Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Moj prvi polovnjak

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

dule0911

 
Poruka: 13650
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Re: Moj prvi polovnjak

Poruka od dule0911 » utorak, 15. jan. 2013. u 02:06h

@van
Ako u Mondea ide isto ulje kao u Focus '09 automatik, cene nisu takve.
Litar ulja za automatski menjac je skoro 25e (mozda nesto malo manje, ali nije vise), filter je 40-50e. Pricam o originalnim delovima. Znaci samo ulje+filteri za automatski izadje na 200e. Ne znam kakav je menjac u Mondeu ali ako mora da se skine menjac da bi se zamenio filter, meni cena koju je Nikola platio nije toliko nerealna.
Znaci ovo bi bila neka realnija cifra:
6L ulja za menjac plus filter = 190e
6L motornog ulja x 6e litar = 36e
filter ulja, dizela, vazduha i kabinski ~50e, mozda koji evro gore dole ali ne secam se vise koliko sam placao pri zadnjem servisu
Hajde da kazemo da je usluga zamene motornog ulja i filtera oko 10-15e, i ako menjac mora da se skida za zamenu filtera jos 50e (ovde mozda moze i manje za skidanje menjaca).
To je u najboljem slucaju za sve nekih 330-340e.
Ponavljam, ako je isto ulje i slicna cena filtera za Focusa i Mondea, ne vidim da su ga majstori odrali za ovu stavku.
Fiesta!!

nikola78
Poruka: 7
Član foruma od: četvrtak, 10. jan. 2013. u 22:59h

Poruka od nikola78 » sreda, 16. jan. 2013. u 23:21h

dole fiesta piše:Halo ljudi, auto kupljen u julu 2012.! I mislim da nas sve zajebava! Svi su na ovaj forum došli ili sa nekim problemom da im neko pomogne da ga reši da prođu jeftinije ili da pomognu nekome ko vozi forda da prođe jeftinije. Pa Dragomir se polomi da nam uštedi pare i ako od rešavanja kvarova živi! Pa u ovoj temi VAN je dao mnogo korisnih saveta koji bi mu uštedeli puno para da je nešto pitao na forumu.

A za forum je znao:
nikola78 piše: Pre kupovine, sam čitao vaše postove, i nigde baš nisam naleteo da mu se sve složilo kao meni.Auto sam kupio jula 2012.
Pa kad si znao što nisi pitao???

Aj malo razmislite o tome. Nigde Nikola78 ne kaže da je te probleme imao mesec, dva, posle kupovine auta... Imaš kvar od 850 evra i ne setiš se foruma na kome ima majstor da te pravo posavetuje i o popravci i o rezervnim delovima. Uradiš dizne u pizdincima za 450 evra i sutra kad ti opet odu biće kriv :ford: . Kome su na ovom forumu crkle tri brave na vratima odjednom...? Ko je kupio auto a da mu ne rade sijalice na instrument tabli? Gume da ne pominjem?

Neka lepo čovek objasni kako mu je i kada otišao menjač, kako su mu crkle brave i sijalice, zašto je ispirao rezervoar kada su mu otišle dizne, pa da onda razgovaramo... Ako je auto plac uvalio auto, neka kaže na kom je placu kupio...

Opet kažem ne pordržavam Fordove , al ih vozim i da je stvar do Forda ja bi čoveka podržao ali ovo deluje kao čista zajebancija.... sign0007

I ako sam opet preterao neka me brišu, ja se ne ljutim...
Kao prvo ja ne "z.......m" ovde nikoga, zao mi je sto si to tako shvatio!
Naravno da sam znao za forum, jel trebalo da pitam Dragomira ili bilo koga "da li da kupim polovnjaka", ili "Dragomire, hoće li mi crći menjač posle nekoliko meseci?" ili "da li ce mi crći dizne?"jel mislis da bi preuzeo neko na sebe odgovornosta danas za neku vrednost preko 100eu???
Pre kupovine sam se obratio majstoru, za kog sam saznao na jednom postu ovde sa foruma dok se jos nisam prijavio, covek mi je lepo rekao doteraj ga i pregledacu ga.To sam i uradio, nisam ni u kakvim "pizdincima"popravljao dizne...mislim da ne moras da se tako izražavaš, nisam ovde da bi se s nekim raspravljao!

nikola78

Poruka od nikola78 » sreda, 16. jan. 2013. u 23:36h

dole fiesta piše:
m_peki piše:Ne zanam sa kojim pravom govoris tako o coveku koji je dosao i podelio svoje iskustvo sa nama. Ako mislis da te "zajebava" ti ignorisi njegovu temu. Ja nisam nigde primetio da je on kivan na prodavca, forum, servis ili cak forda.
Kakvo iskustvo? Da li je to iskustvo sa auto placem, sa majstorima ili sa Fordom kao proizvođačem? Mi raspravljamo u ovoj temi (90 % odgovora) kako mu je neko uvalio neodržavan auto, a on nije našao za shodno da nam objasni od kada su ti kvarovi? U spisak problema čovek je naveo redovan servis od 360 eura (bez kaiševa i španera), zamenu guma za 160 eura (nema 4 gume za te pare osim trajalovih), sijalice osvetljenja na tabli, kontakt bravu, tri brave na vratima i ručnu kočnicu...

Iskustvo je kada ti neko kaže taj i taj majstor me zavrnuo, taj i taj plac me zeznuo, nemojte sipati gorivo tu, nemojte koristiti to ulje...

A šta je moglo da bude.... Kupio čovek OK auto na auto placu... Oterao auto na redovan servis kod servisera u komšiluku... Sunuo pogrešno ulje u menjač, rikne menjač... Obijen mu auto posle toga, slomljena kontakt brava... Oterao kod majstora u komšiluku da mu ugradi alarm... Majstor pogrešno spojio žice i spalio elektromotore (na troje vrata, lopov je zeznuo na četvrtim)... Batalio alarm, ode na pumpu kad tamo gorivo za poljoprivrenike subvencionisano... Ajd 50 litara... Odoše dizne... To se desilo na brdu i kad je auto stao, povuče ručnu kao na golfu jedinici i ode zupčanik ručne kočnice... Eto to ti je iskustvo...

Nije iskustvo kada ti neko kaže platio sam auto 3000 evra, uložio sam u njega 2000, dal da ga prodam... Moj je odgovor prodaj ga, al za pet hiljada... Ako ne može ti ga zapali...
Nisam bas brz sa odgovorima, slabo koristim komp:)
nisam napomenuo da mi je zamenjen i španer i kaiševi., gume sam kupio samo prednje nove, koliko sam shvatio majstor kod koga sam rešio da idem ima iskustva sa fordom jer samo njega servisira-to sam video!
alarm nisam stigao da ugradim jer sam u startu izdvojio novac za resavanje "nekih" popravki kako mi je unapred rečeno od navodno iskusnih ljudi u okruženju.Ja sam privatnik i nikad nisam štedeo pare na dobra kola , ovo mi je treći auto u životu, odnosno prvi polovnjak, otuda i naslov.i još jednom da napomenem, dobro se ophodim prema stvarima, posebno prema skupocenim kao što je auto.

nikola78

Poruka od nikola78 » sreda, 16. jan. 2013. u 23:45h

Bolje da ste me zvali na neko pićence da se smirim:)

dovlak
Poruka: 27
Član foruma od: petak, 31. avg. 2012. u 11:28h

Poruka od dovlak » četvrtak, 17. jan. 2013. u 01:38h

toliki si baksuz da te ni na pice ne zovu :)
Salim se naravno, na tebi se, ono sto se kaze 'zalomilo'

po meni si mogao bolje proci da si neke stvari ili sam radio il kod nekog jeftinijeg, npr te sijalice i slicno. Ja sam jednom imao automatik i reko sam u zivotu nikad vise, nebih u detalje. Te mane tipa centralne brave su ili bile tu prilikom kupovine, (na sta si mogao spustiti cenu da si znao) ili te majstor zezno, ne mogu sva tri ili cetiri motra otici odjednom. Ostale troskove kao sto su gume, ulje, filteri, ja to ne racunam u troskove, odbij od one cifre :) I kako su ti dizne otisle, sipo loziku?

i stavi neku sliku u rubrici za predstavljanje, cisto me interesuje dal je auto presao milioncic ili si lomio ogledala, neka crna macka presla preko puta i slicno

MIŠKE
Poruka: 418
Član foruma od: nedelja, 12. avg. 2012. u 10:40h

Poruka od MIŠKE » četvrtak, 17. jan. 2013. u 10:20h

Posle ovolikog pisanija krajnje je vreme za predstavljanje! thumbsuph :ford:
Što se brže vozi to se bolje ladi.

mezzano
Poruka: 196
Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 12:42h

Poruka od mezzano » četvrtak, 17. jan. 2013. u 10:51h

Bas jeste! Zanima me kako izgleda taj Mondeo.

nikola78

Poruka od nikola78 » četvrtak, 17. jan. 2013. u 20:44h

Neće da me zovu na piće, vidiš da čim sam spomenuo neki trošak,odmah se ućutaše:)...a zamisli da im se pokvari centralna brava:)
Kad sam kupovao, nisam bas zagledao u brave, npr. ili brisače, bitno mi je bilo kakva je limarija i da li je motor suv...ostalo, kažu "su sitnice koje se poprave lako".što se tiče dizni, naravno da nisam sipao lož ulje, uvek sam dobro gledao šta sipam, jer mi je ovo prvi dizelaš i uvek sam sa dozom straha prilazio pumpi da se ne zez...;-)
Postaviću slike uskoro, čekam da bude lep dan, da ga operem pa na slikanje!

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » četvrtak, 17. jan. 2013. u 21:17h

Ti si privatnik, ti treba da vodiš :D
Slika

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“