Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Focus 1.8 TDCI - problem sa paljenjem

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Aleksandar NIkolić
Poruka: 3
Član foruma od: nedelja, 9. dec. 2012. u 13:45h

Ford Focus 1.8 TDCI - problem sa paljenjem

Poruka od Aleksandar NIkolić » nedelja, 9. dec. 2012. u 13:55h

Dragi forumaši,

Molim vas za pomoć. Vlasnik sam Forda Focusa 1.8TDCi i od jutros uopšte neće da upali. Pokušao sam desetak puta i ništa. Ovaj problem mi se dešava od kada su krenule niže temperature, ali je svaki put do sada upalio posle 5-8 pokušaja. Od jutros ni makac. Vergla i kao da uhvati i onda stane. Juče sam išao kod mehaničara i on kaže da ne može da pretpostavi u čemu je problem, dok drugi majstor bošista kaže da je sa diznama, Boš pumpom i pritiskom sve u redu. Ispade da mi je auto ispravan, a ja ne mogu da upalim. Akumulator je nov, star 4 nedelje, Energizer.

Da li možete da mi pomognete? Neka slična iskustva?

Cenio bih svaku pomoć.

A.

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Re: Ford Focus 1.8 TDCI - problem sa paljenjem

Poruka od totti » nedelja, 9. dec. 2012. u 14:04h

Meni se neki put i leti dešavalo da upali tek iz trećeg puta npr. Tada sam shvatio važnost ispravnog i dobrog anlasera kod dizela, pa je servisiranje istog završilo posao... Po hladnom palio na pola ključa, čak i sa neispravnim grejačima.
Druga stvar koja mi pada na pamet je senzor bregaste.

Javiće se još neko malo stručniji za dizele, ja ovo samo ovako iz skromnog iskustva sa istim thumbsuph
Slika

obradovich
Poruka: 110
Član foruma od: utorak, 21. avg. 2012. u 18:55h

Poruka od obradovich » nedelja, 9. dec. 2012. u 14:56h

Vrlo liči na senzor bregaste al može i nešto drugo da bude s tim da je senzor u 90 % slučajeva.On ti se nalazi ne dekli ventila,skini ukrasnu plastiku sa motora,i videćeš ga,jedini strujni deo da tako kažem sa džekom,to ti je taj senzor budjavi,košta 40 e Ford-ov, u Mond autu. Jbg,druga je varijanta da ti neko pročita na dijagnostici šta mu fali,ako je ovaj senzor on će izbaciti tu grešku sigruno.Srećno.

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » nedelja, 9. dec. 2012. u 17:01h

Prekontrolisi grejace i servisiraj alanser za pocetak.Ako je senzor bregaste onda bi prilikom verglanja blinkala lampica grejaca.Cena senzora je oko 30e.Problem moze da stvara i zamajac
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

Aleksandar NIkolić
Poruka: 3
Član foruma od: nedelja, 9. dec. 2012. u 13:45h

Poruka od Aleksandar NIkolić » nedelja, 9. dec. 2012. u 22:43h

Hvala puno svima! Ako se još neko seti nečega neka javi. Auto je do sutra na parkingu, a od sutra videcemo. Jedna od ideja je bila da ga odšlepamo do Fordovog servisa (Milutina Milankovića, Beograd) i neka utvrde kvar, pa šta košta da košta, pa da popravku uradimo na drugom mestu... Ne znam ni sam.

I još jedna molba, u koji servis da odem na NBG, a da znate da kvalitetno utvrdjuju kvar i rade servis?

Pozz,
A.

Neša
VIP
Poruka: 5056
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » nedelja, 9. dec. 2012. u 23:58h

Naravno da ćeš kod Dragomira u Pinosavu.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » ponedeljak, 10. dec. 2012. u 07:42h

Ako baš neće da upali, bolje ti je da i malo više platiš šlep, pa da ga odnese u Pinosavu kod Gagija... veruj mi thumbsuph
Kakav crni Grand :ozid:
Slika

obradovich
Poruka: 110
Član foruma od: utorak, 21. avg. 2012. u 18:55h

Poruka od obradovich » četvrtak, 13. dec. 2012. u 20:05h

Druže,ti si u Bgd-u,nema logike da zaobilaziš majstora na Avali.Jbg,ja sam platio taj senzor 40 e.sivi,Ford-ov.
Mislim da ako skineš plastiku i vidiš da ti je crni senzor, da je 90% taj senzor u pitanju.
Ujedno,veliki su problemi sa pristupom sajtu poslednjih nedelja.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“