Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Focus - gasi se u voznji

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Gagica
Poruka: 27
Član foruma od: subota, 2. feb. 2013. u 14:05h

Re: Ford Focus - gasi se u voznji

Poruka od Gagica » četvrtak, 14. feb. 2013. u 11:07h

Dragomir piše:Toti,moras da shvatis da devojka nije znala sta je problem i da je prodavac probo auto i zakljucio da je auto ispravan.A i sada kada ga je registrovala prodavac je duzan da zavrsi ono sto mora po garanciji koju je obavezan da da na najmanje 1 godinu(nije naveo na racunu ili garantnom listu) a ako nigde ne pise onda 2 godine
Hvala Dragomire na podrsci kao majstor si ispao i vise nego korektan,tako da ja nemam zamerke nikakve na tebe i tvoj rad thumbsuph

veljo_81
Trovač foruma!
Poruka: 1399
Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h

Poruka od veljo_81 » četvrtak, 14. feb. 2013. u 11:35h

Gagica piše:
veljo_81 piše:
Gagica piše:2800e
ja ne znam kako naletite na auto od 2800 evra tek uvezen i hocete da bude ispravan
taj auto u njemackoj kosta 2500 da je u top stanju
a vi skontajte koliko je kostao vas kad se od 2800 odbije prevoz, obaveze i zarada onog ko vam je prodao
Vidi ovako,ja sam znala da kupujem polovan auto i da ne moze biti u fulu da je sve ok,ali sigurno ne ocekujem da imam neki veliki kvar,a sto se tice cene uopste auto nije ispod cene nisam kupla auto od 1200 e pa da kazes tako nesto.
odi na mobile.de pa vidi koliko kosta takav focus, nemoj gledati kod handlera jer kod njih je uvijek sve ok sa autom nego kod fizickih lica, znaci vlasnika tog focusa, oni napisu stvarno stanje auta, ako ne znas njemacki imas google translate pa ces vidjeti da ga ispod 2200 neces naci a da nije nesto u kvaru
neki moji drugari voze za vlasnike auto kuca i kazu da im se gadi sjesti u auto i popeti ga na kamion, najvise se kupuju auta po cijeni od 700-800 evra, taj tvoj focus nije sigurno placen preko 1000 evra a ti skontaj kakav je onda
totti 1000% sam u pravu i ti to jos bolje znas

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » četvrtak, 14. feb. 2013. u 12:00h

:rotfl:
Slika

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » četvrtak, 14. feb. 2013. u 12:03h

totti piše:Gagi, slažem se ja sa tobom, uostalom znaš za naš slučaj koji si rešio, a koji smo mi platili.
Ali ja samo ne shvatam bilo kakvo ulaganje u auto dok se problem ne reši, tj dok se ne ustanovi da li će i ko da snosi troškove opravke.
Tebi svaka čast što nisi prihvatio da radiš veliki servis dok se sve ne rasplete. thumbsuph

Veljo, nije to uopšte tako :ne: , ali to je već za neke druge teme.
Ne mogu svi da razmisljaju isto i zato ljude treba posavetovati sta da urade i pomoci im.Vlacnica je htela sve najbolje za svoj auto i ja nevidim nista tu lose.
Ja sam svetan da sam mogao da odradim servis i da uzmem pare ,ali smatram da to nebi bilo ljudski da to odradim na neispravnom autu za koji se nezna ko ce platiti popravak skupog kvara
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

SREMAC100%
Poruka: 93
Član foruma od: ponedeljak, 12. apr. 2010. u 09:25h

Poruka od SREMAC100% » četvrtak, 14. feb. 2013. u 12:15h

juče zamenjen senzor bregaste 2.750 din + 2.000 din ruke majstora :(
auto stao i ni makac dalje ni da upali crko skroz, na dijagnostici utvrđen senzor bregaste :(
sada je sve o.k.

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » četvrtak, 14. feb. 2013. u 12:21h

Zasta 2000 din???? Pa to je poso od 2 min
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » četvrtak, 14. feb. 2013. u 12:31h

1000 dinara minut... zvuči kao regularna tarifa za šamaranje.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » četvrtak, 14. feb. 2013. u 12:34h

ko zna koliko je dugo on to menjao..pa ga opet kacio na dijagnostiku da proveri dal je lepo skopc'o i onda ne bude nista sumnjivo..:D

nikola_focus
Poruka: 1498
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Poruka od nikola_focus » četvrtak, 14. feb. 2013. u 12:39h

Ma to ti naplatio dijagnostiku. Izvinjavam se za off, jel bese crni senzor fabricka ugradnja, a sivi kvalitetniji, zamenski?
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » četvrtak, 14. feb. 2013. u 13:12h

Mislis nisi ga platila 1200E. Ovo sto Totti i Velja dokazuju svede se na....

diler ode i kupi 10 komada po djuture ceni. Recimo (karikirano radi jasnoce):
2x5000
3x3000
5x1000
---------
240000, a oni se dogovore za 20000

On ovde svih 10 da za 2000-3000 i ostvari super zaradu. Troje prodje relativno dobro, petoro najebe, a ona dva dobra primerka odu suraku i kumu.
Sad se na forumima ono troje hvale, a ovo petoro kukaju i pljuju.

Gagica

Poruka od Gagica » četvrtak, 14. feb. 2013. u 13:43h

Dragomir piše:
totti piše:Gagi, slažem se ja sa tobom, uostalom znaš za naš slučaj koji si rešio, a koji smo mi platili.
Ali ja samo ne shvatam bilo kakvo ulaganje u auto dok se problem ne reši, tj dok se ne ustanovi da li će i ko da snosi troškove opravke.
Tebi svaka čast što nisi prihvatio da radiš veliki servis dok se sve ne rasplete. thumbsuph

Ne mogu svi da razmisljaju isto i zato ljude treba posavetovati sta da urade i pomoci im.Vlacnica je htela sve najbolje za svoj auto i ja nevidim nista tu lose.
Ja sam svetan da sam mogao da odradim servis i da uzmem pare ,ali smatram da to nebi bilo ljudski da to odradim na neispravnom autu za koji se nezna ko ce platiti popravak skupog kvara
Dragomire jel to definitivno skup kvar ili postoji sansa da je neki senzor,filter...? :'(

Gagica

Poruka od Gagica » četvrtak, 14. feb. 2013. u 13:46h

veljo_81 piše:
Gagica piše:
veljo_81 piše:
Gagica piše:2800e
ja ne znam kako naletite na auto od 2800 evra tek uvezen i hocete da bude ispravan
taj auto u njemackoj kosta 2500 da je u top stanju
a vi skontajte koliko je kostao vas kad se od 2800 odbije prevoz, obaveze i zarada onog ko vam je prodao
Vidi ovako,ja sam znala da kupujem polovan auto i da ne moze biti u fulu da je sve ok,ali sigurno ne ocekujem da imam neki veliki kvar,a sto se tice cene uopste auto nije ispod cene nisam kupla auto od 1200 e pa da kazes tako nesto.
odi na mobile.de pa vidi koliko kosta takav focus, nemoj gledati kod handlera jer kod njih je uvijek sve ok sa autom nego kod fizickih lica, znaci vlasnika tog focusa, oni napisu stvarno stanje auta, ako ne znas njemacki imas google translate pa ces vidjeti da ga ispod 2200 neces naci a da nije nesto u kvaru
neki moji drugari voze za vlasnike auto kuca i kazu da im se gadi sjesti u auto i popeti ga na kamion, najvise se kupuju auta po cijeni od 700-800 evra, taj tvoj focus nije sigurno placen preko 1000 evra a ti skontaj kakav je onda
totti 1000% sam u pravu i ti to jos bolje znas
Veljo trebala sam tebe voditi da procenis auto kad se tako dobro razumes oko cena i svega,mora da si popio svu pamet sveta,ako ne mozes da pomognes onda nemoj ni da odmazes...

Gagica

Poruka od Gagica » četvrtak, 14. feb. 2013. u 13:51h

Vladan piše:Mislis nisi ga platila 1200E. Ovo sto Totti i Velja dokazuju svede se na....

diler ode i kupi 10 komada po djuture ceni. Recimo (karikirano radi jasnoce):
2x5000
3x3000
5x1000
---------
240000, a oni se dogovore za 20000

On ovde svih 10 da za 2000-3000 i ostvari super zaradu. Troje prodje relativno dobro, petoro najebe, a ona dva dobra primerka odu suraku i kumu.
Sad se na forumima ono troje hvale, a ovo petoro kukaju i pljuju.
Mozda je taj auto kostao njega i 500 e ja sam ga platila 2800 i to je to,ne vidim cemu rasprava o stvarima koje ovde nisu tema...

Gagica

Poruka od Gagica » četvrtak, 14. feb. 2013. u 13:57h

Dragomir piše:

thumbsuph

Vladan

Poruka od Vladan » četvrtak, 14. feb. 2013. u 14:07h

... ne vidim cemu rasprava o stvarima koje ovde nisu tema...
Tome, sto je ovo slobodna zemlja, i mada jesi ti otvorila temu i postavila pitanje, na koje si vec dobila odgovor, tema nije tvoje vlasnistvo, vec je u digitalnom virtualnom etru, a mi zelimo da sagledamo problem i iz drugih uglova, koji tebi nisu interesaantni, zalim slucaj, da bi ucili na tvom primeru a ne na sopstvenom, a usput i da se zezamo i ubijamo vreme, sto je takodje vec pominjano.
Kad si vec pitala, eto, ja da ti odgovorim.

Gagica

Poruka od Gagica » četvrtak, 14. feb. 2013. u 14:20h

Ne smatram da je tema moje vlasnistvo niti sam to rekla,vec mi je bzv pricati o necem drugom .a da to nije tema ford se gasi u voznji jer onda ne vidim svrhu foruma ,jer verujem da svaka rasprava ima svoju temu na ovom forumu,uopste ne razumem zasto sad ti meni nesto prebacujes kao da sam napisala nzm ti ni ja sta :doh:Ja imam problem sa autom potrazila savet i to je to,ne vidim zasto je bitno koliko je prodavac platio auto i za dzabe da ga je dobio ja nemam sa tim nista...

Vladan

Poruka od Vladan » četvrtak, 14. feb. 2013. u 14:41h

Napisala si tacno ono sto sam citirao.

ovo uopste nije off. Pricamo u okviru zadate teme, o tebi nezanimljivim aspektima. i sta sad?

Postoje prevencija i lecenje. Tvoj Ford je na lecenju, a ja bih da nemam bolesnog Forda.
Jedan vid prevencije je, i to najbolji, da Ford koji ce se razboleti uopste ne bude moj.
Znaci, da ga ne kupim, ili da ga vratim na vreme, ili ...

Ali ajde, odustajem od daljeg tupljenja.

Gagica

Poruka od Gagica » četvrtak, 14. feb. 2013. u 14:43h

thumbsuph ako nije off ja se onda svima izvinjavam...A i ja bi najradije da nemam kako ti kazes bolesnog forda :(

SREMAC100%
Poruka: 93
Član foruma od: ponedeljak, 12. apr. 2010. u 09:25h

Poruka od SREMAC100% » četvrtak, 14. feb. 2013. u 15:23h

jbg dijagnostika i ruke 2.000 dali je 2 min kao što reče dragomir ili više stvarno neznam :(

a ti si mi čika dragomire malo daleko da te posetim za ovakve "sitnice" od popravke...
i da crni je skinut a sivi stavljen

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » četvrtak, 14. feb. 2013. u 21:33h

jes tetka teska, ono sto ja hocu da kazem tebi i svima, da ne mozete da kupite taj auto za 2800 ni da ste ga sami uvozili ne moze da valja za taj novac, ja sam dao 3300 za svog svjesno da cu morati da ulozim, i ulozio sam do sad 1000 evra, znaci 4300, igrom slucaj kod mene je bila trampa, da sam uzimao za novac sam bi sebi uvozio, znaci minimum u de 2500+1000 prevoz i obaveze je 3500, i kakav god da je moras mu promijeniti ulja, filtere i set zupcastog
znaci zaboravi to da neces da ulozis u auto ili ako uspijes da ti vrati pare onaj ko ti je prodao super, ali ako ne uspijes i da das 1000 evra opet si tu sa cjenom, i nije problem 1000 evra uloziti u taj auto ali je problem sto tu nije kraj jel ta su auta zgazila 400 000-500 000 i stalno ce nesto da odlazi

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » četvrtak, 14. feb. 2013. u 21:44h

:suicide:
Slika

djole fiesta
Poruka: 111
Član foruma od: petak, 17. feb. 2012. u 23:45h

Poruka od djole fiesta » četvrtak, 14. feb. 2013. u 22:59h

veljo_81 piše: znaci minimum u de 2500+1000 prevoz i obaveze je 3500,
Gde to prevoz i obaveze koštaju 1000 eura?

backarelli
Poruka: 418
Član foruma od: četvrtak, 1. sep. 2011. u 01:07h

Poruka od backarelli » četvrtak, 14. feb. 2013. u 23:03h

totti piše::suicide:
lol

E nebi Fordov Srbija forum bio ono što jeste, da se svaka druga tema "ne zaoštri" .... :/

Nijedan od vaših komentara (sem Dragomirovih , koji pokušava da pomogne na sve načine, a pritom je sasvim učtiv, normalan i šta više, prijatan) mi nije jasan. Od te vaše "zaHebancije" uvek izadje na "ošrtrenje britve" .... :(

Mogu da se opkladim u tepsiju šampita (kako neko onomad reče) , da nema ni jedan Fokus tdci za 2800 u ispravnom stanju . Ja u ovom Gagicinom slučaju uopšte ne vidim problem , ako odabrani auto nema drugih krupnijih mana (da je udaran , ukošen i tome slično) . U najgorem slučaju (1000-1200e) se rešava veliko pitanje , (koje je u Srbiji za TDCI postalo skoro pa normalno) za daljnu eksploataciju ! Uz redovno održavanje, sa te strane je mirna glava .

Kakva je razlika , da su se siptomi pojavili i posle pola godine ? Nema razlike , sem u psihološkom delu (tek kupljen i odmah muke) .

Gagice , ja kada sam kupovao auto, prvih dvadesetak sam gledao detaljno i svakom našao manu koja me odbila od kupovine. Onda sam shvatio , da na taj način neću nikad uzeti kola za taj keš koji posedujem (imao isto koliko i ti 2800-3000) . Onda sam promenio politiku i gledao karoseriju (da nije zveketan) i u grubo mehanički deo . Isti problem može i mene da snadje , obzirom da još nisam radio fordovom dijagnostikom, niti bio kod bošiste . Svi ti automobili tog godišta su prešli brdo km (iz uvoza) , te se treba nadati kvarovima . Hteo bih da ti kažem, koliko god ti bezobzirno zvučalo, da je to dobra mašina i da vredi uložiti u nju. Vratiće ti to tdci trostruko . Nema tu puno ostalih elemenata, koji traže gomilu para . Bar ja tako razmišljam... neka me izadje i na 4500 da bude "tip-top" , ja ću biti zadovoljan. Bitno je da si upućena na pravi servis (Dragomir) , jer su upravo loši servisi najveći razlog besomučnog pucanja para. Evo, na primer, brat-Veljo gadno prolazi samo zbog loše podrške servisa. Znači, nisi pogrešila pri odabiru same marke kola (samo kad pomislim na vw 2.0 tdi , kosa mi se digne) , znaš za dobar servis i to je to.

Veljo bato , veruj mi da, ako nemaš kombinaciju preko, vrlo lako možeš da pukneš kao lajsna . Imam oko sebe primera koliko hoćeš.... ;)
Slika Dizne su mi propale, ulje na turbo-crevu, otiš`o mi zamajac *ebem li mu kevu - TDCi

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » četvrtak, 14. feb. 2013. u 23:03h

malo ili mnogo?

macaneli
VIP
Poruka: 9939
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » četvrtak, 14. feb. 2013. u 23:06h

dole fiesta piše:
veljo_81 piše: znaci minimum u de 2500+1000 prevoz i obaveze je 3500,
Gde to prevoz i obaveze koštaju 1000 eura?
nisu iste cene kod nas i u bosni ba ;) ,tamo su kola skuplja
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

Zaključana

Povratak na „Kvarovi i popravke“