Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

12+ razloga zasto je Ford Kuga bolja od Mazde Cx5 (dizel)

Sve što ima veze sa Fordom a nije našlo mesto u drugim temama.

Moderator: ace1

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Re: 12+ razloga zasto je Ford Kuga bolja od Mazde Cx5 (dizel

Poruka od bojcistv » sreda, 18. nov. 2015. u 13:59h

Meni se svidja tema pod uslovom da je objektivna.
Ja imam samo jednu stvar da primjetim.
Obzirom da su oba vozila tzv. sport utility vehicle (neprevediv izraz) odnosno SUV po meni su bespotrebna sa stanovista funkcionalnosti - nisu prava off road vozila, ne trose manje, nemaju vise prostora za putnike i prtljag, nisu bezbjednija, nego su jednostavno napravljena za foliranje i to je ok ko to voli (cak i na Wikipedia-i ima stranica posvecena kritici SUV vozila / https://en.wikipedia.org/wiki/Criticism ... y_vehicles
Ali svakako mi se tema svidja, da vidim koje je od dva, po meni, nefunkcionalna vozila bolje :)
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » sreda, 18. nov. 2015. u 14:07h

Pa za neke izlete sta fali i stace ti bolje? Te prave terence ne mos da vozis po asvaltu da ti se ne smuci..

Jedina mana svih suv je sto nemaju vazdusno ogibljene i podesavanje visine kao allroad..i to je onda prava stvar..koncept allroad-a je nesto najbolje ikada..veliki gepek, veliki komfor, prohodnost svugde, nizak na asvaltu..
Poslednja izmena: milan_gt, na dan sreda, 18. nov. 2015. u 14:10h. Ukupno izmenjeno 1 put.

bojcistv

Poruka od bojcistv » sreda, 18. nov. 2015. u 14:09h

Onda kupis allroad....dobar i za izleta i za puta...dok ne crkne vazdusno ogibljenje k'o mom drugu a za novo mozes stan u Banja Luci da kupis
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

milan_gt

Poruka od milan_gt » sreda, 18. nov. 2015. u 14:11h

Crkne kompresor jer crkne holender od 10e i onda kompresor stalno radi dok ne lipse :)

bojcistv

Poruka od bojcistv » sreda, 18. nov. 2015. u 14:13h

Tebi i meni ne moze da crkne jer nemamo, a cega nema bez toga se moze :). I na izlet i na put....

milan_gt

Poruka od milan_gt » sreda, 18. nov. 2015. u 14:19h

E to jes :)

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 18. nov. 2015. u 14:48h

Meni se kod Kuge svidelo to sto nije visoka kao neki bas visoki terenci, a nije ni niska kao putnicki auto - ko ima problema sa ledjima i slicno, izuzetno komfornije za ulazak/izlazak kao i voznju zbog pozicije sedenja - iako sedista nemaju lumbalno podesavanje na slabije opremljenim modelima, put od 1500km u komadu mi nije tesko pao, u Mondeu bih se raspao za istu kilometrazu.
Ovo je naravno subjektivno, ali mogu da razumem ljude koji ih uzimaju cisto zbog te uzvisene pozicije sedenja, a koriste kao i obican auto. Tako da ih ne bih skroz okarakterisao kao vozila za foliranje (sto nekim delom svakako jesu).

Sto se teme tice, samo bih rekao da je dizajn subjektivna stvar, meni se mazdin dizajn svidja iako nisam zena niti se osecam kao jedna. Cx-5 isto, mozda ne u toj boji, ali za ovako neku se uopste ne bih bunio :)
Slika
Fiesta!!

Odgovori

Povratak na „Svaštara“