Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mrtav skroz

Ostalo što se tiče struje, prekidači, releji, instalacije...

Moderator: Dragomir

Odgovori
zorke
Poruka: 19
Član foruma od: ponedeljak, 13. jun 2011. u 14:52h

Mrtav skroz

Poruka od zorke » subota, 5. nov. 2011. u 17:47h

Juče krenem za Novi Sad kad,vidi čuda,auto mrtav! :blink: Dam kontakt popališe se lampice za ulje, akumulator i grejač,al mi se nešto grejač brzo ugasio,ja okrenem ključ do kraja a ono mrak,sve se pogasilo. :wtf: Skinem uložak brave,on radi,al ajde kad je dole da ga rastavim i očistim i podmažem.Sastavim ja njega,proverim,naravno radi. Otvorim osiguračku kutiju a tamo neko je nešto prespajao oko nekog releja,ja bi ga nazvao naponski relej pošto je na slici na poklopcu kutije ona oznaka kao munja.Očistim kontakte na njemu i na releju za grejače,ono isto,mrtav.Akumulator nije on je nov,a i probao sam sa kablovima i drugim autom da upalim al ništa.Ako neko ima neku ideju šta može biti problem ja sam tu.Gde još da gledam? Šta još da čačkam? A da,u pitanju je eskort4 1.6d 86g

Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

Re: Mrtav skroz

Poruka od Pančevac » subota, 5. nov. 2011. u 20:53h

da pokusam ja. meni se slicno desilo nekoliko puta.kod mene je bio problem sledeci:na anlaser dolazi jedna tanka zicica sa buksnom.ta buksna se vremenom razlabavi i nema kontakt.pogledaj to ako je anlaser konstruktivno slican kao nod mene.siera 1.8td
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

zorke

Poruka od zorke » subota, 5. nov. 2011. u 23:29h

Izgleda da je to u pitanju pošto mi kum reče večeras dok smo proveravali instalaciju da je nešto na anlaseru zavarničilo baš na tom mestu gde kažeš.Primetio sam da je taj brezon labav,ustvari ne mogu da zavrnem maticu jer se brezon vrti u mestu ma kako zategao maticu,uvek nekako popusti.Probaću sutra to nekako da sredim al nemam ideju kako. Ako ništa moram uzeti novi automat anlasera pa probati.

zorke

Poruka od zorke » nedelja, 6. nov. 2011. u 12:07h

nije ta buksna defiitivno,proverio danas.Anlaser radi besprekorno kad sam ga skinuo a uspeo sam i da nekako fiksiram brezon na toj buksni.Relej grejača mi se nešto čudno ponaša.Jel zna neko čemu služe svi ti priključci na njemu sem da uključi i isključi grejače???

stefan milanov
Poruka: 798
Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h

Poruka od stefan milanov » nedelja, 6. nov. 2011. u 12:31h

proveri kablove za masu- od akumulatora pa do motora (losi spojevi, oksidacija, napukli kablovi)...

zorke

Poruka od zorke » nedelja, 6. nov. 2011. u 14:32h

Živ je! Dobro me podseti Stefane,masa kabel nije imao dobar spoj na menjaču.Svaka čast na pomoći! :bravo:

stefan milanov
Poruka: 798
Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h

Poruka od stefan milanov » nedelja, 6. nov. 2011. u 15:33h

redbullw

Odgovori

Povratak na „Instalacije“