Problem pri paljenju
Moderator: Dragomir
- SASA77
- Poruka: 161
- Član foruma od: nedelja, 19. okt. 2008. u 02:43h
Problem pri paljenju
Naime javlja mi se problem da kada mi auto duze stoji parkiran malo vise vergla da bi upalio. To se stalno desava prilikom prvog paljenja i kad stoji duze od 4-5 sati. Posle toga kad upali pali kao mina, znaci samo malo okrenes kljuc on je vec upaio. E sad me interesuje sta li to moze da bude: pumpa, nepovratni ventil ili nesto trece. Probao sam da ga pre paljenja stavim 4-5 puta na kontakt da bi pumpa nabila pritisak ali opet je isto. Inace motor je 2.8.
- Goran Mond
- Poruka: 287
- Član foruma od: nedelja, 21. dec. 2008. u 13:30h
- Kontakt:
Re: Problem pri paljenju
Trebalo bi ipak da ti pogleda mehanicar auto a ja mogu da ti ponudim nepovratni ventil za 600 din
,ako mislis da je do njega

- SASA77
Koje je marke taj ventil?
- Goran Mond
- Kontakt:
Italijanski,evo ispod link od proizvodjaca
http://www.meat-doria.com/en
http://www.meat-doria.com/en
- Goran Mond
- Kontakt:
Sacekaj Dragomira da ti odgovori on sta misli da bi moglo da bude,nemam bas iskustva sa tim motorima 2.8v6,mada je ventil verovatno najjeftinije sto bi moglo da ti treba 

- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Moram da ti kazem da bas nesto nevolim ovako mlada auta ali pokusacu da ti pomognem.Prvo svecice probaj da zamenis.
Mozda sam nesto zaboravan ili nisam dovoljno upucen ali gde da stavi taj ventil ? u gepek ?[email protected] piše:Trebalo bi ipak da ti pogleda mehanicar auto a ja mogu da ti ponudim nepovratni ventil za 600 din ,ako mislis da je do njega
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- SASA77
Svecice sam menjao i opet je isto, stelovano je paljenje, menjani kablovi. Dragomire zar moj motor nema taj nepovratni ventil, sta mu onda drzi pritisak u sistemu?
- Dragomir
- Oficijalni serviser
pritisak bi trebalo da drzi regulator pritiska goriva
- Goran Mond
- Kontakt:
Znam ja da je pritisak preko 4 bara kod 2.8 i da su svugde holenderi i cevke,al reko covek zna zasto trazi nepovratni ventil,musterija je uvek u pravu sto se mene tice,da je trazio grejac za naftu ja bi mu prodao
,al zato si tu i cekali smo te da odgovoris,pozdrav za maistora

- Goran Mond
- Kontakt:
Sto se mog iskustva tice mislim da je pumpa oslabila al ipak ima strucnijih od mene,pozdrav
- SASA77
Ja sam bio siguran da je taj nepovratni ventil, pa da mi vraca benzin u rezervoar, ali posto ga nemam onda sigurno nije. Dragomire a da nije do tog regulatora pritiska? Sta su ti trgovci
samo gledaju da ti uzmu pare.

- Scorpio 696
- Poruka: 1374
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h
Jel prestane da zuji pumpa posle par sekundi? ako da, onda nije regulator pritiska posto ocigledno nabije
Koliko sam upucen postoji i sam ventil na samoj pumpi ali neverujem da iko to menja posto se pumpa treba rasklopiti.(mene je zanimalo kako to izgleda iznutra)
Da li imas imobilajzer il kako se vec zove on oce da pravi probleme ima na netu shema za bajpas toga.
Koliko sam upucen postoji i sam ventil na samoj pumpi ali neverujem da iko to menja posto se pumpa treba rasklopiti.(mene je zanimalo kako to izgleda iznutra)
Da li imas imobilajzer il kako se vec zove on oce da pravi probleme ima na netu shema za bajpas toga.
- SASA77
Prestane da zuji posle 2-3 sekunde od stavljanja na kontakt, nije bucna radi sasvim tiho. A sta je to imobilajzer i gde se on nalazi?
- Dragomir
- Oficijalni serviser
ti nemas imobilajzer pogledaj kakvo je stanje sa usisom vazduha da nije neko crevo spalo od vakuma ! ! 

- SASA77
Sva creva stoje na svom mestu.