sierra 20efi
- sumarac1
- Poruka: 130
- Član foruma od: nedelja, 17. jan. 2010. u 22:18h
Re: sierra 20efi
na benzin radi ekstra sve se redovno odrzava, kablovi svecice kapa razvodnik,perem dizne na svakih pedesetak hiljada km, zasad kotrlja sve ok pa me bas zanima da li bi radio na plinu kako,nadamse da bi mi bila malo jeftinija voznja nego na benzin.
EFI 20i
- sumarac1
Interesujeme kako bi radilo na obican vakum plin posto na sekvent nemoze da se steluje potrosnja a moguce da bi vise trosio imali ko iskustva sa potrosnjom na sekvent?
EFI 20i
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21545
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Pa manje će ti trošiti na sequent nego na običan vakuumski.
Na običan venturi smo pisali milion puta kako radi... česte detonacije,potrošnja ogromna,vuče se ko slina ako hoćeš da radi na plin i benzin.
Ako hoćeš da radi samo na plin onda može da se skarabudži da radi iole dobro na običan venturi plin.
I da,po novom ne možeš da atestiraš običan venturi plin nego samo sequent ili LCS uređaj koji više niko ne ugrađuje i nabavlja.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- sumarac1
ovde nisam uspeo da nadjem da ima neko sekvent plin a da je motor kao moj,interesujeme samo potrosnja na sekventu posto kazu da trosi vise nego obican plin
EFI 20i
- Markedjani
- Predsednik kluba
Pa kako kažu da sequent troši više nego običan plin kad ga niko nema na tvom motoru ? 
Savet je stavi sequent a ti sad vidi kako hoćeš... ne može nikako sequent da troši više nego običan plin. (može ako je loše ugrađen ili loše naštelovan)
Čak i da zavrneš običan plin opet će puno da troši pošto će se vući ko slina i moraćeš jako da stiskaš gas da bi išao... pride ubijaš motor sa siromašnom smešom.
Problem je što je tvoje ubrizgavanje specifično i ne radi lepo na običnom plinu... zbog protokomera sa klapnom.
Imao sam Sierru sa tim motorom i običnim plinom,trošila je 15-18 litara plina i vukla se ko prebijena.

Savet je stavi sequent a ti sad vidi kako hoćeš... ne može nikako sequent da troši više nego običan plin. (može ako je loše ugrađen ili loše naštelovan)
Čak i da zavrneš običan plin opet će puno da troši pošto će se vući ko slina i moraćeš jako da stiskaš gas da bi išao... pride ubijaš motor sa siromašnom smešom.
Problem je što je tvoje ubrizgavanje specifično i ne radi lepo na običnom plinu... zbog protokomera sa klapnom.
Imao sam Sierru sa tim motorom i običnim plinom,trošila je 15-18 litara plina i vukla se ko prebijena.

- sierra 20i
- Poruka: 439
- Član foruma od: ponedeljak, 22. jun 2009. u 14:08h
nemozes vise ni atestirati obican plin na ajnspricu
mislim ako ti to igra ulogu. Znam ljude kojima i taj auto ide ok na obican plin,licno ja sam se sa njom napatio ko isus pa sam na kraju stavio karburator na nju. Za sekvent neznam jer nikad nisam video na tom motoru sekvent ali racunaj da ce ti trositi sa sekventom litru dve vise nego na benzin plus benzin za zagrevanje motora. to ti je komplet matematika sta se toga tice pa razmisli 

- sumarac1
u neznam sta raditi,mada na sekventu nema sta da razmisljam dal ce kablovi da probiju iznenada pa da dobije kontra paljenje i pokrsi protokomer i ko zna sta josa za taj litar dva plina nek trosi vise samo da to nesto nebude dosta vise da nemogu da ga napojim.
EFI 20i
- sierra 20i
pazi ako ti trosi 10l benzina na 100 km trosice ti 11-12l plina sa sekvent uredjajem pod uslovom da je sve odradjeno kako treba
a sa obicnim plinom se licno ja na tom autu nebi zezao jednom se opekao i nikad vise 

- sumarac1
benzina u lokalu mozda trosi toliko ali samo moze da bude manje a citao sam koje si probleme imao,najverovatnije cu ugraditi sekvent i zbog atesta i zbog svega
EFI 20i
- van
- VIP
- Poruka: 9042
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Ко ти ово каже ?sumarac1 piše:Interesujeme kako bi radilo na obican vakum plin posto na sekvent nemoze da se steluje potrosnja a moguce da bi vise trosio imali ko iskustva sa potrosnjom na sekvent?
Постоји тродимензионални дијаграм где за сваки број обртаја и напрезање мотора можеш да кажеш колико хоћеш да се разликује дужина убризгавања у односу на убризгавање бензина . Наравно не може да одврћеш и заврћеш плин колико ти је воља , јер ће да се побуни ламбда сонда због неодговарајућег сагоревања .
Проблем с атим мотором и обичним уређајем је неадекватан вентури ефекат за толико лептир гаса . А и мајстори заврну плин да мање троши

Максимално може да се игра са 10 % количине горива , да би се постигао ефекат најбољих перформанси или најбоље економије
- sierra 20i
nije mi samo jasno zbog cega se mesac za plin montira izmedju protokomera i filtera za vazduh a ne direkt na klapnu??? Mislim na 2.0 ohc sa obicnim plinom
odnosno na svim boschL jet tronoc sistemima

- Markedjani
- Predsednik kluba
Zbog klapne protokomera... kad protokomer radi on stalno podešava otvorenost-zatvorenost klapne i to pravi pometnju na venturi plinu.
Može jedino da se raskači protokomer i da se namesti da bude otvoren skroz i tek onda da se stavi mešač na klapnu usisa... tad će raditi fino na plinu al' neće raditi na benzin.
Može jedino da se raskači protokomer i da se namesti da bude otvoren skroz i tek onda da se stavi mešač na klapnu usisa... tad će raditi fino na plinu al' neće raditi na benzin.

- sierra 20i

- 2.0 dohc RS
- Poruka: 27
- Član foruma od: petak, 18. jan. 2013. u 18:18h
Cisto da dodam neko iskustvo vezano za plin pokusavao sam sve vrste plina i naj zadovoljniji sam sa polu sekvent plinom trosi od 11do15l sve zavisi od voznje pali radi i na plin i na benzin a moze i da pali na benzin pa na obrtaje da prebaci na plin kako je kome volja ali takodje je obavezno da su dobri kablovi inace nece raditi pravice detonacije koje su nepotrebne
- Markedjani
- Predsednik kluba
Šta je to polusekvent ?
I ovde se priča o Pinto EFI motoru ne o DOHC motoru... totalno nemaju veze jedno sa drugim.
I ovde se priča o Pinto EFI motoru ne o DOHC motoru... totalno nemaju veze jedno sa drugim.

- Reppa
- Poruka: 977
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
- Kontakt:
Verovatno ovo je polusekvent:

veća slika ovde:
https://picasaweb.google.com/1000417422 ... 8684264530

veća slika ovde:
https://picasaweb.google.com/1000417422 ... 8684264530
http://www.polovniautomobili.com/reppa
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
- Markedjani
- Predsednik kluba
aha... lambda control sa 4 uvodnika.
To je neka drž da nabijem varijanta "sekventa"
To nikad nisam video da je neko kod nas ugrađivao.
To je neka drž da nabijem varijanta "sekventa"

To nikad nisam video da je neko kod nas ugrađivao.

- Reppa
- Poruka: 977
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
- Kontakt:
Ja sam to imao u xantiu,kažu da to je bio prvi BRC uredjaj koje su ugradili u vozila sa plastičnom granom(ugradili su u beogradu).U 2009god crko mu komp,niko nije imao diagnostiku za takav sistem,pa sam ugradio AC,menjao sam samo elektroniku i dizne,boca,i isparivač ostali od BRCa.
http://www.polovniautomobili.com/reppa
- 2.0 dohc RS
- Poruka: 27
- Član foruma od: petak, 18. jan. 2013. u 18:18h
- van
- VIP
- Poruka: 9042
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Ово му пре дође као монопоинт убризгавање плина .
Секвент захтева дизну за сваки цилиндар. Мада секвент и није баш најбољи назив за ту врсту плинског уређаја jер се може уградити на моторе су ефи а немају секвент убризгавање ( свака дизна бризга у датом тренутку за тај цилиндар ) , него бризгају 2 по 2 дизне , као тај ефи пинто , или DOHC или RS2000
Секвент захтева дизну за сваки цилиндар. Мада секвент и није баш најбољи назив за ту врсту плинског уређаја jер се може уградити на моторе су ефи а немају секвент убризгавање ( свака дизна бризга у датом тренутку за тај цилиндар ) , него бризгају 2 по 2 дизне , као тај ефи пинто , или DOHC или RS2000
- sumarac1
Evo skupisese pare za ugradnju plina,interesujeme vase misljenje za AC STAG Tomasetto 200 imali ko iskustva sa njim?
EFI 20i
- Markedjani
- Predsednik kluba
Dodaj malo parica za stag 300 isa 2 i ugrađuj.

- sumarac1
- Markedjani
- Predsednik kluba
Za početak stag200 je u plastičnom a stag300 je u metalnom kućištu.
Plus stag300 isa2 ima mnogo bolje opcije za fino štelovanje.
Plus stag300 isa2 ima mnogo bolje opcije za fino štelovanje.

- sumarac1
pa neznam dal te opcije za fino stelovanje imaju efekta na moje vozilo,sad negde sam procito da stag 300 ima bolje dizne dugotrajnije sad neznam kolik je to tacno
EFI 20i