu dilemu, riknuo mi aku pa sam hteo sve da premerim i proverim, kad sam izmerio pomocu vise kvalitetnih instrumenata doso sma do brojke 14,9 do 14,95V, bez obzira na potrosace ili gas...Focus 2002. 1,6 benzinac!
koliko dugo vozis tako?nisi primetio nista da se desava?
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
- nikola_focus
Zaboravio sam da pomenem, isto je i kod mene, ne menja se napon sa i bez potrosaca, u visim obrtajima ili na leru. Koja je okvirna cena reglera, rece mi elektricar da ima 2 vrste? Moj je Magneti Mareli.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
Ja imam resenje za takve slucajeve,nov alternator
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1400
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
ja necu ni da gledam, bojim se da je i kod mene takojapanac piše:koliki je maksimalan napon na akumulatoru...auto je fokus tddi 2000god...rikno mi regler i stavio sam novi magneti mareli,sad mi pokazuje 15V,jel to previse???

jel bilo ok kad si promijenio regler ili je odmah toliko pokazivao
- japanac
odma cim sam stavio nov regler tako je pokazivao...e ja ga Je*em...uzeo sam original regler...pa jedino jos da mu pticjeg mleka skuvam...
ja ga vozim tako dok se ne zapali,kad je rikno stari regler majstori kazu stavi original marelijev...ja stavim original on prepunjava...pa ko tu lud?
inace em je tesko naci original regler em je skup oko 60e
ja ga vozim tako dok se ne zapali,kad je rikno stari regler majstori kazu stavi original marelijev...ja stavim original on prepunjava...pa ko tu lud?
inace em je tesko naci original regler em je skup oko 60e
- Dragomir
- Oficijalni serviser
Ipak auto treba da poseti majstora
- japanac
bio sam kod elektricara,on mi je proverio sve i diode i lezajeve i sta ti ja znam sta sve ima tamo i rekao da je regler otisao...tada sam kupio regler koji mi je on rekao,posto je i on insistirao na original marelijevom...novi regler stigao,namontiran,puni 15v??????
-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1400
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
60 evra nije malo za regler, mogao si polovan alternator da kupis, steta
pretpostavljam da nov alternator nije bas jeftin
pretpostavljam da nov alternator nije bas jeftin
- CrnaTica
- Poruka: 363
- Član foruma od: nedelja, 8. apr. 2012. u 23:49h
a loš kontakt na pobudi?
je da nije fokus (eskort), ali imao sam situaciju da puni sa 18 V. na sreću, krepalo samo 2-3 sijalice.
Kad žica ima loš kontakt, bude svakakvih cirkusa pa regler digne napon..
je da nije fokus (eskort), ali imao sam situaciju da puni sa 18 V. na sreću, krepalo samo 2-3 sijalice.
Kad žica ima loš kontakt, bude svakakvih cirkusa pa regler digne napon..
Ford bez hrđe je kao Mercedes bez nišana 

- Dragomir
- Oficijalni serviser
japanac piše:bio sam kod elektricara,on mi je proverio sve i diode i lezajeve i sta ti ja znam sta sve ima tamo i rekao da je regler otisao...tada sam kupio regler koji mi je on rekao,posto je i on insistirao na original marelijevom...novi regler stigao,namontiran,puni 15v??????
Ipak majstor mora da pogleda i resi kvar.Mislim da to nije poso za elektricara.
- oristic
- Poruka: 1041
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h
vozim svega par dana od kad sam menjao aku i tad proverio, koliko dugo tako vozim ne znam, ko ce ga znati, nista cudno se ne dogadja...
- japanac
vratio sam danas regler...izgleda da nije pravilo ako uzmes original da si miran...narucio sam polovan alternator pa cemo videti...
jel isti alternator na TDDI i TDCI?
jel isti alternator na TDDI i TDCI?
- nikola_focus
Mozda je bolje da si zamenio regler, ali dobro, nadam se da ce to da ti resi problem.
- japanac
pa to je nov i original regler...ima tu neko neslaganje izmedju alternatora i reglera da to ni tesla nebi raspetljo...da uzmem drugi regler dobicu isti ovakav i tako da se u nedogled dobacujem nemam zivaca,a auto mi stoji sto mi je najgore u celoj prici...
ovako stavicu polovan pa kad mi iskrsne neka lova kupicu nov i resiti problem...kupio bi ja odmah nov koliko me ovo zdere al sam finansijski iscedjen da ne mogu grdje...dobicu pare sto sam dao za regler i uzeti polovan pa sta mi bog da
ovako stavicu polovan pa kad mi iskrsne neka lova kupicu nov i resiti problem...kupio bi ja odmah nov koliko me ovo zdere al sam finansijski iscedjen da ne mogu grdje...dobicu pare sto sam dao za regler i uzeti polovan pa sta mi bog da