Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Čišćenje dizni

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Re: Čišćenje dizni

Poruka od darko darko » nedelja, 22. sep. 2013. u 10:36h

pa da ja sam buljio dva sata u ono na pumpi, reko da se nezajebem kao uvek, al vidis samo novo pakovanje!
kako sam ja razumeo, aditivi ovaj wurt je za dizne dobar, a za pumpu je dvotaktol tata, meni je branko rekao da bolje da sipam dvotaktol, e da ga ebem sad!

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » nedelja, 22. sep. 2013. u 11:08h

Колико је мени познато Вурт је трговачка марка и не прави адитиве него то за њих раде неки други произвођачи а они то пакују. У сваком случају адитив је намијењен и за чишћење и за подмазивање комплетног система комон раила, па тако и ЦР пумпе. Зато немаш потребе за двотактолом или АТФ-ом ако трошиш адитив (било Ликви, Сонакс, Вурт или Винс сви су исти или врло слични).
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

mondeoTDCI
Poruka: 13
Član foruma od: subota, 9. apr. 2011. u 21:25h

Poruka od mondeoTDCI » nedelja, 22. sep. 2013. u 15:08h

Slika

Sta mislite o ovome?

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » nedelja, 22. sep. 2013. u 16:05h

Nema potrebe za eksperimentisanjem thumbsuph
Slika

mbole
Poruka: 14969
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » ponedeljak, 23. sep. 2013. u 01:24h

I dalje tvrdim da je svaki "carobni" aditiv cisto bacanje para.
O dosipanju dvotaktola i "to je motor napravljen za D2" a on izasao 1996 kad je D2 davno otisao u zaborav, ne bih da trosim vise tastaturu.

Naravno, nije zabranjeno biti glup i verovati u svaku reklamnu navlakusu (al je skupo).
Vasi novci bacajte ih di god ocete. Al ja bi ih radije potrosio na neku snajku sto ume da igra na astalu i ladno pivo :)

Inace Wurth je cisto trgovacka fima. Ne prave apsolutno nista, samo prodaju tudje proizvode pod svojim imenom. Pri tom u 99% sucajeva drze kvalitetne proizvode, koje doduse naplacuju masno.
Istu burgiju, koju wurth prodaje pod svojim imenom (recimo neke serije radi Leitz, koji je zaista vrhunska firma), mozete da kupite za 3 puta manju cenu od originalnog proizvodjaca. Jedino je nevolja sto originalni proizvodjac nema tako razgranatu mrezu, pa cesto morate da cekate duze da dobijete od njega nego od Wurth-a, a nekada i ne prodaje na male kolicine.
Djak pesak :)

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » ponedeljak, 23. sep. 2013. u 07:11h

cuo sam da i likvi moli prodaje isti aditiv kao wurt, bas sam gledao i pakovanje im je slicno, e sada ko od koga kupuje nemam pojma! Meni je isto rekao brakno tadic bosista, al mi je rekao da je dvotaktol dobar i treba ga sipati, mene je isto to zacudilo!

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » ponedeljak, 23. sep. 2013. u 09:02h

A zašto onda na NIS i EKO prodaju diesel lube bočice za ED i piše iza da se koristi za malo starije dizele i da se sipa u ed zbog ultra niskog sadržaja sumpora da bi bilo bolje podmazivanje pokr.delova pumpe.. Ja sam već dva puta sipao mada ću da se vratim dvotaktolu,jer mesečno trošim 4 rezervoara i otprilike na dva-tri meseca ga podmazujem :)
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

mbole
Poruka: 14969
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » ponedeljak, 23. sep. 2013. u 13:10h

Mozda zato sto je njihov cilj da ti prodaju sto je moguce vise toga. Trebalo to tebi ili ne :)
Djak pesak :)

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » ponedeljak, 23. sep. 2013. u 13:39h

milan_gt piše:wurth na eko pumpi je duplo skuplji (oko 1.000 din) nego sto se moze naci po radnjama, LM je oko 500-600 din
U NS nije takav slucaj, cene su su prakticno iste na par mesta gde sam kupovao ukljucujuci EKO, inace poskupio je solidno..
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

bojcistv

Poruka od bojcistv » ponedeljak, 23. sep. 2013. u 13:48h

Ја као што већ рекох користим Ликви Моли и примјећујем слиједеће: нема дима приликом првог јутарњег паљења, мотор мирније ради, нема клепетања прелива дизни (звук исти као лоши хидроподизачи), мања потрошња. Да ли тај адитив подмазује пумпу или шта он то тачно ради не знам, али ето на мом примјеру ради. Потрошњу пратим путем сипања на пун резервоар (немам борд компјутер) и мања је када користим адитив, за просјечно 5 до 7%. Како возим сваки дан скоро потпуно исту руту тако је мјерење потрошње прилично тачно јер нема вожње у различитим условима и режимима. Мање више исто, посао, вртићи, школа, кућа и тако укруг :). Сипао сам некада и двотактол и АТФ али нисам ништа конкретно примјећивао.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 23. sep. 2013. u 18:02h

Cedo posto je wurth?

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Poruka od bojan_kv » ponedeljak, 23. sep. 2013. u 19:44h

Ja sam prekjuce uzeo wurth na knez petrolu za 870din. Ne secam se koliko sam prosli put platio u tyre+ jedino na ta dva mesta u Kraljevu sam ga i nasao...
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 23. sep. 2013. u 21:19h

to je mnogo..skoro duplo od LM-a koji je mislim 560 u KK-u :)

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » ponedeljak, 23. sep. 2013. u 22:02h

Sad je vec previse, oko 900 je i ovde..
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Poruka od bojan_kv » ponedeljak, 23. sep. 2013. u 23:35h

Bas cu da svratim u tyre+ da vidim koliko je i kod njih. Ipak mislim da je na Knezu mozda malo jaca cena, jbg pumpa...
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

mondeoTDCI

Poruka od mondeoTDCI » sreda, 9. okt. 2013. u 20:52h

Kakvo je pakovanje tog Wynns aditiva? Vidim na sajtu crno pakovanje sa zutim, odem na pumpu kad tamo u takvom pakovanju nesto drugo a cini mi se u ljubicastoj bocici nesto nalik ovom sto meni treba ... I na Eko pumpi nije neka razlika u ceni, Wurth 920 din. a Wynns 730 din pa se pitam sta da uzmem?

dax92

 
Poruka: 7628
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » sreda, 9. okt. 2013. u 21:16h

Ja sam bas koristio taj ljubicasti, sa zutom folijom kao na cepu. I zadovoljan sam bio. Nekako se smanjila kolicina dima posle toga.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

mondeoTDCI

Poruka od mondeoTDCI » sreda, 9. okt. 2013. u 21:22h

E mislim da je ovaj, jel ok? Slika

dax92

 
Poruka: 7628
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » sreda, 9. okt. 2013. u 21:25h

taj thumbsuph
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

nels
Poruka: 10
Član foruma od: utorak, 18. feb. 2014. u 15:29h

Poruka od nels » sreda, 19. feb. 2014. u 12:47h

Eto da i ja kažem koju o tim bočicama aditiva za čišćenje...meni se najbolje pokazao liqui moly...i kad ljudi kažu da nisu primjetili promjene to je po meni jer su sipali kanticu na puni ili pol tanka..Ja sam sebi znao raditi slijedeće ..stvar kod toga je da se kupe dvije kantice sredstva boljeg proizvođača te se istresu u veču posudicu te se onda u motornom prostoru automobila skine crijevo poslje filtera goriva tj. dovod benzina ili dizela u motor i crijevo se onda stavlje direkt u posudice u kojoj je aditiv za čišćenje te se pušta da auto radi samo na sredstvo dok ga ne potroši...ili je bolje ugasiti auto i malo prije nego sve potroši iz posude da ne povuče zrak.. :gears: .Eto to vam je ukratko nešto što po meni izađe skoro pa isto kao ta Wynn's metoda popularna u Srbiji koja tu kod nas i ne postoji službeno ako se ne varam jer se nisam susreo sa tim nigdje...ako nekom može pomoći napisano super a ako smatra neko da je nešto u metodi loše nek slobodno komentira...Znak da je stara tema al eto reko da se i ja nadovežem :ford:
Let the Force be with you and with your car

M.M.L.
Poruka: 2063
Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
Kontakt:

Poruka od M.M.L. » sreda, 19. feb. 2014. u 20:51h

Mislim da to sto si uradio... da je to cista glupost. Ti sredstvo koje je namenjeno za razredjivanje ne razredjujes i tako mozes napraviti ozbiljne probleme...

JuSkE
Poruka: 194
Član foruma od: utorak, 22. jan. 2013. u 18:44h
Kontakt:

Poruka od JuSkE » sreda, 19. feb. 2014. u 22:01h

bojcistv, mozes li mi reci koji si tacno Liqui Moly koristio, ja sam na njihovom sajtu http://www.liquimoly.co.rs/index.php nasao toliko aditiva da ni sam ne znam koji je najbolji i koji treba :wtf:
Mozda je ovaj? http://www.liquimoly.co.rs/proizvod/41/ ... SEL-250ml/
Ford Focus 1.8 TDCi 85KW 115KS Ghia 2002god

bojcistv

Poruka od bojcistv » četvrtak, 20. feb. 2014. u 10:38h

Taj upravo! I danas ga koristim. Sipam na 2 do 3 hiljade km i tjeram.

JuSkE
Poruka: 194
Član foruma od: utorak, 22. jan. 2013. u 18:44h
Kontakt:

Poruka od JuSkE » četvrtak, 20. feb. 2014. u 14:12h

Gde kupujes i cena koja je?
Ford Focus 1.8 TDCi 85KW 115KS Ghia 2002god

nels
Poruka: 10
Član foruma od: utorak, 18. feb. 2014. u 15:29h

Poruka od nels » četvrtak, 20. feb. 2014. u 17:53h

M.M.L. piše:Mislim da to sto si uradio... da je to cista glupost. Ti sredstvo koje je namenjeno za razredjivanje ne razredjujes i tako mozes napraviti ozbiljne probleme...
Ha čuj to da mu napraviš jednom svakih 30 000-50 000 tisuća km...ne na svaki drugi tank...je da je onda sredstvo agresivnije ali vjeruj da je i taj Wynns metod isti vrag...u principu to je petrolej sa aditivima...A u ostalom ta bočica od 300 ml koju staviš u pun tank je u stvari za spriječavanje taloženja štopanja dizni i za čiste usisne ventile..kad se jednom nataloži tad valjda mora bit malo agresivnije sredstvo ako želiš neke rezultate...al dobro svako ima svoje...to je i bit foruma,,rasprava i razmjena iskustva
Let the Force be with you and with your car

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“