Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus benzin ili ne?

Ovde dobijate savete za kupovinu Forda... koji Ford,do koliko para,vredi li taj auto itd itd.
black
Poruka: 11
Član foruma od: sreda, 27. jan. 2010. u 22:13h

Re: Focus benzin ili ne?

Poruka od black » sreda, 10. feb. 2010. u 20:49h

Upravo zato i jurim benzinca kad već ne mogu da priuštim nov auto.

Evo i par interesantih ponuda iz germanije - meni su interesantni jer bih do ovih konkretnih primeraka (zbog lokacije) i mogao doći:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1

Kod ovog prvog mi je jedino sumnjivo ime placa - zvuči previše naški ;) A i piše da mu je levo krilo malo oštećeno što se i nazire na slici što meni apsolutno ne predstavlja problam, ako se na tome zaustavi.

McGruja
Poruka: 155
Član foruma od: petak, 19. feb. 2010. u 08:53h

Poruka od McGruja » subota, 20. feb. 2010. u 10:16h

Ja sam skoro otkupio od firme Fokusa 1.6 16v 2006to, prešao sam sa njim 100.000km, održavan u Grandu.
Ne troši ulje.
Jedina mana tom motoru je potrošnja goriva, koja po centru Bgd ide od 10l do 12l

Pre Fokusa sam vozio Fabiju 1.4TDI, koja je u istim uslovima trošila 7l-9l

Nije to mala razlika u parama... Ali Fokus je veći i bolji auto.

Čuo sam iz Granda i da imaju novu mapu za ove 1.6 16v motore, pa ću da idem da vidim šta nude.

U svakom slučaju, ako prelaziš malo, bolje ti je na tražiš dobar auto, koji je održavan kako treba, nego da se cimaš za baš taj i taj motor...

I ovaj 1.6 16v sa 100KS ide odlično

Iosis
VIP
Poruka: 8417
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » subota, 20. feb. 2010. u 10:57h

Da ali Fabia je 1.4 TDI, manji auto i manje snage od Focusa.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21494
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » subota, 20. feb. 2010. u 11:01h

I dizel je... najbitnije od svega za potrošnju.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

McGruja
Poruka: 155
Član foruma od: petak, 19. feb. 2010. u 08:53h

Poruka od McGruja » subota, 20. feb. 2010. u 14:25h

Iosis piše:Da ali Fabia je 1.4 TDI, manji auto i manje snage od Focusa.
Fabija ima skoro 1200kg, dok Fokus ima skoro 1300kg. Čisto da se držimo činjenica :)
Pasat ima oko 1500kg

Nije to toliko bitna razlika u težini. Bitno je da je dizel, što kolega iz posta pre ovog kaže, i bitno je kako je proizvođač napravio motor.

Ima dosta 1.6 16v motora koji troše i do dve litre manje po gradu od ovog Fordovog. Recimo, Renoovi motori su ekonomičniji (druga stvar je što ja nikada ne bih kupio Reno)

Ali bih ja opet kupio benzinca, a sve ovo govorim zbog dileme inicijatora teme da li da uzme 1.8 16v ili 2.0 16v... Ili dizela...

Dizel je teži auto, prednji trap mu je osetljiviji, nos beži u oštrijoj krivini...

Na godišnjoj kilometraži od 15-20.000km, cena goriva i održavanja su približno iste.

Nađi dobar auto, možeš slobodno da tražiš i ovog 1.6 16v, odlični su sve to motori.
Imaju keramičke vođice ventila, pa zato nisu preporučljivi za plin. Može i dalje da se ugradi, ali ti treba onaj aditic koji hladi te vođice ventila.
Meni je plin opet nekako gadan, pa ga ni neću stavljati. Ne prelazim ja toliko puno da bih previše uštedeo, a kola volim da menjam na dve godine, tako da...

Ja viže volim benzince, lepše se osećam kad njih vozim. Dizeli imaju svoju namenu, i ne moraju baš svi da prelaze 100.000 godišnje.

Najvažnije je da budete mudri prilikom kupovine, jer kola koja su dobra, i napolju koštaju dosta para.

Kako bi ste vi, da kupite ovde recimo Fiestu 1.4 HDI... I nakon 3 godine pređete 50.000km. Da li bi ste je prodali nekome za 3.000EUR?

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21494
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » subota, 20. feb. 2010. u 14:44h

Retko koji 1.6 16v troši ispod 10 po gradu... generalno svi su oni konstrukcijski takvi da bi išli moraš da ih teraš preko 3.5 soma obrtaja... preko toga počinju da dobijaju tork... ispod toga su mrtvi.

Za grad su bolji 8v motori... sav tork im je na niskim obrtajima... pa i ne troše mnogo po gradu kad se voze lagano.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

kubura16v
Poruka: 1841
Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h

Poruka od kubura16v » subota, 20. feb. 2010. u 15:08h

Potpis. Do 3 hiljade obrtaja nista,kao da vozim 1.1,a ne 1.6. Preko 3 je vec dobro. :D

Iosis
VIP
Poruka: 8417
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » subota, 20. feb. 2010. u 17:04h

Vidiš nisam znao da je Fabietina toliko teška, skoro ko Focus, naglasio sam da je dizel 1.4 TDI. ;)
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Odgovori

Povratak na „Koji Ford da kupim“