Nije na panduru da procenjuje da li su moja svetla ipsravna ili ne pa na osnovu toga da pise kaznu, niti je edukovan za to niti sam siguran da ima pravo na to - da procenjuje sacimetrijskom metodom da li je far ispravan ili ne, bez nekog merenja snopa itd. Neka me posalje na vanredni tehnicki ako sumnja u to pa neka oni utvrde da li je sijalica prejaka ili nije. Ako on slucajno po zakonu ima pravo bez provere tehnickog da me kazni - banana drzava ako mene pitas. Namerno sam stavio zakon pod navodnicima jer se isti kod nas tumaci na 100 nacina i gubi svaku poentu jer primena nije uniformna vec selektivna i pritom losa.
Da ne pricam o tome sto ako zelis da atestiras DRL svetla (neka namenska) za to ti treba jbna POTVRDA PROIZVODJACA VOZILA, serem im se u potvrdu. Jedan TUV moze da atestira na osnovu pravila za DRL, homologacije na sijalici i zdrave logike, ali je agencija za bezbednost saobracaja toliko naprednija od TUVa da trazi nacrt space shuttle-a za svaku prepravku na vozilu. U praksi potvrdu je cesto nemoguce dobiti (na svom primeru 2 puta iskusio), a i kad se dobije za neku banalnu prepravku se placa kao da radis generalnu na autu. Zemlja koja zivi od birokratije.
Konkretno za namenske DRL bih imao vise problema sa istim tim pandurima jer su neatestirana svetla (posto ne mogu da dobijem potvrdu pa da ih legalno atestiram), ovako kada je jaca pozicija manje upadam u oko da imam "prepravku", a efekat je slican (uocljiv sam preko dana bez da palim kratko svetlo).
Tako da, treba drugacije, nisam ucio te skole da znam da procenim koje je najbolje resenje, ali ako mene pitas ovo trenutno bas i nije resenje