Potrosnja Focus 1.8 tdci
Moderator: Dragomir
- darioculibrk
- Poruka: 1211
- Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h
Re: Potrosnja Focus 1.8 tdci
Slazem se da je potrosnja u BG veca nego u manjim gradovima, s obzirom na vecu guzvu i voznju kreni-stani...rekao sam da je potrosnja oko7.5-7.6 po bord kompjuteru, ali stvarna potrosnja ne odstupa puno od te vrijednosti koju pokazuje racunar...ono sto sam htio recii na sta se odnosi moj komentar jeste potrosnja u gradskoj voznji za koju neki vlasnici navode da je oko6-6.5 litara sto je nemoguce bar po fabrickim podacima
Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
moje zadnje zapazanje je, da se potrosnja strasno povecava ako je jedna guma samo malo ispumpana, takodje tu je trap, auspuh, stanje turbine, ulje je jako bitna cinjenica, ali i nafta, meni mnogo manje trosi neko djubre koje kupujem na bure nego na luku, (jbg ta mi je najbliza, mol mi je na 40 km)..........
nacin voznje(mondeo 1,8 td 98), ja nemogu na mondeu da skinem ispod 7,5 pa ide i do 8,5 , ali vredi, samo po gasu, dok kada vozi moj brat ide prosek 6,5 do 7, u vremenskom periodu na duzi put te dve voznje po guzvi razlika je oko 5 do 10 % u vremenu, nesto sto ti neznaci mnogo.....
bilo bi dobro da da komentar neko ko ima takav nov auto.....
nacin voznje(mondeo 1,8 td 98), ja nemogu na mondeu da skinem ispod 7,5 pa ide i do 8,5 , ali vredi, samo po gasu, dok kada vozi moj brat ide prosek 6,5 do 7, u vremenskom periodu na duzi put te dve voznje po guzvi razlika je oko 5 do 10 % u vremenu, nesto sto ti neznaci mnogo.....
bilo bi dobro da da komentar neko ko ima takav nov auto.....
-
- Poruka: 54
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 16:48h
@dule0911
Relacija je Visnjica, Dorcol, Slavija (preparkiravanje u okolini iz 3. 2. pa u 3. zonu) i nazad Visnjica pa tako 2 puta dnevno. Zato mislim da je potrosnja ok. Inace pri 80 - 100 kmh i bez divljanja, 'nako penzionerski oko 5 l !!!
Relacija je Visnjica, Dorcol, Slavija (preparkiravanje u okolini iz 3. 2. pa u 3. zonu) i nazad Visnjica pa tako 2 puta dnevno. Zato mislim da je potrosnja ok. Inace pri 80 - 100 kmh i bez divljanja, 'nako penzionerski oko 5 l !!!
-
- Poruka: 19
- Član foruma od: utorak, 21. sep. 2010. u 10:22h
ako Dragomir kaze da je 9-10 normalno za gazelu, onda je sve OKMoj fokus 1.8 TDCI 2002 trosi od 5.5-8.5 l/100 km zavisno od uslova voznje a verujem da ce da trosi i 9-10 ako je stalno u centru ili na gazeli. Pozdrav,

- bkrmar
- Poruka: 110
- Član foruma od: petak, 24. sep. 2010. u 19:00h
Samo da vas obavestim da sam danas izbio katalizator. Bolje vuce, javljam za potrosnju uskoro. Do sada je bila oko 9-10 

I mene je pogodila finansijska kriza. Jedem budjave sireve, pijem stara vina i vozim auto bez krova.
- dejos
- Poruka: 31
- Član foruma od: četvrtak, 30. apr. 2009. u 14:37h
Focus 1.8tdci 2005, prosek grad do 7,5l, na otvorenom izmedju 4,5 do 5,5l, po putnom računaru, nisam merio "do čepa".
Relacija Mirijevo-Vukov spomenik, mislim na daljoj relaciji da bi bilo i niže. Nemam trenutnu potrošnju, jel to normalno?
Konkretno letos, preko 1300km, Beograd-Tivat-Beograd, prosek 4.8l, a nisam bas sporo vozio, 8 sati u jednom pravcu.
Bolje voziti benzince ako dizel troši 9-10l po gradu?!
Relacija Mirijevo-Vukov spomenik, mislim na daljoj relaciji da bi bilo i niže. Nemam trenutnu potrošnju, jel to normalno?
Konkretno letos, preko 1300km, Beograd-Tivat-Beograd, prosek 4.8l, a nisam bas sporo vozio, 8 sati u jednom pravcu.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Glavni problem je sto niko nemoze definisati sta je gradska voznja.Da li je to prelazak preko Gazele i Brankovog mosta ili voznja Visnjickom ulicom ili Avalskim putom
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21563
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
I treba definisati količinu stiskanja desne papučice... ako se oštrije vozi on mora da potroši više... logično,zar ne ?
A cenim da retko ko gnjavi turbo dizela nego da se uglavnom teraju muški
A cenim da retko ko gnjavi turbo dizela nego da se uglavnom teraju muški

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Majku mu, pa nije novi Superb bolji od Mondea, nesto od 120-140 bolje ubrzava ali to je to 
Samo da potvrdim ovu maretovu, nema veze sa potrosnjom u gradu

Samo da potvrdim ovu maretovu, nema veze sa potrosnjom u gradu

Fiesta!!
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Jbg malo je nezgodno definisati stil voznje i ko kako gleda na stiskanje ili penzionersku voznju ali evo da kazem iz moje perspektive,po NS u kojem saobracaj u zadnje vreme uopste nije naivan i ima dosta guzve mada ne i nekih zastoja i da budem iskren sve je ravno osim Sr. Kamenice gde zivim trosi do 7.5l (po bordu najvisa gradska je 6.8l/100km koju pamtim) a teram ga do otprilike do 2300 o/min najvise,mozda zvuci malo ali ove manje brzine su dosta skracene a jako dobro povlaci pa saltam na tim obrtajima dok recimo cim mi se otvori prostor idem u brzinu vise uglavnom 4. i pri 1700/1800 o/min vec idem 70-75km/h,ogranicenje od 50 km/h mi je u 3. tacno 2100 o/min..naravno stisnem ga cesto ali uglavnom samo u jednoj brzini (recimo u 3. od 40 do 70 ali to traje 2 sekunde
i to je to) naravno ponekad mi dodje da ga bas stiskam ali nisam nikad tim tempom presao 100 km (ni priblizno) pa da znam koliko bi potrosio..na autoputu mi nikad ne prelazi 7l a vozim 140-150-160 stalno i povremeno dizem na 180-200 i jako retko ali uvek bar jednom 220km/h
,kad bi isao sve vreme 120-130km/h do 6l a 70-80km/h po magistralnim putevima pr. NS-ZR ili NS-SU po bordu 3.8-4.2 l..

- rile
- Poruka: 132
- Član foruma od: subota, 18. sep. 2010. u 11:32h
NS-ZR 120-130? :-| pa otpasce ti tockovi kakav je put
Ko po sinama da vozis. Meni zao da idem vise od 100.
Cuo sam da je zatvoren vec 2 nedelje. Valjda ce ga sad srediti.

- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Ma neeee te brzine su iskljucivo na autoputu,kazem na magistralama tipa NS-ZR idem 70-80 km/h MAX upravo zbog tog loseg puta,inace pisao sam o njemu ovde na forumu da je verovatno i najgori u drzavi sa obzirom kakva dva grada povezuje..inace bas cesto sam u ZR,dodje mi kao drugi grad a put su poceli da presvlace i kako sam cuo ove godine rade deo do raskrsnice za Zabalj a sledece ostatak do ZR..
Daj bozeee
da bude tako jer obecanja smo se naslusali war
a naravno prohodan je samo otezano..pozz Rile..
Daj bozeee

-
ako si citao ranije postove videces da dosta nas ima vecu potrosnju nego ti, tako da je vise nego normalno. Doduse, nije ista relacija Mirijevo - Vuk u odnosu na Slavija - Arena. Kao sto kaze Dragomir, izbegavajte da koristite izraze "gradska voznja" jer nije svaka ista, vec pokusajte malo blize da objasnite. Ja kada sam govorio za potrosnju od 9-10l mislio sam na jako lose uslove voznje - znaci Gazela, Auto-put.....uglavnom 1 i 2 brzina, i naravno da ne zivimo svi pored gazele tako da je polovina predjenih kilometara u normalnoj Gradskoj voznji a druga polovina na auto-putu kroz centar.dejos piše:Focus 1.8tdci 2005, prosek grad do 7,5l, na otvorenom izmedju 4,5 do 5,5l, po putnom računaru, nisam merio "do čepa".
- Nino
- Poruka: 103
- Član foruma od: nedelja, 2. nov. 2008. u 19:10h
Focus 1.8 tdci, relacija je Vidikovac-Dorcol svaki radni dan a potrosnja je izmedju 7 i 8 litara bez klime. Duzina puta u jednom pravcu je oko 13 km a treba mi od 40 minuta pa do sat i nesto vremena da stignem(zavisi od guzve) tako da sam prezadovoljan trenutnom potrosnjom.
-
Nino, pa to je odlicno. Kako vidim moras kroz centar da prolazis, jel ides u spicu ili van? I kako ga vozis? 40min do sat i nesto, to je prilicno podugo vremena - jel to preko sajma?
- Nino
- Poruka: 103
- Član foruma od: nedelja, 2. nov. 2008. u 19:10h
Idem preko Topciderske zvezde. Ujutro kad idem bude guzva(spic), popodne kad se vracam maltene uvek moze da se dodje za pola sata. Vozim opusteno, menjam brzine izmedju 2000 i 2500 uvek osim kad su preticanja u pitanju gears
- m_peki
- Poruka: 561
- Član foruma od: nedelja, 6. sep. 2009. u 15:01h
@bkrmar
Jesili provalio kako ti se sada krece potrosnja. Aj izmeri pa nam reci da vidimo rezultate.
Jesili provalio kako ti se sada krece potrosnja. Aj izmeri pa nam reci da vidimo rezultate.
- bkrmar
Za dan - dva javljam rezultate2277625 piše:@bkrmar

I mene je pogodila finansijska kriza. Jedem budjave sireve, pijem stara vina i vozim auto bez krova.
- rajkox
- Poruka: 94
- Član foruma od: četvrtak, 21. maj 2009. u 07:52h
Pozdrav,
ja neznam sta je sa vasim autima, moj fokus trosi oko 3 litara u gradu, a 2 na otvorenom, xaxaxaxaxaxa, jednom sam to sanjao......
u stvarnosti bije 10ku u gradu, tj kako kad, sve zavisi gde sipam... primetio sam da je OMV totalni shit ovih dana, jer kad ga napojim kod njih auto em vise trosi, em nece da ide kako zna.... Sto se tice otvorenog puta, na 120kmh potrosio nesto manje od 7.
Za ljude koji prave vecu kilometrazu po gradu fokus bas i nije economic varijanta, zato neki krs do 500e + plincuga i vozi mile dok ne izlizes gume do bandasa
ja neznam sta je sa vasim autima, moj fokus trosi oko 3 litara u gradu, a 2 na otvorenom, xaxaxaxaxaxa, jednom sam to sanjao......
u stvarnosti bije 10ku u gradu, tj kako kad, sve zavisi gde sipam... primetio sam da je OMV totalni shit ovih dana, jer kad ga napojim kod njih auto em vise trosi, em nece da ide kako zna.... Sto se tice otvorenog puta, na 120kmh potrosio nesto manje od 7.
Za ljude koji prave vecu kilometrazu po gradu fokus bas i nije economic varijanta, zato neki krs do 500e + plincuga i vozi mile dok ne izlizes gume do bandasa
- bkrmar
I ja sam cuo da je na OMV trenutno los dizel. Preporucujem MOL i EKO, mada posto je EKO grcki, a tamo je sad haos ko zna sta rade
Ali zato daju kupone kada sipas preko 25 l 
Dodao bih jos da je iskljucivo vozim po centru grada preko dana, nekad NBG preko Brankovog mosta ili gazele... Znaci 99% posto moje voznje totalno gradska voznja.. Uvece je druga prica jer nema guzve.

Dodao bih jos da je iskljucivo vozim po centru grada preko dana, nekad NBG preko Brankovog mosta ili gazele... Znaci 99% posto moje voznje totalno gradska voznja.. Uvece je druga prica jer nema guzve.
- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
do Bg sam potrosio 2000din evrodizela,prosecna brzina 130km/h ,Focus tddi.
250km sa 16,6l
imam utisak da uvek trosi 6,5l u svim uslovima voznje
250km sa 16,6l
imam utisak da uvek trosi 6,5l u svim uslovima voznje

Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
-
- Poruka: 51
- Član foruma od: subota, 5. dec. 2009. u 13:26h
Zadnjih 2 mjeseca vozim sluzbeni Focus 1,8 TDCI (2001) i mogu vam reci da fakat trosi! Ko sa njim uspije po gradi uzeti manje od 7l SVAKA MU CAST! Ovo je auto nedavno servisirano, mjenjano mu je hiljadu stvari. Vuce kao nenormalan, poderace sve benzince i dizele do 2.0 na cesti (da kazem do 120 KS
), to vam garantujem. Ja ga vozim lagano, ne furam, ne trkam se.... i opet budem sretan kad potrosi ispod 8-9 litara po gradu! Na otvorenom je ok - 5-6 litara ali grad je war mi se tjesimo time da barem vuce kao drogiran pa hajde i to je nesto 

- Fokusirani Neuron
- Poruka: 3
- Član foruma od: utorak, 6. apr. 2010. u 14:53h
Dragomir je u pravu. Gradska vožnja je širok i poprilično relativan pojam. Bitne su relacije na kojima se vozi i u koje vreme, a razlika je ogromna.
Potrošnja koju si naveo je sasvim verovatna. Sam sam je doživeo. Često imam obaveze sa druge strane Save, a neretko odlazim svojim kolima sa Vračara. to je prava "paklena" gradska vožnja.
Mnogi članovi foruma iz unutrašnjosti nemaju jasnu predstavu o ozbiljnosti beogradskog špica, pa ću, da bih bolje ilustrovao, reći da je najčešće danju, do 18h, za prelazak 8 - 9 kilometara (gazela ili brankov most, svejedno) potrebno od 30 -45 minuta u proseku. Petkom je stvar daleko ozbiljnija, pa se retko stigne za manje od 45 minuta. Nisam brojao koliko puta krenem i stanem, ali se u drugu brzinu retko ubaci.
Na autoputu je potpuno druga priča. Sa dvoje u automobilu, ako ga ne spuštaš ispod 120km/h, trosi 5.5 do 6.2. Racunaj 5.8l/100km na otvorenom putu. Potrosnju sam izveo iz 5-6 merenja, pa je dosta pouzdana. Prikazao sam minimalnu i maksimalnu vrednost.
Od ovoga može i manje - 4.8l/100km
...ali sporije. Banatska kružna vikend tura, na relaciji Beograd, Pancevo, Kovacica, Idvor, Perlez, Borča, Beograd od 130 km, sa dva zaustavljanja. Da sam merio samo od Panceva do Padinske Skele, bez semafora i režima prva-druga, potrosnja bi se kretala od 4.5 do 4.6. Bilo je malo gradske vožnje (od Vračara do do sredine pančevačkog puta, po Pančevu i od Padinske Skele do Vračara), ali je sve u svemu ležerna, lagana, uravnotežena vožnja. Najvažnije je da ne ubrzavaš i ne kočiš neporebno, tj. voziš što ravnomernijom brzinom. Sa dve žene u automobilu, nije mi bilo teško.
Potrošnja koju si naveo je sasvim verovatna. Sam sam je doživeo. Često imam obaveze sa druge strane Save, a neretko odlazim svojim kolima sa Vračara. to je prava "paklena" gradska vožnja.
Mnogi članovi foruma iz unutrašnjosti nemaju jasnu predstavu o ozbiljnosti beogradskog špica, pa ću, da bih bolje ilustrovao, reći da je najčešće danju, do 18h, za prelazak 8 - 9 kilometara (gazela ili brankov most, svejedno) potrebno od 30 -45 minuta u proseku. Petkom je stvar daleko ozbiljnija, pa se retko stigne za manje od 45 minuta. Nisam brojao koliko puta krenem i stanem, ali se u drugu brzinu retko ubaci.
Na autoputu je potpuno druga priča. Sa dvoje u automobilu, ako ga ne spuštaš ispod 120km/h, trosi 5.5 do 6.2. Racunaj 5.8l/100km na otvorenom putu. Potrosnju sam izveo iz 5-6 merenja, pa je dosta pouzdana. Prikazao sam minimalnu i maksimalnu vrednost.
Od ovoga može i manje - 4.8l/100km
...ali sporije. Banatska kružna vikend tura, na relaciji Beograd, Pancevo, Kovacica, Idvor, Perlez, Borča, Beograd od 130 km, sa dva zaustavljanja. Da sam merio samo od Panceva do Padinske Skele, bez semafora i režima prva-druga, potrosnja bi se kretala od 4.5 do 4.6. Bilo je malo gradske vožnje (od Vračara do do sredine pančevačkog puta, po Pančevu i od Padinske Skele do Vračara), ali je sve u svemu ležerna, lagana, uravnotežena vožnja. Najvažnije je da ne ubrzavaš i ne kočiš neporebno, tj. voziš što ravnomernijom brzinom. Sa dve žene u automobilu, nije mi bilo teško.

- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Evo sad sam se vracao sa skupa Ibarskom magistralom i trosio mi je oko 5l,moze i manje kada se pazi... ali ovo je TDDI,sto znaci da nista vise ne trosi od TDCi samo su performanse slabije
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
-
morao bi manje da trosi od Tdci. Nije isto 90 i 115 konja. Ne verujem da moj tdci moze da trosi 5l na bilo kom putu.