Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Kvačilo... hitno potrebna pomoć! Focus 1.8 TDdi

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Chris
Poruka: 42
Član foruma od: nedelja, 20. nov. 2011. u 19:11h

Kvačilo... hitno potrebna pomoć! Focus 1.8 TDdi

Poruka od Chris » subota, 14. jan. 2012. u 14:08h

Pozdrav,

Nešto se čudno desilo preko noći sa mojim autom, u pitanju je Ford Focus 1.8 TDDI...

Sinoć sam ga vozio sasvim normalno i sve je funkcionisalo kako treba, medjutim kad sam pristigao kod kuće i isključio motor i hteo da ga ubacim u prvu kao i uvek i da izadjem iz auta kvačilo kao da nije primalo... papučica se sasvim čudno ponašala, ali na svu muku nekako sam uspeo da ga ubacim u prvu...

Danas sam izašao napolje da vidim šta je to bilo sinoć... kad ono eto čuda, ni sam ne znam šta me snašlo! Kad je auto upaljen i pritisnem kvačilo neće da menja brzine, kad ga isključim ide iz brzine u brzinu bez obzira da li sam pritiso kvačilo ili ne i nakon svega toga ispao mi je neki tip šrafa iz kvačila gde je papučica i sad kvačilo kao da ne postoji...

Molim vas ako iko nešto zna o ovome neke se javi, skroz sam sam zbunjen i u panici :/
Poslednja izmena: Chris, na dan subota, 14. jan. 2012. u 17:09h. Ukupno izmenjeno 1 put.

dusan80
Poruka: 293
Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:46h

Re: Kvačilo... hitno potrebna pomoć!

Poruka od dusan80 » subota, 14. jan. 2012. u 16:31h

Po ovome što si napisao vjerovatno je u pitanju cilindar kvačila tj. papučice. Ima li neke tekućine na patosnici ispod pedale?
Zamalo da se oženim al' srećom zasro' sam na vrijeme!!

Chris

Re: Kvačilo... hitno potrebna pomoć! Focus 1.8 TDdi

Poruka od Chris » subota, 14. jan. 2012. u 17:32h

Hvala na odgovoru...

Nisam primetio nikakvu tečnost ispod papučice, nema ničeg sem ispalog šrafa :(
Po čemu si zaključio da bi mogao biti cilindar? Uglavnom tako reaguje prilikom oštećenja njega samog ili je to pretpostavka?
Koliko bi koštao cilindar za ovaj tip auta?

Pozdrav

dusan80
Poruka: 293
Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:46h

Poruka od dusan80 » subota, 14. jan. 2012. u 18:30h

Imaš o tome temu na forumu: http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... la#p144650
Nisi napisao jel ti propada pedala, a kažeš nema curenja na patosnicu možda onda i nije cilindar kvačila nego sama pedala.
Zamalo da se oženim al' srećom zasro' sam na vrijeme!!

m_peki
Poruka: 561
Član foruma od: nedelja, 6. sep. 2009. u 15:01h

Poruka od m_peki » subota, 14. jan. 2012. u 19:13h

Slikaj sraf pa okaci sliku, ako je "specifican. Ali ja mislim da ces ti menjati set. Jel ti uopste mozes da upalis auto, tj. da ubacis u brzinu i da krenes.

Chris

Poruka od Chris » nedelja, 15. jan. 2012. u 14:21h

dusan80 piše:Nisi napisao jel ti propada pedala, a kažeš nema curenja na patosnicu možda onda i nije cilindar kvačila nego sama pedala.
Napisao sam kao da ne postoji, jednostavno nema više onaj pritisak u kvačilu koji je bio pri nožnom stiskanju... kao da je otkačena od nečeg, kao što si i sam reko propada!
2277625 piše:Slikaj sraf pa okaci sliku, ako je "specifican. Ali ja mislim da ces ti menjati set. Jel ti uopste mozes da upalis auto, tj. da ubacis u brzinu i da krenes.
Da, mogu da menjam brzine kad je isključen motor... i ako ga upalim auto odmah kreće pri paljenju motora ali onda ne mogu da menjam brzine, naravno zbog kvačila ili pedale!

Slikao sam i šraf, iz više uglova za svaki slučaj...
Slika Slika
Slika Slika

stefan milanov
Poruka: 798
Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h

Poruka od stefan milanov » nedelja, 15. jan. 2012. u 14:34h

izgleda kao osovinica koja povezuje pedalu sa polugom cilindra...zavuci se i pogledaj mislim da mozes uociti relativno lako, odakle je spala i uspes da je priglavis, pa onda pravac do majstora. jos kad bih ja znao da postavim sliku, bilo bi ti lako da shvatis o cemu se radi. pozzz

Mosha
Poruka: 272
Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 21:39h
Kontakt:

Poruka od Mosha » nedelja, 15. jan. 2012. u 19:18h

Tacno vise lici na neku osovinu, nije to sraf, i reklo bi se po izgledu te "kape" da se odvalila sa mesta gde je stajala. Ako je to deo koji ti pravi probleme verovatno ces morati da ga zavaris nazad (ako nije aluminijum ili sta vec), cisto sumljam da ga mozes "kulturno" vratiti na mesto. Sagni se ispod i vidi odakle se odvalilio deo, sigurno negde ima ostecenje.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“