Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Focus 1.6 - Problem sa menjačem!

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
baneks
Poruka: 20
Član foruma od: sreda, 25. maj 2011. u 21:37h
Kontakt:

Ford Focus 1.6 - Problem sa menjačem!

Poruka od baneks » sreda, 21. mar. 2012. u 16:29h

Zdravo svima, odavno me nije bilo... Al čim se pojavi problem, eto mene u potrazi za savetom. U ponedeljak sam vozio svoj Focus benzinac, sve je bilo bez problema. Kad odjednom, izlazim sa parkinga i krećem, a u tom momentu čujem neki neobjašnjiv zvuk iz menjača? Stao sam pored jedne radnje da kupim nešto i kad sam hteo ponovo da krenem, ubacim u prvu kad ono škljoc!? Kola su kupljena prošle godine u junu mesecu i sve je bilo super do sad. Jedva sam prešao 2000 km. Auto sam naravno odmah odvezao u servis i posle 3 dana javljaju mi kako je sve u redu, kao curela je neka tečnost, treba neki deo da se zameni, a to što se tako čuje menjač to tako treba? Molim? Kaže mi čovek: "Pa da, menjač je sad razrađen, imamo još jednog forda na kom se tako čuje". Uh, kakav naliv nervoze sam u momentu dobio. A u međuvremenu sam pričao sa drugarom koji se razume oko kola i kaže mi da su oni u firmi imali isti slučaj sa meganom i da im je otišao nosač motora. Zato se tako čuje menjač. Menjač se čuje u bilo koju brzinu da prebaciš, a najviše se čuje "škljoc" kad ubaciš u prvu. Svašta sam rekao ovom majstoru preko telefona, ništa bezobrazno, ali sam mu rekao da se ne slažem sa tim da menjač tako treba da se čuje. Sutra vodim jednog majstora da pregleda kola, pa ću da vidim šta će on da kaže. Da li je možda neko od Vas imao sličan problem, ili ako možete neki savet da mi date, biću veoma zahvalan.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“