Kablovi za svecice eskort IV 1.4
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 11
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 09:01h
Kablovi za svecice eskort IV 1.4
pozdrav svima,evo vec par dana imama problema da upalim auto.Vergla vergla bez ikakvog znaka da ce upaliti.Izvadio sam kablove sve i nameravam sutra da kupim nove ,jer mi je varnica nekako slaba na svecicama,uzeo sam novu ruku i kapu za paljenje.Pa me zanima kada budem uzeo nove kablove kako da ih povezem jer nisam zabelezio kako su stajali stari.U pitnju je eskort 1.4 karburator
- stefan milanov
- Poruka: 798
- Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h
Re: Kablovi za svecice eskort IV 1.4
nema brojeva na razvodnoj kapi?
-
nazalost,nema brojeva! Ne znam da li je na svim fordovima sa ovim motorem isti raspored kablova pa da preslikam od nekog ko ima slican motor 51kw 1400cm
- stefan milanov
trebalo bi da je isti raspored
-
gledacu danas sutra da odem do nekog poznanika da pogledam,kad vec ovde niko jos nije procitao post,sa istim automobilom
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
Skini plastiku zupcastog remena,namjesti remenicu bregaste na reper i tamo gdje ti bude rucica razvodnika ubodes prvi kabal.redosljed je 1342,razvodnik se okrece ka tebi ako stojis ispred auta.jasno sve?
-
druze jer ja moram pomerati remenicu nju nisam dirao samo sam skinuo kablove,mogu onda krenuti od prvog kabla gledajuci razvodnik ka meni?
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
Ne moras ako znas gdje ti je bio uboden kabal za prvi klipp na kapi.A ako ne znas kako ces naci pravo mjesto sem da dovedes prvi klip u fazu palenja..
lako ti je to,ubaci u cetvrtu i povlaci kola dok ne dodje reper na reper,prislonis kapu,vidis gdje je usmjerena rucica i tu ubodes prvi kabal...nije spansko slovo,ne rastavljas nista,ne skidas zupcasti,razumujes li uopste o cemu govorim?
lako ti je to,ubaci u cetvrtu i povlaci kola dok ne dodje reper na reper,prislonis kapu,vidis gdje je usmjerena rucica i tu ubodes prvi kabal...nije spansko slovo,ne rastavljas nista,ne skidas zupcasti,razumujes li uopste o cemu govorim?
-
skinuo sam plastiku sa zubcastog,ali na remenici od bregaste ne vidim nikakv ,zazor,strelicu,ako pod to mislis kad si kazao za reper,ne znam kako da ga dovedem u nultu tacku?
- stefan milanov
evo malo pomoci druze (nadam se da ce se lepo videti slika)

ovo su ti reperi bregaste..a na slici ispod reperi radilice

pozzz

ovo su ti reperi bregaste..a na slici ispod reperi radilice

pozzz
-
hvala,druze pronasao sam, postvio reper na reper bregaste,ubo prvi kabel od klipa na ruku,zatim i sve ostale u rasporedu 1-3-2-4,u smeru kada se gleda od napred prema meni. kada sam zaverglao, cuo sam blagu eksploziju kao kad u benzinu ima vode,ako me razumete!