Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

instrument tabla

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
fanfi06
Poruka: 7
Član foruma od: ponedeljak, 28. nov. 2011. u 21:07h

instrument tabla

Poruka od fanfi06 » utorak, 3. jan. 2012. u 09:25h

Zoran Požarevac
Što se tiče focusa 1.8 tddi 2002 problem je sledeći
Nakon gašenja motora i oduzimanja kontakta kazaljke pokazivača temperature motora i količine goriva na instrument tabli se vrate na sredinu polja (kao da je radna temperatura i da je rezervoar napunjen do pola) i tu ostanu.Kazaljka temperature se lagano skoro neprimetno kratko pomera levo desno ali je tu negde na sredini,Nakon davanja kontakta i poljenja motora kazaljke normalno funkcionišu.Čim se oduzme kontakt opet sve po starom vrate se na sredinu polja.Da li to ima veze sa alternatorom,reglerom i akumulatorom ili je to čisto problem vezan za instrument tablu.Na yuo tube postoji video zapis sa istim problemom ali niko nije dao precizan odgovor o čemu se radi već spominju zamenu table.Resetovanjem greške kazaljke su se vratile u normalu kratko vreme i onda ponovo sve po starom. :(
Poslednja izmena: fanfi06, na dan četvrtak, 5. jan. 2012. u 20:00h. Ukupno izmenjeno 3 puta.

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2787
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Re: instrument tabla

Poruka od Lale » utorak, 3. jan. 2012. u 13:41h

Slika
Problem iznesi u delu "Kvarovi i popravke", jer se ovde samo pozdravljamo i želimo dobrodošlicu.
Slika Slika

oristic
Poruka: 1035
Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h

Poruka od oristic » utorak, 3. jan. 2012. u 14:38h

Da probam da pomognem, imao sam slican problem, kad otljucam auto i sednem vidim da se kazaljke pozicioniraju na sredini skale, bas te dve sto si pomenuo, i to ne stalno, neisam ukapirao od cega to zavisi, nekad i mesecima nema, pa se desi vise puta i tako...Kad dam kontakt i vozim rade super. Nisam obracao mnogo paznju dok mi odjedanput nije pobrljavila kazaljka goriva samo, otosla u max i uglavnom se kretala od 2/3 do max bez obzira na kolicinu goriva...problem, ne znam koliko imam goriva.
Otiso sam kod ozbiljnog majstora sa ozbiljnom dijagnostikom za table i ona nije pokazivala problem, plovak proveren i isto se desava, na kraju zbog ipak simbolicne cene kod Sime i Gileta odlucimo se za promenu cele table i sad sve radi super, cak je i lepsa nego li stara, da je ne ureknem!

Shelby
Poruka: 1272
Član foruma od: nedelja, 11. jul 2010. u 12:44h

Poruka od Shelby » utorak, 3. jan. 2012. u 17:48h

:dd1:

vlajkokv
Poruka: 68
Član foruma od: ponedeljak, 7. maj 2012. u 10:05h

Poruka od vlajkokv » utorak, 8. maj 2012. u 00:00h

ja sam imao isti problem i zamenio akumulator i sve je ok jer je na starom bio slab napon i kazaljke su to isto radile

oristic
Poruka: 1035
Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h

Poruka od oristic » petak, 11. maj 2012. u 17:52h

ja sam morao tablu da zamenim, jer je jednom prilikom kazaljka za pokazivanje kolicine goriva otosla u max i nije se vise mrdala odatle...

vlajkokv

Poruka od vlajkokv » nedelja, 13. maj 2012. u 21:54h

a da ne zna neko slucajno zasto nece nikad da mi se pali lampica za gorivo ni kad dam kontak ni kad nema goriva a sijalica je dobra a i nema zvucnog upozorenja na kompijuteru.u pitanju je 1.8 tdci fokus

nikola_focus
Poruka: 1498
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Poruka od nikola_focus » nedelja, 13. maj 2012. u 22:37h

Ukoliko imas bord kompjuter, lampica za rezervu na tabli se ne pali, vec na ekranu borda izlazi obavestenje praceno zvucnim signalom kada imas goriva za jos 80 km. Ovako je barem kod mene, a lampica mi je ispravna, pali se u onom self test modu, ali kada je gorivo na rezervi uvek mi na bord izbaci ovo obavestenje. I jedan prijateljski savet, nemoj da ga drzis dugo na rezervi ;)
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

vlajkokv

Poruka od vlajkokv » ponedeljak, 14. maj 2012. u 12:49h

xexe necu samo meni nece da pisti to na kompijuteru a pokazuje kolko ima do pumpe

nikola_focus
Poruka: 1498
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Poruka od nikola_focus » ponedeljak, 14. maj 2012. u 14:16h

Pa moguce je da ti je otkazao taj zvucnik/pistalica kako god. A jel se cuje nesto kad stiskas ono dugme za koriscenje borda?
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

vlajkokv

Poruka od vlajkokv » subota, 30. mar. 2013. u 18:46h

to se cuje pip pip pip :)

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“