Koji akumulator ya fiestu ?
Moderator: Dragomir
- heldaman
- Poruka: 25
- Član foruma od: utorak, 6. sep. 2011. u 22:02h
Koji akumulator ya fiestu ?
Zdravo svima !
Imam dva pitanja ; prvo je koji akumulator je fabricki za fiestu 1.8 tddi iz 2001 .Trenutno na izdisaju je kod mene neki svabski - nepoznat od 63Ah i udara od 590A
Drugo pitanje je u vezi nivoa motornog ulja . Vratio sam se puta i u cugu presao nesto vise od 800 km i sve je bilo kako treba .Kad sam sutradan imerio nivo ulja na sipci mi pokazuje da je daleko iznad max. Inace pre polaska kuci sam kod majstora zamenio ulje i filter.Dal je moguce da je i tada nivo bio previsok
Molim za neki komentar ,predlog ... iz gornjeg se vidi koji je auto u pitanju
Imam dva pitanja ; prvo je koji akumulator je fabricki za fiestu 1.8 tddi iz 2001 .Trenutno na izdisaju je kod mene neki svabski - nepoznat od 63Ah i udara od 590A
Drugo pitanje je u vezi nivoa motornog ulja . Vratio sam se puta i u cugu presao nesto vise od 800 km i sve je bilo kako treba .Kad sam sutradan imerio nivo ulja na sipci mi pokazuje da je daleko iznad max. Inace pre polaska kuci sam kod majstora zamenio ulje i filter.Dal je moguce da je i tada nivo bio previsok
Molim za neki komentar ,predlog ... iz gornjeg se vidi koji je auto u pitanju
- oristic
- Poruka: 1035
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h
Re: Koji akumulator ya fiestu ?
Za akumulator ce ti se vec neko javiti ko vozi diesela sa tacnijim podacima za amperazu, a sto se nivoa ulja tice imao sam i ja nekada losa iskustva sa majstorima koji nemaju podatke o tome koliko ulja staje u pojedni auto pa sipaju odokativno, proveravaju na meracu i tako dodje do toga da kad se ulje slegne i motor obrne koji krug da nivo ne valja, desava se da presipaju ili ne dosipaju, tako da je to verovatno problem sto su presipali pri zameni.
Nivo ne bi smeo biti iznad max, a pogotovu ne drasticno iznad max!
Nivo ne bi smeo biti iznad max, a pogotovu ne drasticno iznad max!
- heldaman
Hvala na komentaru i ja ga tako cenim da majstor nije sacekao da se potpuno iscedi ulje.Danas sam naso racun gde je navedeno 6l ulja.
Kako najbezbolnije da ' odsipem ' ulje ?
Kako najbezbolnije da ' odsipem ' ulje ?
- dusan80
- Poruka: 293
- Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:46h
Najbezbolnije ćeš ispustiti višak ulja na karteru,tj. lagano samo malo popustiš čep i pustiš da iscuri.
Zamalo da se oženim al' srećom zasro' sam na vrijeme!!
- heldaman
Sve je zavrseno Varta 60Aha 540A. Kako sam saznao Amperaza je mnogo vazna za dizele tj. udarna struja i trebalo bi da bude oko 600A , naravno moze i vise !