Na kojim pumpama sipate gorivo?
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 145
- Član foruma od: petak, 28. avg. 2009. u 22:31h
Re: Na kojim pumpama sipate gorivo?
Trenutno benzin sipam u Bosni jer je dosta jeftinije a i dobijem kvalitetniji benzin 98 oktana auto se preporodi sa takvim benzinom u odnosu na nase gorivo u Srbiji koje je i skuplje a i losijeg kvaliteta,jedno vreme sam sipao u Srbiji na Lukoilu jer sam tu bio zadovoljan u odnosu na ostale pumpe.
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
sreca te ne sipamo supicu iz amerike, 87, 89 i 91 oktan 

- mbole
- Poruka: 14947
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Pa za skoro dva puta manju cenu nego ovde to jest od oko 0.75 Evra po litru za ovaj od 91... sta bi hteo 

Djak pesak 

- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Well, i mi, između ostalih, plaćamo da oni voze svoju jeftinu supicu 

...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- mbole
- Poruka: 14947
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
-
- Poruka: 145
- Član foruma od: petak, 28. avg. 2009. u 22:31h
Hocu i ja te supice ali po ceni koju oni placaju.....malo dospem OKTAN BOOSTER i eto ga cudo 

- van
- VIP
- Poruka: 9042
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Re: Moze li Euro loz ulje u TDDi motore ?!?
А шта је то авио дизел ? Млазни мотори иду на керозин , бар када нешто треба да лети ... А никада нисам чуо за неки клипни дизел авион
- milan_gt
to su smislili ovi iz marketinga Eko pumpe jer zvuci dobro 
sent from white land..

sent from white land..
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Avio dizel - navodno se evrodizel sa njihovih pumpi filtrira kroz iste filtere koji se koriste za avionsko gorivo. Hoće da kažu da je savršeno čist...

- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Jeste marketinska patka, al da im je kristalno cist ED to stoji...
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Slazem se. Bar u ovih ~ 6 meseci koliko sipam nikad nijedan problem. Potrosnja ujednacena, na MOLu mi je uvek nesto variralo.
Fiesta!!
- milan_gt
za malo da napisem ovo u temi 'loz ulje je extra za tddi' ili kako vec glasi..
ja nesto nemam omiljenu pumpu ED (NIS, Eko, OMV i Mol) i mozda je 50% sipanja na NIS-u a ostatak druge tri, verovatno bih neku otpisao da sam imao bilo kakav problem..
a preko grane Shell..

ja nesto nemam omiljenu pumpu ED (NIS, Eko, OMV i Mol) i mozda je 50% sipanja na NIS-u a ostatak druge tri, verovatno bih neku otpisao da sam imao bilo kakav problem..
a preko grane Shell..

- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Kakvi avio filteri,obicne gluposti...cist marketing. U SAT-ovoj laboratorijskoj analizi najcistiji evrodizel je na Mol-u,cak i NIS-ov ima veci cetanski broj i bolje karakteristike. Aviodizel je u sredini,losiji su na Omv i Lukoil,najbolji na Mol zatim NIS. Ali razlike su male,svi su ok.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- dule0911
-
Da, bas cu da verujem SATu. To sta Mirku daju kao uzorak uopste ne mora da znaci da je generalno pravilo, cak mislim da u roku od jednog dana (tj konkretne cisterne) moze da se promeni kvalitet na svakoj pumpi.
Ne kazem ja da je lose gorivo ni na NISu niti na MOLu, ali iz sopstvenog iskustva sa obe pumpe nisam zadovoljan. Na NISu mi je evrodizel pre 2 godine postao evrovosak (stvrdnuo se na odprilike -10 i nisam mogao nigde da mrdnem), a na MOLu je auto u sred leta poceo da trosi 2L vise, jednom sam imao problema i sa kvalitetom goriva pa mi se gasio u voznji.
Vrv je u medjuvremenu dizel na NISu postao bolji, ali jos mi je sveze secanje tako da ne bih da rizikujem.
Vecina nas zaboravlja da i je i cistoca samih cisterni na pumpi bitna stavka, sta vredi sto je dizel cist u rafineriji i u kamionu koji ga dotera, kad ga sune na pumpi u rezervoar pun prljavstine.
Ne kazem ja da je lose gorivo ni na NISu niti na MOLu, ali iz sopstvenog iskustva sa obe pumpe nisam zadovoljan. Na NISu mi je evrodizel pre 2 godine postao evrovosak (stvrdnuo se na odprilike -10 i nisam mogao nigde da mrdnem), a na MOLu je auto u sred leta poceo da trosi 2L vise, jednom sam imao problema i sa kvalitetom goriva pa mi se gasio u voznji.
Vrv je u medjuvremenu dizel na NISu postao bolji, ali jos mi je sveze secanje tako da ne bih da rizikujem.
Vecina nas zaboravlja da i je i cistoca samih cisterni na pumpi bitna stavka, sta vredi sto je dizel cist u rafineriji i u kamionu koji ga dotera, kad ga sune na pumpi u rezervoar pun prljavstine.
Fiesta!!
- stefan milanov
- Poruka: 798
- Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h
slazem se....
u medijima je skoro bilo reci o kvalitetu goriva u srbiji,tj o onome sto se uvozi (na zacelju smo)...

- dule0911
-
Sad videh da sam napravio gresku pa napisao da mi je auto na MOLu trosio manje, hteo sam napisati da je trosio vise
Ispravljeno.

Fiesta!!
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Gotovo iskljucivo na Centar Boban pumpi, ED. Blizu mi je, a firma uzima bonove. Od skoro su svuda Izlepili da stavljaju neki aditiv, valjda Wynn, tako nesto.
Par puta sam samo sipao na drugim mestima, kad prigusti, i kao da se primeti razlika, nekad na bolje nekad na losije. Kad sam sipao u Crnoj Gori na INA pumpi, tad sam najvise Km presao sa jednim rezervoarom, ali mislim da to mnogo vise ima veze sa putem, konfiguracijom i rezimom voznje nego sa gorivom.
Par puta sam samo sipao na drugim mestima, kad prigusti, i kao da se primeti razlika, nekad na bolje nekad na losije. Kad sam sipao u Crnoj Gori na INA pumpi, tad sam najvise Km presao sa jednim rezervoarom, ali mislim da to mnogo vise ima veze sa putem, konfiguracijom i rezimom voznje nego sa gorivom.
- Peckoni
- Poruka: 37
- Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 18:38h
Jel neko sipa eurodizel na EURO GAS pumpama? Navodno je eurodizel iz Mola.
Po ceni su par din jeftiniji od Lukoila i Jugopetrola.
Po ceni su par din jeftiniji od Lukoila i Jugopetrola.
-
- Poruka: 53
- Član foruma od: četvrtak, 1. dec. 2011. u 22:08h
ED na Lukoilu i za sada je sve ok.
Jutros vozen auto bez ikakvih problema.
Jutros vozen auto bez ikakvih problema.
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8304
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Jutros oba službena automobila su upalila i posle kratkog vremena se ugasila.
U njima ED sa NiS-a, a temperatura minimalna bila -16.9.
Moj mondeo upalio bez problema, ali sipan ED na EKO pumpi.
U njima ED sa NiS-a, a temperatura minimalna bila -16.9.
Moj mondeo upalio bez problema, ali sipan ED na EKO pumpi.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
- Cedo
- VIP
Takodje EKO, upali jutros na -25 kao da je lep prolecni dan
..ali treba nekoga odrobijati zbog ovih situacija sa ED..

- milan_gt
meni je Nis jutros u rezervaru..
- Cedo
- VIP
To je i poenta, ne znas ni sam gde i sta ce ti uvaliti
..

- Dex84
- Poruka: 93
- Član foruma od: subota, 19. feb. 2011. u 17:50h
- Kontakt:
ajd ovde ću postovati...Jel neko testirao ovo?

i ostatak:
Najveći zagađivači su motorna vozila koja sagorevaju ugljovodonike.
Kad bi sagorevanje u njima bilo savršeno, kad bi benzin,dizel i gas bio čist, prilikom sagorevanja nastala bi vodena para (H2O) i ugljen – dioxid (CO2), koji se inače nalaze u prirodi te ne bi naročito zagađivali okolinu.
Kiseonik se dodiruje sa gorivom samo na površini kapi i nastaje loše sagorevanje, posledica je gubitak energije i zagađivanje okoline. I najnoviji motori zbog nedovoljnog sagorevanja samo oko 30% goriva pretvaraju u korisnu energiju.
Power Mag (pojačivač goriva,oktana) konstruisan je za rešavanje ovog problema.
Crevo koje je izmedu magneta,koji stvaraju jako magnetno polje.Magnet se montira spolja na dovod goriva (što može biti benzin, dizel ili gas),
tako da gorivo prolazi kroz ovo specijalno magnetno polje. Jako magnetno polje sprečava stvaranje elektrostatičkog punjenja molekula goriva, smanjuje viskoznost i prilikom raspršivanja nastaju mnogo manje kapljice goriva.
Manje kapljice goriva se bolje mešaju sa vazduhom i više kiseonika se dodiruje sa molekulama ugljovodonika tj. Ubrzava se sagorevanje. Posledica je, da deo goriva što do sada nije sagorevao ili je sagorevao u izduvnoj cevi,
sada će sagorevati u motoru i ova energija postaje korisna tj. motor bolje radi. Količina otrovnih gasova, koji nastaju prilikom rada motora se smanjuje. U motoru temperatura sagorevanja se povećava za oko 10%, zbog čega se
smanjuje stvaranje čađi (posebno kod dizel motora), sagoreva čak i već nataložena čađ a vek trajanja motora se povećava. Posle cca.100 sati rada motora za oko 30% od fabričke vrednosti se smanjuje ispuštanje ugljenmonoksida
(CO) kroz auspuh, motor bolje vuče i može se postići 10-22% uštede goriva.
Montiranje power Mag-a ne utiče na garanciju vozila,
te mnogi prodavci preporučuju. Posle skidanja ničim se ne može dokazati da je ikad bio montiran, sem što sagorevanje u motoru počinje da se kvari i motor će raditi isto kao pre.
Vek trajanja je neograničen, ne sadrži delove koji se troše,dok radi vaš motor.
POWERMAG: Magnetski stedac goriva je savršen i nevjerojatna automobilska montaža. POWERMAG: Magnetski fuel saver je osmišljen kako bi stanje goriva prije izgaranja za povećanje snage, štede gorivo i smanjuju emisije štetnih plinova.
1) Powermag: Magnetna fuel saver može pomoći motora da se spali goriva učinkovitije.
2) Powermag: Magnetna fuel saver neka vaš automobil ide vise km.
3) Powermag: Magnetna fuel saver će poboljšati performanse motora.
4) Powermag: Magnetna fuel saver će smanjiti emisije.
5) Powermag: Magnetna fuel saver će čist zrak.
Uživajte u ove prednosti magnetske fuel saver
1) Ušteda goriva, uštedjeti novac, više km.
2) 50% smanjenje emisija ugljičnog monoksida i ugljikovodika.
3) Pomaže testiranje prolaska testa emisija.
4) Visoko oktanske performanse s nižim oktanskim gorivom
5) Poboljšane performanse - brže počinje
6) prestaje kamenac i korozije u motoru

i ostatak:
Najveći zagađivači su motorna vozila koja sagorevaju ugljovodonike.
Kad bi sagorevanje u njima bilo savršeno, kad bi benzin,dizel i gas bio čist, prilikom sagorevanja nastala bi vodena para (H2O) i ugljen – dioxid (CO2), koji se inače nalaze u prirodi te ne bi naročito zagađivali okolinu.
Kiseonik se dodiruje sa gorivom samo na površini kapi i nastaje loše sagorevanje, posledica je gubitak energije i zagađivanje okoline. I najnoviji motori zbog nedovoljnog sagorevanja samo oko 30% goriva pretvaraju u korisnu energiju.
Power Mag (pojačivač goriva,oktana) konstruisan je za rešavanje ovog problema.
Crevo koje je izmedu magneta,koji stvaraju jako magnetno polje.Magnet se montira spolja na dovod goriva (što može biti benzin, dizel ili gas),
tako da gorivo prolazi kroz ovo specijalno magnetno polje. Jako magnetno polje sprečava stvaranje elektrostatičkog punjenja molekula goriva, smanjuje viskoznost i prilikom raspršivanja nastaju mnogo manje kapljice goriva.
Manje kapljice goriva se bolje mešaju sa vazduhom i više kiseonika se dodiruje sa molekulama ugljovodonika tj. Ubrzava se sagorevanje. Posledica je, da deo goriva što do sada nije sagorevao ili je sagorevao u izduvnoj cevi,
sada će sagorevati u motoru i ova energija postaje korisna tj. motor bolje radi. Količina otrovnih gasova, koji nastaju prilikom rada motora se smanjuje. U motoru temperatura sagorevanja se povećava za oko 10%, zbog čega se
smanjuje stvaranje čađi (posebno kod dizel motora), sagoreva čak i već nataložena čađ a vek trajanja motora se povećava. Posle cca.100 sati rada motora za oko 30% od fabričke vrednosti se smanjuje ispuštanje ugljenmonoksida
(CO) kroz auspuh, motor bolje vuče i može se postići 10-22% uštede goriva.
Montiranje power Mag-a ne utiče na garanciju vozila,
te mnogi prodavci preporučuju. Posle skidanja ničim se ne može dokazati da je ikad bio montiran, sem što sagorevanje u motoru počinje da se kvari i motor će raditi isto kao pre.
Vek trajanja je neograničen, ne sadrži delove koji se troše,dok radi vaš motor.
POWERMAG: Magnetski stedac goriva je savršen i nevjerojatna automobilska montaža. POWERMAG: Magnetski fuel saver je osmišljen kako bi stanje goriva prije izgaranja za povećanje snage, štede gorivo i smanjuju emisije štetnih plinova.
1) Powermag: Magnetna fuel saver može pomoći motora da se spali goriva učinkovitije.
2) Powermag: Magnetna fuel saver neka vaš automobil ide vise km.
3) Powermag: Magnetna fuel saver će poboljšati performanse motora.
4) Powermag: Magnetna fuel saver će smanjiti emisije.
5) Powermag: Magnetna fuel saver će čist zrak.
Uživajte u ove prednosti magnetske fuel saver
1) Ušteda goriva, uštedjeti novac, više km.
2) 50% smanjenje emisija ugljičnog monoksida i ugljikovodika.
3) Pomaže testiranje prolaska testa emisija.
4) Visoko oktanske performanse s nižim oktanskim gorivom
5) Poboljšane performanse - brže počinje
6) prestaje kamenac i korozije u motoru
Poslednja izmena: Dex84, na dan ponedeljak, 13. feb. 2012. u 22:31h. Ukupno izmenjeno 1 put.
POŠTUJ SAOBRAĆAJNE PROPISE!!!

-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Kad smo kod goriva, jel moguce da na ovom minusu pokazivac ne radi dobro. Sipam benzina 15 litara npr, par dana grejem auto po par minuta, i on spusti kazaljku kao da nema goriva i počne da pali rezervu.Doduše krstić je instalirao kazaljku od nekog Citroen GS-a ili tako nešto,mada je do sada solidno radilo.