Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus 1.8 benzinac LER GAS

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
haskidog
Poruka: 7
Član foruma od: ponedeljak, 13. apr. 2009. u 12:20h

Focus 1.8 benzinac LER GAS

Poruka od haskidog » subota, 15. avg. 2009. u 09:53h

Imam problem sa Focusom 1.8 benzinac.Radi se o sledecem: Auto je poludeo na leru i kada mu se stisne kvacilo broj obrtaja ode na 3-4 hiljada
i to traje desetak sekundi pa se vrati na normalno pa opet tako stalno.To se desilo juce kada sam podigao auto iz servisa u Cacku.Otisao sam tamo
zbog toga sto mi se auto gasio kada je hladan i trokirao.Stavili su ga na dijagnostiku i rekli mi da pokazuje pogresnu smesu goriva.Uradili su sledece :
Ocistili su dizne kao prvo zamenili kabal od svecice i svecice.Kada su ga upalili onda se ovo pocelo desavati sa gasom.Rekli su mi da moram da dodjem
da mi urade neki test dijagnostiku u voznji da podese kompjuterski rad.Zanima me koliko je ovo tacno sa njhove strane ili je nesto drugo u pitanju.
Zamolio bih vas za odgovor i savet jer ovako je ludo voziti auto.Jos nesto prosle godine su mi u servisu zamenili motorce ler gasa i neki ventil uz to. Zahvaljujen vam se na odgovoru.

peca
VIP
Poruka: 2470
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
Kontakt:

Re: Focus 1.8 benzinac LER GAS

Poruka od peca » nedelja, 16. avg. 2009. u 01:28h

Probaj da ocistish ventil ler gasa ;) ...

Ja sam ranije imao problema sa ler gasom (auto mi je trokirao i gasio se), pa sam ocistio ventil ler gasa alkoholom i podmazao sa WD-40, i to je reshilo problem ;) ...
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger :D
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » nedelja, 16. avg. 2009. u 07:16h

Vrlo nejasan kvar ali prvo bi pokusao sa ciscenjem motorica ler gasa i proverio stanje klapne gasa
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

haskidog
Poruka: 7
Član foruma od: ponedeljak, 13. apr. 2009. u 12:20h

Poruka od haskidog » ponedeljak, 17. avg. 2009. u 09:45h

Pozdrav i hvala na savetu.Danas idem u servis da mi dovrse zapoceto i ako to ne otklone krecem sam u
istrazivanje kvara a kao prvo cu ovo uraditi.Pozdrav

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“