Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Kriv zadnji tocak Ford Fokus mk1???

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

van
VIP
Poruka: 9045
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Re: Kriv zadnji tocak Ford Fokus mk1???

Poruka od van » utorak, 2. apr. 2019. u 10:40h

Доње сам мењао као целе споне јер је разлике између силента и споне била 500 динара . Није ми се исплатило да се мењам силенте за ту цену . Горње споне сам вадио и мењао силенте , јер мој ауто име те споне од цеви а сви који ми нуде делове имали су Т пресек , па нисам хтео да ризикује да ли је исто или није . На виљушци сам мењао сиелнте јер виљушка није јефтина . Иначе мука је променити било шта од тих упорних спона јер су шрафови зарђали , запекли за чауре , а матице су заварене . Неке сам секао ( већину ) , неке сам убедио ВД-ом и у пнеуматским одвијачем , да изађу . Да се припремиш да купиш шрафове пре замене , ако мајстор нема .
Ови шрафови који држе силент подужне споне - мач , одврћу се без проблема , јер је навој у каросерији па је заштићен од корозије .
Ово су чисто моја искуства са промене на мом фокусу . Мајстор имају бољу статистику од мене

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“