Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo dizel 2.0 2006 god TDCI

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

damirdakic
Poruka: 6
Član foruma od: ponedeljak, 24. maj 2010. u 18:15h

Re: Mondeo dizel 2.0 2006 god TDCI

Poruka od damirdakic » ponedeljak, 24. maj 2010. u 18:35h

Pozdrav svim vlasnicima i ljubiteljima ford ! Nov sam na forumu i ne znam da li sam potrefio temu ! Planiram da uzmem Ford Mondea 2.0 TDCI ,model koji je restilizovan 2004 god, ali ja bi uzeo 2005/2006 god , pa me interesuje da li moze neko da mi kaze, posto sam dosta na forumu citao o cestim problemima i kvarovima seta kvacila i zamajca kod Mondea 2002/2003 god , da li se isti problemi javljaju i kod restilizovanog modela , da li je nesto uradjeno povodom tog proglema koji se kako sam primetio na forumu, neizbezno javlja kod skoro svakog Mondea sa TDCI motorom ! svaka pomoc bi mi dobro dosla povodom ovog pitanja !

adam
Poruka: 290
Član foruma od: nedelja, 28. jun 2009. u 01:22h

Poruka od adam » sreda, 26. maj 2010. u 01:18h

bajicz85 piše:EGR zapusen, ali nisam raskopcao, mada i inace ne radi
Ček, ček - nešto ovde ne valja!
Kako znaš da je zapušen? Dijagnostika ti izbacila to?
"Ne rad"? I to je dijagnostika rekla?
Ili samo pretpostavljaš?
Ako je i dalje povezan a auto štuca, slabije vuče... onda ga raskopčaj i zapuši crevo.
Ako je spojen i pun prljavštine - eto razloga (pored eventualnih drugih) za lošiji odziv na gas.

bajicz85
Poruka: 10
Član foruma od: petak, 30. okt. 2009. u 20:54h

Poruka od bajicz85 » nedelja, 6. jun 2010. u 05:20h

Dijagnostika je pokazala da EGR ne radi. Ubacio sam samo metalnu plocicu, ali ga nisam raskopcao, jer inace ne radi. Auto ide bolje, ne trza, ali se upalila lampica. Meni je majstor cistio EGR, usisnu granu i turbinu, pa sam tek onda isao na dijagnostiku koja je pokazala da EGR ne radi, i ako je tek ociscen.
damirdakic piše:Pozdrav svim vlasnicima i ljubiteljima ford ! Nov sam na forumu i ne znam da li sam potrefio temu ! Planiram da uzmem Ford Mondea 2.0 TDCI ,model koji je restilizovan 2004 god, ali ja bi uzeo 2005/2006 god , pa me interesuje da li moze neko da mi kaze, posto sam dosta na forumu citao o cestim problemima i kvarovima seta kvacila i zamajca kod Mondea 2002/2003 god , da li se isti problemi javljaju i kod restilizovanog modela , da li je nesto uradjeno povodom tog proglema koji se kako sam primetio na forumu, neizbezno javlja kod skoro svakog Mondea sa TDCI motorom ! svaka pomoc bi mi dobro dosla povodom ovog pitanja !
Prodam ti ja mog Mondea. Sve je OK, samo EGR ne radi :))))))))))))))

+edit by dule0911: ne pisi post za postom u tako kratkom vremenskom periodu ako imas nesto da dodas koristi opciju "uredi" tj edit. Sad sam ja spojio ali za ubuduce da znas.

m.kocic
Poruka: 37
Član foruma od: sreda, 8. sep. 2010. u 16:17h
Kontakt:

Poruka od m.kocic » sreda, 8. sep. 2010. u 16:24h

Dali mi moze neko pomoci,pali mi se lampica grejaca,cuo sam da je akcelerator ali nigde nemogu da nadjem od forda ako neko zna od koji ih se hvata molim za pomoc.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“