Motor za capri MK1
- van
- VIP
- Poruka: 9055
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Re: Motor za capri MK1
Google je cudo a i youtube
Moj pinto na karburatorima od motorcikla
RS2000 u rwd formatu
I doticni u akciji
Moj pinto na karburatorima od motorcikla
RS2000 u rwd formatu
I doticni u akciji
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Gledaj da ti trapovi i školjka isprate taj motor, inače nećeš proći pored mnogo bandera.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- NEX47
- Poruka: 52
- Član foruma od: ponedeljak, 21. dec. 2009. u 11:49h
- Kontakt:
Pa trapove u konus, amortizere na tvrdo a distancijale po meri posto sam dosta prosirivao zadnje rubove a i zbog stabilnosti. Neznam kakav mu je odnos tezine na zadnjoj osovini, dali da pkusam sa pomernjem motora u nazad
Pa ocigledno je daje RS ono sto zelim ali kako,koi menjac da stavim na njega a da je za zadnju vucu,od 2,0 DOHC sierinog?
Pa ocigledno je daje RS ono sto zelim ali kako,koi menjac da stavim na njega a da je za zadnju vucu,od 2,0 DOHC sierinog?
- van
- VIP
Bilo koji rwd menjac od za 4 cil. , tj sierin N9 petostepeni ili MT75 ( siera/skorpion) koji mozda ne staje pod tunel .
RS motor ne moze da stane bez prepravke pozarnog zida ili usisa na motoru...
RS motor ne moze da stane bez prepravke pozarnog zida ili usisa na motoru...
- NEX47
- Kontakt:
Jos jedno pitanje, ako hoce neko da mi odgovori i necu vise da smaram
Kojeg je proizvodjaca kocioni sistem na Capriu MK1 71 god. ?
Kod mene su Ate,pa mislim da to nije originalni sistem.
Kojeg je proizvodjaca kocioni sistem na Capriu MK1 71 god. ?
Kod mene su Ate,pa mislim da to nije originalni sistem.
- van
- VIP
Tu se varas . ATE kljesta su standard za te stare fordove ....
- NEX47
- Kontakt:
- NEX47
- Kontakt:
Posle dugog dvoumljena odlucio sam se i uzeo 2,0 pinto motor.Koliko sam shvatio Vana, a nadam se da sam ga ispravno shvatio, taj motor ima dosta potenciala za doradu. Zanima me dali neko zna dali taj motor moze da se nafrizira preko 150 konja?Ako je neko uspeo da go toliko nafrizira, koliko trosi u lokalu?
- van
- VIP
Max sti sam ja cuo je oko 300 ks iz atnosferskog motora :-| :-| :-|
Samo sto je to 2.5 , sa svim imenjenim stvraima , i kosta papreno mnogo .
150 ks je neki max od motora sa standarnim klipovima i radilicom i to da bude injectnion blok iz siere/skorpiona.
Dosta dorade na glavi mora da bude , za 150 ks verovatno i drugi ventili i bregasta . Neki sistem dovoda goriva koji dozvoljava motoro da to postigne ( karburator , injection ) , i dobra izduvan grana i auspuh . I to sve pod uslovom da imas kompresiju preko 11 ...
I sve to ce da kosta bar 500 e ali pre ce biti 1000 e i to sve d aradis sam ( sem masinkih obradi ) .
Moj pinto ide opasno , ali ne verujem da ima 150 ks , 120-125 ks max u trenutnom stanju ,mada dok ne odem na dinamometar , necu znati , ali ima odican odziv na gas i poteze kao lokomotiva na najmanji dodir gasa .
Danas sam probao po blago vlaznom putu , auto mi se potpisuje u drugoj brzini kada mi nagazim gas do kraja . E sada mozes da zamislik kako to izgleda kada ides 70 km/sat a auto ti se potpisuje . Juris dupe svugde po putu ....
Samo sto je to 2.5 , sa svim imenjenim stvraima , i kosta papreno mnogo .
150 ks je neki max od motora sa standarnim klipovima i radilicom i to da bude injectnion blok iz siere/skorpiona.
Dosta dorade na glavi mora da bude , za 150 ks verovatno i drugi ventili i bregasta . Neki sistem dovoda goriva koji dozvoljava motoro da to postigne ( karburator , injection ) , i dobra izduvan grana i auspuh . I to sve pod uslovom da imas kompresiju preko 11 ...
I sve to ce da kosta bar 500 e ali pre ce biti 1000 e i to sve d aradis sam ( sem masinkih obradi ) .
Moj pinto ide opasno , ali ne verujem da ima 150 ks , 120-125 ks max u trenutnom stanju ,mada dok ne odem na dinamometar , necu znati , ali ima odican odziv na gas i poteze kao lokomotiva na najmanji dodir gasa .
Danas sam probao po blago vlaznom putu , auto mi se potpisuje u drugoj brzini kada mi nagazim gas do kraja . E sada mozes da zamislik kako to izgleda kada ides 70 km/sat a auto ti se potpisuje . Juris dupe svugde po putu ....
- HEMI 426
- Poruka: 286
- Član foruma od: subota, 29. nov. 2008. u 15:23h
Mislim da je u tvom slucaju ( na osnovu onoga sto sam doziveo kad si me provozao ) daleko bitniji obrtni moment a 2.3 V6 ga ima, i to skoro 200 Nm...
Ford Mustang GT 5.0 & BMW 320Ci
- van
- VIP
Hemi , nije ono pun potencijal V6 motora , jos treba da mu se sredi karb da bi on pokazao sta zna ....
- NEX47
- Kontakt:
Znaci puno rada i evrica za 150 konjica
! Prelistavao sam neke kataloge kod prijatelja koji radi obrade, a i on mi rece da verovatno taj pinto moze da se busi na precnik klipova od motora 2.8 tako da bih probao prvo to. Mislim da bih dobio nesto oko 2150 kubika.
U bloku ia mesta za busenje, po njegovoj proceni,mada ce mo videti kad nabavim klip i klipnjacu.
Dali je neko imao iskustva sa ovakvim preradama?
U bloku ia mesta za busenje, po njegovoj proceni,mada ce mo videti kad nabavim klip i klipnjacu.
Dali je neko imao iskustva sa ovakvim preradama?
- van
- VIP
Klipovi od 2.8 , klipnjace od 1.6 d fieste i neki dobri srafovi za klipnjace i ta kombinacija moze da ide do 7500 ili 8000 rpm ( mogu da izvucem podatak ) . Mislim da je 2.1 ono sto dobija a sa ofsetovanom obradom klipnjace ( posto mora da se obradjuje , moze da se dobije i 2.2 . JEdino sto dobijes niskompresijonu motor , idealan za turbo , ili da brijes blok sa godnje strane i da bi dobio normalnu kompresiju . Onda ti problem pravi zupcenje bregaste , ali i to moze da se resi , a nejcesce ljudi kupuju custom bregaste koje dolaze sa stelujucom remenicom . Ovaj set-up ima potencjala za preko 170 ks . Imas na youtube klipice gde takvi motori izbacuju i 200 ks sa 4 DCOE karburatora . Neravno sa doradjenom glavom , ventilima i bregastom ....
- NEX47
- Kontakt:
Ajde molim te izvuci te podatke ako mozes,nije mi hitno.
Ja sam taj motor uzeo od drugara za neku bagatelu a jos uvek mu nisam ni dao pare dok nevidim dali moze tako da se busi.Videcu koliko ce me sve to izaci pa ako izlazi puno vraticu mu a uzecu 2,0 v6 pa cu ga busiti na 2,3 ,on ima mesta za tu doradu
Ja sam taj motor uzeo od drugara za neku bagatelu a jos uvek mu nisam ni dao pare dok nevidim dali moze tako da se busi.Videcu koliko ce me sve to izaci pa ako izlazi puno vraticu mu a uzecu 2,0 v6 pa cu ga busiti na 2,3 ,on ima mesta za tu doradu
Poslednja izmena: NEX47, na dan nedelja, 23. maj 2010. u 23:06h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- van
- VIP
Postoji knjiga koja se zove " How to power tune ford SOHC engine "
U njoj sve pise sta i kako moze da se odradi na motor. Ja sam odradjivao samo onaj deo oko klave , posto je to turpianje . Da ima razlike , ima ...
Ako ne nadjes knjigu na netu , ja je ima u pdf formatu .
U njoj sve pise sta i kako moze da se odradi na motor. Ja sam odradjivao samo onaj deo oko klave , posto je to turpianje . Da ima razlike , ima ...
Ako ne nadjes knjigu na netu , ja je ima u pdf formatu .
- NEX47
- Kontakt:
Ajde pusti mi molim te ako mozes ili mi pusti neku adresu na kojoj da potrazim
- van
- VIP
Imas link na forum , tj . vise razlicitih , ali vise ni jedna ne radi ,
Pdf ima 34 Mb, jel mozes da primis toliko ?
Pdf ima 34 Mb, jel mozes da primis toliko ?
- NEX47
- Kontakt:
- milivojekg
- Poruka: 252
- Član foruma od: subota, 27. mar. 2010. u 18:08h
Je li to od David Vizard(How to Modify Ford S.O.H.C Engines), ako nije jel mogu i ja da dobijem?
- NEX47
- Kontakt:
Ja stvarno neznam koja je jer mi Van jos nije posla.Mozes li ti da mi posaljes tu sto imas ?
- milivojekg
Ova ima 45mb, ako ti mozes ja cu da probam.Posali mi mail, moj je [email protected]. Poslacu ti u rar fajlu, pa ti skupi u jedan folder i raspakuj.
Poslednja izmena: milivojekg, na dan ponedeljak, 24. maj 2010. u 16:23h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- NEX47
- Kontakt:
Nadam se da ce moci,ajde probaj pa ce mo videti,neznam kako da proverim. [email protected]
- milivojekg
Poslao sam ti prva dva dela.Trenutno saljem treci cetvrti.
- van
- VIP
Mislim da je ta knjiga , ali provericu kada dodjem kuci .
- NEX47
- Kontakt:
Meni jos uvek nije stiglo nista, stici ce valjda kasnije