Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus 1.6 SE nece da zavergla

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
oristic
Poruka: 1035
Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h

Focus 1.6 SE nece da zavergla

Poruka od oristic » nedelja, 1. apr. 2012. u 18:27h

Kao sto kaze u naslovu posta Focus 1.6 SE 74 KW nece da zavergla hladan.
Problem se manifestovao samo 3 puta za godinu i po dana koliko ja vozim ovaj auto i to ujutru hladan (cak ne zimus na onim minusima), evo i danas (3. put). Dam kontakt sacekam da se lampice pogase pumpa se cuje odzuju svoje okrenem kljuc nista se ne desava, cuti...to uradim 2 ili 3 puta i auto upali kao uvek kao mina. Nisam pisoa o ovome dok me danas opet nije iznervirao, a predhodno mu se to desilo, pa ima vise od 6 meseci ....kako da teram kod majstora kad se to tako retko desava..., sa druge strane boim se da me ne ostavi negde da ne mogu da upalim....

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Re: Focus 1.6 SE nece da zavergla

Poruka od totti » nedelja, 1. apr. 2012. u 18:34h

Dobrodošao u klub :dd1:
Imamo isti problem, ja sam malo oguglao na to...
Problem je u tome što se zaprlja rotor anlasera (ne pitaj me od čega, nemamo ni ja, ni majstor pojma), jedno otvaranje i čišćenje anlasera odlaže ponovno javljanje problema na neko duže vreme thumbsuph
Neće te izdati, samo drži ključ u položaju za verglanje i čekaj da sastavi, nekad treba 3-4 sekunde, nekad 7-8, ali uvek krene sa verglanjem redbullw
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 38&t=10183
Slika

oristic
Poruka: 1035
Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h

Poruka od oristic » nedelja, 1. apr. 2012. u 18:41h

Hvala totti,
ja nisam probao da drzim kljuc u tom polozaju i cakam, vec vratim pa probam ponovo, ali cu i to probati ako opet ubaguje....
Najmanji problem da se alnaser remontuje i ocisti ako je do njega...Buni me jedino to sto se to tako retko javlja, a u svakom drugom pokusaju auto pali u pola sekunde bez ikakve muke, tako da nisam mogo to da razumem i povezem sa bilo cime jer se auto vozi svakodnevno, a u 6 meseci ima ogroman broj paljenja i sve je ok...

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » nedelja, 1. apr. 2012. u 18:47h

Isti slučaj, meni kad se to intenzivira, odem kod električara koji samo rasklopi i očisti anlaser, nije potreban remont. Za to mi uzme 600-700 din i miran sam duži period :)
Ni on nije siguran odakle potiče ta "skrama", pa ne zna šta bi zamenio u anlaseru, njegova pretpostavka je ta da se rotor previše greje, pa se zato i javlja skrama...
Slika

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“