Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Servis klime?

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Re: Servis klime?

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 17. sep. 2012. u 17:08h

Znam da je tema konfuzna, jedin pricaju o klimi za kola, drugi o kuci,ali da napisem sta imam,skoro sam siguran da ce vec neko dati dobru ideju i savet, iako nije forum koji se bavim ovim stvarima.
pre par meseci sam uzeo ovo: http://www.tehnomanija.rs/klime/galanz- ... 130v2.html

Nista ne valja,jedna je crkla posle par minuta rada, druga pocela da brlja posle desetak dana. Do sada nisam nasao vremena da se pozabavim resavanjem problema,ali je sada trenutak. Mislim da cu da je vratim nazad i uzmem neku drugu klimu, jos gledam sta i koju.Ali to je jedan deo situacije,ne toliko bitan. Drugi deo jeste da ako je vratim i uzmem neki normalniji model,ostadoh bez ubacivanje svezeg vazduha spolja (zato sam je i uzeo a i ubacuje ko mrtvo puvalo,nedovoljno) i potrebno mi je resenje tog problema. Dakle, cilj je da uvucem svez vazduh u sobu pa da ga onda hladim ili grejem (po izoru konstantno konstantno uvlacim).

E tu mi je potreban savet ili ideja ako neko ima. Naravno, postoje ventilatori sa dve brzine i dva pravca (uvlacenje i izvlacenje),sa daljinskim upravljacem (mislim da je neophodan),ali kostaju dosta, tj jedan taj ventilator je oko 300 eur, sto sad ne zelim da dajem i siguran sam da uz malo mozga nesto slicno moze da se napravi za male pare. Dakle, cilj je ugraditi ventilator koji moze da se kontrolise daljinskim upravljacem da ubacuje vazduh u prostoriju,po mogucnosti u dve brzine (jer ne znam kako ce da izgleda u sred zime ako ima samo jendu brzinu pa klima nemoze da zagreje taj ubaceni vazduh).

Mozda obican ventilator ubosti u nesto ovakvo: http://www.kupindo.com/Elektronika/1065 ... i-prekidac a pitanje za pocetak je da li neko zna gde ima ventilator koji ima i klapnu koja bi se zatvorila kada se ne koristi (da se ne smrznem kad padne minus).

Fala

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“