Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Termostat problem ?

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

bossko77
Poruka: 1378
Član foruma od: petak, 13. feb. 2009. u 01:44h

Re: Termostat problem ?

Poruka od bossko77 » sreda, 28. apr. 2010. u 11:18h

Ma to su ovi trkaci strucnjaci zatvorili da nebi voda imala unutrasnje kruzenje vec samo kroz hladnjak i naravno bez termostata..
SlikaSlikaSlikaSlika

z_ford
Poruka: 26
Član foruma od: petak, 29. jan. 2010. u 23:31h

Re: Termostat problem ?

Poruka od z_ford » četvrtak, 29. apr. 2010. u 16:50h

van piše:Ovo je skroz suludo .
Termostat treba da otovri kada voda u motoru stigne 88 ili koliko vec stepeni . Po ovome sa slike otvara kada temperatura vode iz hladnjaka bude 88 stepeni . Pa kako ce vruca voda da kruzi i prodje kroz hladnjak kada je sistem na drugom kraju zatvoren ???
Za Goju
Gojko , prijatelju , iz kucista termostata izalazi voda ( par na v6 i OHC ), to mozes videti kada otovris cep hladnjak ( nemoj kada je motor vruc , i videces lepo da voda ide od gornjeg creva ka dnu hladnjaka , jel hladan voda i tezi da ide dola , a topla gore
termostat definitivno otvara i vrela voda ide iz bloka motora U hladnjak, topla gore a hladna dole logicki,
ja sam ga pogresno okrenuo pa sam imao problem sa grejanjem, takodje treba pripaziti da ne kaci blok i pri montazi, a i dihtung gumica treba da bude dobra

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“