Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Plovak za rezervoar fiesta mk2 diesel

Ostalo što se tiče struje, prekidači, releji, instalacije...

Moderator: Dragomir

Odgovori
milan26
Poruka: 12
Član foruma od: nedelja, 22. jan. 2012. u 23:36h

Plovak za rezervoar fiesta mk2 diesel

Poruka od milan26 » sreda, 30. maj 2012. u 19:22h

Ajd jedno pitanje za iskusnie forumase ...
U pitanju je plovak u rezervoaru kod modela Ford Fiesta II 1.6d.
Cekanje elektricara da mi to napravi se oduzilo ima li neko savet da to uradim sam ili je to suvise komplikovano pa moram da trazim pomoc specijaliste?
Skinut mi je rezervoar imam kabl koji je bio na prikljucku plovka ali kad ga povezem i pomerim plovak da proverim ispravnost kazaljka u tabli ne mrda!
Da li je moguce sprovesti drugi kabl umesto ovog ako je kojim slucajem u prekidu i da to sve funkcionise kao da je novo?
Moguce da je i u tabli otkacena neka buksna i slicno...?
made by mil@nce

Aca06

 
Poruka: 3143
Član foruma od: sreda, 22. apr. 2009. u 11:57h

Re: Plovak za rezervoar fiesta mk2 diesel

Poruka od Aca06 » subota, 23. jun 2012. u 17:17h

Da li imas jednu ili dve zice koje dolaze do plovka? Obavezno moras da das kontakt pre provere. Ako imas dve zice probaj da ih sa nekim kablom prespojis i da vidis dali reaguje kazaljka na tabli. Ako imas jedan kabal onda ga spoj sa sasijom i vidi da li reaguje kazaljka. U oba slicaja kazaljka ako je ispravan istrument mora da se krece prema punom rezervoaru tj. da ti popkazuje kao da je pun rezervoar. Ako ne reaguje na kratak spoj onda je moguce da ti je instrument na tabli crko ili ti je sam kabal negde u prekidu (mada je to malo verovatno). Ja imam problem na Sierri sa samim plovkom jer laze tj. nepokazuje tacno. Instrument mi radi kako treba ali plovak je sav pohaban na onoj plocici i zato mi ne radi kako treba.
Taunus 1.3 Tc1 1974
Taunus 1.6 Tc2 1979
Orion 1.6 1986
Sierra 1.8Td Mk2 1989
Mondeo Mk2 1996 2.0i
Mondeo Mk3 2001 2.0i 107kW
Focus Mk1 2004 1.8 TDCi 74 kW restail
Fokus Mk2 2006 1.6 74 kW
Fokus MK2.5 2008 1.8 TDCI 85kW TITANIJUM S
Fusion 2006 1.4 TDCi aktuelan
Fokus mk1 2003 ST170 aktuelan
Fokus mk2 2007 ST aktuelan

milan26
Poruka: 12
Član foruma od: nedelja, 22. jan. 2012. u 23:36h

Re: Plovak za rezervoar fiesta mk2 diesel

Poruka od milan26 » četvrtak, 19. jul 2012. u 00:16h

Imam jedan kabl mada je nesto tu uradjeno al neznam sta,plovak mi je radio,skinuo sam ceo rezervoar krpljen je i vracen posle poravke i onda nece.
Mada je posle remonta i farbanja masa i struja skroz poremecena nista nije radilo,elektricar je sve to vratio u normalu,a ostao plovak neresen,nemam zivaca :doh: da ga cekam pa rekoh da sam to sredim ako mogu.
Sumnjam i da nije mozda buksna na instrument tabli vracena jer je rasturana komplet pa cu da krenem od nje sa proverom...
Hvala na savetu svakako :beer:
made by mil@nce

Odgovori

Povratak na „Instalacije“