zamena diskova?
- pancerFF
- Poruka: 1076
- Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h
Re: zamena diskova?
ATE ili Delfi, nema trece. ATE je u Kit komercu nesto ispod 8500, zadnji diskovi i plocice. Dragomir preporucuje Delfi, ali za njih sam citao da skripe. Jel ima toga kod tebe?
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Promenio do sada par setova deplhi plocica/diskova na nekoliko automobila, skripanje je iz mog iskustva retko kad, kad su topliji dani mozda hoce malo da se cuju ali tik pred stajanje znaci ispod 5km/h, ali ne dovoljno da smeta. Znam posto sam vozio auto kojem stalno skripe kocnice, delphi je daleko od toga, bar ono sto se meni zalomilo.
Fiesta!!
- pancerFF
Poruceni ATE diskovi, kocnice i ulje iz Kit komerca. Dobio sam i neki popust, tako da ce diskovi i plocice izadji ispod 8000. Pa da vidimo.
- dax92
-
- Poruka: 7628
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Pffff, super cena!
Ja sam malo vise platio Delphi sa ugradnjom..

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2786
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
To je cena za prednje diskove i pločice?pancerFF piše:Poruceni ATE diskovi, kocnice i ulje iz Kit komerca. Dobio sam i neki popust, tako da ce diskovi i plocice izadji ispod 8000. Pa da vidimo.
- pancerFF
Zadnji, zadnji. Dax je verovatno mislio na prednje.
- dax92
-
Jok, isto zadnje..
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
-
- Poruka: 41
- Član foruma od: petak, 10. jun 2016. u 23:13h
Ono što sam ja primetio kombinacija Textar diskovi ATE poločice kad sam prao auto,kad pereš felnu izlazi gomila crne prljavštine i poslee duže vožnje felne obaveno budu prljave,kad je stavljeno sve Textar toga nema,ali zato ako mučiš kočnice onda propište,dok prva kombinacija ni jednom nije zapištala.
- pancerFF
Ne razumem se nesto preterano, ali i nije neka velika filozofija. Isao sam na ATE, jer imaju najmanje kritika, a i razlika u ceni u odnosu na Textar i Delfi nije velika. Sto se tice te crne prljavstine, verovatno je od plocica. Upravo zbog toga ljudi preporucuju da sve bude od istog prozvodjaca . Najvise me muci taj proces razradjivanja, da ih ne iskrivim. Sto bi rekao milan_gt, koje pm tu ima da se razradjuje. 

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Što prljavije felne tj brže prljanje istih - to su mekše pločice. Što su mekše pločice - to je sporije trošenje diskova i jača frikcija uz manju temperaturu.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4940
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
dax92 piše:Pffff, super cena!
isto i ja...
- pancerFF
Pazarih ja ovo danas u Kit komercu u Sapcu, al mi presede, a da jos nisu ni montirani. Krenem na vrata i pitam kakav je postupak u slucaju reklamacije, pocne on da nabraja nesto oko njihovog servisa, bara na putu i zastitnog sloja, bla, bla, nebitno, kad rece, "ATE je malo specifican, ako imas lufta na trapu ima da ti se pokrive vrlo brzo".
Ljudi recite nesto, dok ne bude kasno. 

- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
ja vozim sad ATE na mondeu, i treba da ih menjam jer su se istanjili..
- pancerFF
Alempijevicu sunce ti zarko. Poslusa tebe za Kit komerc, a ona aplikacija za proveru ATE-a na njihovom sajtu preko bar code-a kaze MOSA, nije original. Ccccc, au jbt. i zemlja Srbija.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Upozoravali smo na Kit Komerc kad je u pitanju ATE... prodavali su falš ATE.
Sent from my Mi 4i using Tapatalk
Sent from my Mi 4i using Tapatalk

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- pancerFF
Pa gde ste upozoravali kad sam citao, u ovoj sekciji sam naleteo na ovo za proveru, i jos mi milan rece moze kod njih. Pitao sam jel su provereni? Jos subota danas, cccc. Da li cu moci da vratim?
@ edit Sad mi je jasno sto je rekao ono za trap.
@ edit Sad mi je jasno sto je rekao ono za trap.
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9929
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
odneses im i zapretis,hteo si original nisu ti prodali original i zahtevas pare svoje
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Samo poneses i vratis. Ne moras nista da objasnjavas. Ako nece da vrate pare prijetis trzisnom inspekcijom, prodaja krivotvorene robe je ozbiljna stvar.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- pancerFF
Odprilike da mene zeza provera na ATE sajtu. Sad sam proverio na dodatnom TecIdentify sajtu koji je podrzan od strane ATE-a i nalazi se na njihovom sajtu, cak sam instalirao i njihov skener koji kaze da je code ispravan i da se radi o originalnom delu. A sada kad sam probao ponovo na ATE-ovom, ispisuje mi da je code ispravan, ali da je trazen nekoliko puta. A tih nekoliko puta sam ja trazio. Ubija me u pojam. 

- dax92
-
Mnogo razmisljas 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- pancerFF
- nikola_focus
- Poruka: 1492
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Ako mene pitas, montiraj ti to, imas garanciju i boli te uvo. Oko garancije, meni su uvazili reklamaciju na Delphi prednje diskove posle nekoliko meseci od kupovine. Kupljeni su u Euroautu, otisao sam kod njih, izlozio problem i oni me uputili u servis sa kojim saradjuju kad su takve stvari u pitanju. Oni premerili, kazu da su bili iskrivljeni cak i preko neke tolerancije za diskove (mada mi to nije bilo bas najjasnije kakva je to tolerancija na iskrivljenost diska, ali koga briga) i zamenili. Evo sad imam problem sa zadnjim diskovima, isto Delphi, koji nenormalno korodiraju, odvratno izgledaju, jedan je cak i malo kriv, i iako su malo potroseni najverovatnije cu da ih zamenim uskoro. Samo sto ne znam sta da stavim 

Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Originali su u Kitu, ne sirite dezinformacije
I ja i Cedo proveravali na ate sajtu kodove
I ja i Cedo proveravali na ate sajtu kodove
- pancerFF
U redu je sve izgleda. Probao sam i na TecCom sajtu koji se inace nalazi na ate sajtu da moze na dva mesta da se proveri, i tu mi je izbacilo da su delovi original. Za svaki slucaj sam poslao mejl podrsci sa slikama sifri sa kutija, pa cemo da vidimo. Ali bice u redu, frke nikad dosta.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Ne više od desetog dela milimetra po ivici diska kada se proveri na komapratoru.nikola_focus piše:...preko neke tolerancije za diskove (mada mi to nije bilo bas najjasnije kakva je to tolerancija na iskrivljenost diska, ali koga briga)
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
Van piše: ...за све те буђаве фордове