2012 Focus ZVANICNE SLIKE
Moderator: ace1
- Neša
- VIP
- Poruka: 5049
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Re: 2012 Focus ZVANICNE SLIKE
Dule i TDI PD je traktor,najnoviji TDI sa najmodernijim comonrail sistemom je odlican 

Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- adam
- Poruka: 290
- Član foruma od: nedelja, 28. jun 2009. u 01:22h
Mnogo je teže napraviti autentičan, originalan zadnji kraj za hečbek jer em u to "dupe" treba ukomponovati onoliku elektroniku a ostaviti dovoljno prostora za funkcionalnost, em odraditi stabilnost aerodinamikom pa još i zadovoljiti ukuse s ove i s one strane okeana... Teško! Jako teško! I mislim da su pogrešili u oba slučaja. (i za USA i za Evropu)
I moram da priznam da mi se enterijer pogotovu ne dopada! Neću da zvučim kao M. Alvirović (koji je i na Majbahu uspeo da nađe da "piksla se nedovoljno otvara" i "boja ratkapni nije identična sa bočnom lajsnom"...) ali ne mogah da ne primetim da je ručica menjača (vidi se na jednoj od potonjih slika) u položaju prve brzine jaaako blizu instrument tabli (ili šta već predstavlja ono čudo - komp, ili štagod) pa verujem da će se prilikom šaltanja doticati taj deo sa brdom dugmića što može da proizvede....nešto...., i sam tač-skrin i ulazak u onoliki meni (na video zapisu se vidi) će vozaču oduzimati i previše pažnje prilikom izbora opcija. Prekomplikovano, bre!
A i inače više volim automobile sa pravim "dupetom"! Mada, pretpostavljam da će i kod njega biti identičan enterijer, pa i zamerke idu u istom smeru.
Inače znamo da nikad ova verzija sa prezentacije nije konačna i da imaju oni timove ljudi koji prate ovakve i slične forume pa se nadam da će i ova naša pisanija uzeti u obzir.
Btw, teško da u današnje vreme više može išta originalno i dosad neviđeno da se izbaci. Sve je manje-više "osvežavanje" starih "look"-ova.
Uzgred, gde će se praviti/sastavljati?
I moram da priznam da mi se enterijer pogotovu ne dopada! Neću da zvučim kao M. Alvirović (koji je i na Majbahu uspeo da nađe da "piksla se nedovoljno otvara" i "boja ratkapni nije identična sa bočnom lajsnom"...) ali ne mogah da ne primetim da je ručica menjača (vidi se na jednoj od potonjih slika) u položaju prve brzine jaaako blizu instrument tabli (ili šta već predstavlja ono čudo - komp, ili štagod) pa verujem da će se prilikom šaltanja doticati taj deo sa brdom dugmića što može da proizvede....nešto...., i sam tač-skrin i ulazak u onoliki meni (na video zapisu se vidi) će vozaču oduzimati i previše pažnje prilikom izbora opcija. Prekomplikovano, bre!
A i inače više volim automobile sa pravim "dupetom"! Mada, pretpostavljam da će i kod njega biti identičan enterijer, pa i zamerke idu u istom smeru.
Inače znamo da nikad ova verzija sa prezentacije nije konačna i da imaju oni timove ljudi koji prate ovakve i slične forume pa se nadam da će i ova naša pisanija uzeti u obzir.
Btw, teško da u današnje vreme više može išta originalno i dosad neviđeno da se izbaci. Sve je manje-više "osvežavanje" starih "look"-ova.
Uzgred, gde će se praviti/sastavljati?
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Da, ali u poredjenju sa starijim generacijama dizelasa nije toliki traktor (bar se ne cuje toliko u unutrasnjosti zbog bolje izolacijeNesa piše:Dule i TDI PD je traktor,najnoviji TDI sa najmodernijim comonrail sistemom je odlican

Fiesta!!
- MaxBunker
- Poruka: 238
- Član foruma od: utorak, 17. mar. 2009. u 23:36h
Teško jeste, ali je upravo Ford sa Focusom I i II napravio karakterističan i prepoznatljiv dizajn zadnjeg kraja. Po meni su pogriješili što su ga napustili. Mada, meni se čini kao da su namjerno pustili ove slike u javnost sa namjerom da malo "ispipaju" puls potencijalnih kupaca. Možda u finalnoj verziji ipak malo promijene taj zadnji kraj.adam piše:Mnogo je teže napraviti autentičan, originalan zadnji kraj za hečbek
- adam
Garant!
Ili to ili će vrlo uskoro po lansiranju da usledi redizajn.
Ili to ili će vrlo uskoro po lansiranju da usledi redizajn.
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Pošto je već predstavljen kao ovaka, sumljam da će biti prepravke, nažalost. Nisam ni obraćao pažnju do onda kad sam pročitao ovde da je bio jedinstven po svojim zadnjim svjetlima, pokušavam da se sjetim da li je još neko imao takva svjetla ali izgleda da nije.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- mirke
- Poruka: 777
- Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h
Mene jako razocarava cinjenica da focus kasni najmanje godinu dana za konkurencijom, a kada se bude pojavio nece doneti nista sto vec nije vidjeno... ;( ;( ;(

MIRKE / Fiesta 1.25 zetec
- Neša
- VIP
Ne kasni. Ovaj Focus je konkurencija buducem Golfu 7. Golf 6 je samo restilizacija petice i dodati su novi motori.
Focus 3 donosi novu platformu i nove tehnologije
Focus 3 donosi novu platformu i nove tehnologije

Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- mirke
- Iosis
- VIP
Ma to sigurno.
Nego i ja što ga više gledam sve mi nekako ljepši.
Mada mi opet ona zadnja svjetla... šta znam... bolje da su uspravna.

Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- mirke
Jesu vala trebali uspravna da budu, al sta ces... Moramo se privikavati

MIRKE / Fiesta 1.25 zetec
- Djomla
- Poruka: 1123
- Član foruma od: utorak, 26. jan. 2010. u 09:30h
Uh uh ;D
F.O.R.D. First On Race Day
]BMW is like a tampon every pussy needs one
///Mandovchina.
]BMW is like a tampon every pussy needs one
///Mandovchina.

- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 13874
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Evo kako ce da izgleda sportska verzija.
Postojace 2.0L EcoBoost (twin-turbo) sa 250 hp (verovatno ST) i onda jos mocniji RS koji ce imati preko 300 hp.

Postojace 2.0L EcoBoost (twin-turbo) sa 250 hp (verovatno ST) i onda jos mocniji RS koji ce imati preko 300 hp.

When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Znam da serijski verovatno nece imati ovakve felne, ali iako imaju lep dezen po mom misljenju su prevelike. 1 ili 2 broja manje i taman.
Fiesta!!
- Iosis
- VIP
E ovaj izgleda odlično. 

- adam
Malo predimenzioniran spojler!
- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
- mirke
- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
- Iosis
- VIP
Ona dva trougla na prednjem braniku nisu baš u skladu sa ostalim linijama...
- adam
Samo puškama da me teraju 2u4pvecna8 bih ga uzeo 

- Pilot 3
- Poruka: 35
- Član foruma od: subota, 6. feb. 2010. u 15:58h
....ljudi ne znam ...od kad sam video Focus mk1, pa onda restiling 2002 jednostavno sam se oduševio ....mk2 mi je već bio nekako mlak restiling i đene đene, a ovo sad...enterijer full....prednji kraj i nekako može da prođe....zadnji mi brate izgleda kao da je tužan, kao da plače, ne znam ...bojim se da će ovaj novi ubiti ime focus to jest da će biti poslednji u nizu...ne znam...nadam se da nisam u pravu

Ffoc, one and only... [img][img=http://imageshack.us/thumbnmail.png][/img]
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Pa i meni je malo "cudan "zadnji kraj,ali kada je izasao fokus 1998.tada se govorilo da je to veoma los dizajn i bilo je mnogo skepticnih ljud.A danas vazi za veoma dobar,odlican auto
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
Da su stopaljke ruzne, ruzne su, ali neki automobili jednostavno nisu lepi na slici, a uzivo su prelepi, ko zna mada fiesta, kuga, i mondeo, nisu losi , fokus mora da naprave da valja , videcemo ma ulici nasta lici, spolja ima lepu liniju jedino i enterijer
Svidelo mi se motor 2 litre u st , taj agregat mu je trebao a prodavace se zbog onoga rs od 300 hp, koji ce da mu bude malo kao reklama.
E ljudi da nelici malo nov fokus na kia-u , a i nova kia malo na monde-ta klasa neznam kako je zovu..... ? ? ? ?

Svidelo mi se motor 2 litre u st , taj agregat mu je trebao a prodavace se zbog onoga rs od 300 hp, koji ce da mu bude malo kao reklama.
E ljudi da nelici malo nov fokus na kia-u , a i nova kia malo na monde-ta klasa neznam kako je zovu..... ? ? ? ?
- Neša
- VIP
Tako je. Dizajn Focusa mk1 je ispred vremena,originalan je i ne stari. I danas je moderanrsdforddragomir piše:Pa i meni je malo "cudan "zadnji kraj,ali kada je izasao fokus 1998.tada se govorilo da je to veoma los dizajn i bilo je mnogo skepticnih ljud.A danas vazi za veoma dobar,odlican auto
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v