jos malo o plivajucem zamajcu :)
Moderator: Dragomir
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Re: jos malo o plivajucem zamajcu :)
pa i ja vozim mondea sto je samo kod mene presao skoro 200.000 bez zamene..
- IgorD
- Poruka: 44
- Član foruma od: subota, 7. apr. 2012. u 10:50h
HDI u Fordu imaju iste boljke kao u Pežou i Citroenu, poznajem i ja čoveka koji ima Fordov dizel motor i ima daleko bolja iskustva.
HDI su po pitanju zamajca verovatno najgori od svih, na JTD se to dešava na drastično većim kilometražama.
Jesu motori mehanicki isti ali su im ubrizgavanja i softveri razliciti i menjaci.Kod forda sa 2.0 tdci(hdi) motorima zamajac traje oko 200000km
HDI su po pitanju zamajca verovatno najgori od svih, na JTD se to dešava na drastično većim kilometražama.
Jesu motori mehanicki isti ali su im ubrizgavanja i softveri razliciti i menjaci.Kod forda sa 2.0 tdci(hdi) motorima zamajac traje oko 200000km
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
101 ks ili 105 ks ili mislim da je najgori 115 stariivan_031 piše:Da podelim i ja jednu pricu o plivajucim na golfu. Nisam siguran da je tacna prica al je otprilike ovako
Kupe 3 druga u skoro isto vreme po golfa 5 i svoj trojici su propali plivajuci izmedju 90k km i 120k km. Toliko o glofu :-)
- popovicvl
- Poruka: 5671
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
HDI motori se ne ugradjuju u Fordove, nedo TDCI. Jesu nastali u zajednickoj saradnji, ali Ford ima drugaciju pumpu, dizne i turbinu, nesto vise snage pod tockovima.
- Neša
- VIP
- Poruka: 5056
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
I menjaci su drugi i prenosni odnosi.
Evo kod mene na Mondeu je najverovatniji fabricki zamajac,210000km predjeno ako laze sat mozda je vise...
Evo kod mene na Mondeu je najverovatniji fabricki zamajac,210000km predjeno ako laze sat mozda je vise...
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- IgorD
Ford im je dao tako ime, kao što je JTD kod Opela CDTI. Naravno da nisu svi delovi isti, jer se to radi zbog sopstvene servisne mreže.popovicvl piše:HDI motori se ne ugradjuju u Fordove, nedo TDCI. Jesu nastali u zajednickoj saradnji, ali Ford ima drugaciju pumpu, dizne i turbinu, nesto vise snage pod tockovima.
Motori 1,6 i 2,0 su HDI,mislim da je i 1,4 sa svim njihovim boljkama. U mom Fokusu je Mazdin motor, sigurno ima razlike u delovima sa Mazdom, ali je motor i dalje Mazda, isto tako sa svojim manama.To je u današnjoj auto industriji najnormalnija stvar, sopsveni razvoj je skup. A to se predstavlja kao zajednički razvoj ili se predstavlja kao svoj, na primer Opel Insignija ima novi 2,0 multijet, a Opel to ne pominje nigde već je to "Opelov" motor.Verovatno je takav ugovor. Nova A klasa ima 1,5DCi Reno motor(neka im je sa srećom).
U Fokusu Mk2 većina motora nisu Fordovi. PSA,Mazda;Volvo...Ford je u to vreme bio partner ili vlasnik tih marki.
- twister76
- Poruka: 225
- Član foruma od: četvrtak, 16. avg. 2012. u 00:48h
da ne otvaram novu temu!!!
auto na ler radi lepo!pritisne se kvacilo na pola ili do kraj i motor promeni zvuk!!!kao da dobije opterecenje i radi neravnomerno???do pre neki dan mi se samo culo(kao druk kad ode)a sad ovako?da je taj zamajac,valjda bi bilo kontra
auto na ler radi lepo!pritisne se kvacilo na pola ili do kraj i motor promeni zvuk!!!kao da dobije opterecenje i radi neravnomerno???do pre neki dan mi se samo culo(kao druk kad ode)a sad ovako?da je taj zamajac,valjda bi bilo kontra
mehaniku znam ostalo ništa
)

- IgorD
- Resko
- Poruka: 14
- Član foruma od: petak, 28. dec. 2012. u 02:06h
Kod mene sasvim obrnuto, dok se drzi kvacilo super radi, kad se pusti kvacilo pocinje da "skakuce" motor.
Ford Mondeo Mk3 2.0 TDCI, Gilera Nexus 500 i.e

- twister76
- Poruka: 225
- Član foruma od: četvrtak, 16. avg. 2012. u 00:48h
kod mene lepo i ne trza dok ne stisnem,a posle...................ovako
mehaniku znam ostalo ništa
)

-
- Poruka: 4
- Član foruma od: sreda, 16. jan. 2013. u 21:44h
Kada sve ovo procitam cini mi se da se i kod mene javljaju određeni simptomi zamajca pa me interesuje koliko kosta njegova zamena tj. koliko sam razumeo trebalo bi zameniti u paketu zamajac, lamelu, korpu? Koliko je love potrebno spremiti za sve to? Rec je o mondeu 2.0 TDCI, 116 ks.
- darko darko
5 brzina ili 6, 5 je oko 450 e a 6 580 sa rukama lukov set je od 130 ks
-
- Poruka: 4
- Član foruma od: sreda, 16. jan. 2013. u 21:44h
6 brzina. Hvala
- darko darko
pitaj dragomira, mozda psotoji neka fora kod 115 ks, da nesto nezajebes
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
cena zamajca ,seta kvacila i druk lagera za 6 stepeni menjac sa zamenom je oko 580-620e zavisno dali nivelisu cenu prema kursu.trenutno je oko 620e
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek