Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)
Moderator: ace1
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
- popovicvl
- Poruka: 5661
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Re: Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)
Za jedno sam siguran, a to je da moj sledeci auto ce biti neki od "compact SUV" vozila. Prvenstveno gledam da ne zahteva neke posebne servise, da moze kod lokalnog majstora da se servisira. Drugar sa Mitsubishijem se namuci oko nabavke delova i servisom, kad god se pojavi na servisu izuju ga iz cipela i skinu mu sat i gace.
Ima ih raznih, od Kuge koja je lepa, ali pomalo nesposobna najvise u prvim serijama '07-'08 dok se proizvodila sa Haldex 3 spojnicom koja je dobra jedino za puteve sa tvrdom podlogom dal pod snegom ili blatom, sto i jeste jedno 99% slucajeva, ali za meke terene je nesposobna. Od 2009. godine ugradjivana je Haldex 4 spojnica, stvari su se popravile na bolje. Napravljen je na sasiji Focusa Mk2, motor 2.0 tdci je poznata stvar, tu nema dileme to je Ford zato dobija +1 poen.
Drugi SUV koji mi se svidja je Nissan X-trail. Vrlo sposoban, 2.0 dci je odlican motor, vrlo komforan, velik, i vrlo ruzan, ali zasigurno odlicno vozilo.
Treci SUV do kog sam dosao slucajno, tj. zaobilazio sam ga zbog visokih troskova odrzavanja je Land Rover Freelander 2 u dizel varijanti. Preturanjem po internetu nasao sam da je vrlo sposoban, lep, komforan, ali sta sa odrzavanjem. E tu sam se odusevio saznanjem da je napravljen na platforni Mondea Mk4, sa sve dizel motorom 2.2 tdci.
Znaci Mondeo dzip
Postavio bih pitanje svima koji su imali bliski kontakt sa ovim vozilom kakav je kvalitet (Freelander 1 ima dobre utiske).
[youtube][/youtube]
Ima ih raznih, od Kuge koja je lepa, ali pomalo nesposobna najvise u prvim serijama '07-'08 dok se proizvodila sa Haldex 3 spojnicom koja je dobra jedino za puteve sa tvrdom podlogom dal pod snegom ili blatom, sto i jeste jedno 99% slucajeva, ali za meke terene je nesposobna. Od 2009. godine ugradjivana je Haldex 4 spojnica, stvari su se popravile na bolje. Napravljen je na sasiji Focusa Mk2, motor 2.0 tdci je poznata stvar, tu nema dileme to je Ford zato dobija +1 poen.

Drugi SUV koji mi se svidja je Nissan X-trail. Vrlo sposoban, 2.0 dci je odlican motor, vrlo komforan, velik, i vrlo ruzan, ali zasigurno odlicno vozilo.
Treci SUV do kog sam dosao slucajno, tj. zaobilazio sam ga zbog visokih troskova odrzavanja je Land Rover Freelander 2 u dizel varijanti. Preturanjem po internetu nasao sam da je vrlo sposoban, lep, komforan, ali sta sa odrzavanjem. E tu sam se odusevio saznanjem da je napravljen na platforni Mondea Mk4, sa sve dizel motorom 2.2 tdci.

[youtube][/youtube]
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
pre bih isao na allroad-a jer jedini ima vazdusno podesivo ogibljenje i ima klirens ko vecina pravih dzipova..a poslen ga spustis i vozis ko obican karavan..a i veci je za po pola metra od svih pomenutih
- jelchica
- Poruka: 613
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
@popovic
Pošto pojmovi "kvalitet" i "dobar auto" zavise od zahteva, potreba, očekivanja, definiši prvo šta ti treba iz takvog auta.
Npr., ako ti treba koza od automobila koja će da te čupa iz svakojakih s*anja, treba ti Defender.
Ako ti treba šminkeraj sa kojim ćeš povremeno da uđeš u neku njivu kad ideš u štetu
onda ti treba Freelander.
Pošto pojmovi "kvalitet" i "dobar auto" zavise od zahteva, potreba, očekivanja, definiši prvo šta ti treba iz takvog auta.
Npr., ako ti treba koza od automobila koja će da te čupa iz svakojakih s*anja, treba ti Defender.
Ako ti treba šminkeraj sa kojim ćeš povremeno da uđeš u neku njivu kad ideš u štetu

- dule0911
-
Zvuci veoma jeftino, pogotovo kad se pokvarimilan_gt piše:ima vazdusno podesivo ogibljenje

Fiesta!!
- milan_gt
kvari se obicno zbog gluposti, vazduh na nekoj spojnici krene da bezi i onda kompresor izgori..a vidi se ujutru dal koja strana auta 'padne' preko noci, al vlasnici se obicno neobaziru na to..
- popovicvl
- Poruka: 5661
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Znas kako Jelcice, treba mi auto koji bi u svakom pogledu pregazio min 50 cm snega, letnji putevi, na njivu necu izlaziti. Difender je koza kako kazes, ali to cudo je neudobno do kraja, potrosnja raste do 15 dizela, nepotrebno utrosen novac. Kuga ili Frelander 2 su po meni najblizi, zbog Fordove mehanike naravno.
- totti
- nikola_focus
- Poruka: 1496
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Svakodnevno vidjam i Kugu i Freelandera, oba 2010 godiste (a povremeno i X-Trail, koga bih odmah odbacio zbog izgleda), i ono, Kuga je lepsa, modernije linije ima a i dosta je mladji model. Freelander, iako malo kockast, nije ruzan auto, potrudili su se da izgleda moderno, mocno (prednja maska kao kod Range Rovera, alu detalji spolja). Sto se tice ``terena``, prednost apsolutno za Land Rover, s tim sto mislim da iz 50cm snega moze da te izvuce bilo koji 4x4 sa dobrim gumama
Ja sa Fokusom npr. gazim dvadesetak cm snega u dvoristu 

Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
- milan_gt
ovaj allroad mi se cini da je super..samo bzzz i ode jos 20cm u vis..
http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... _jako_lep/
http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... _jako_lep/
- totti
Auotmatici su im teško sranje sklono kvarovima, a za potrošnju mora da se računa 11 do 12 po gradu minimum. Govorim iz iskustva.

- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
X-Trail jedan od rjetkih japanaca i Nissana da mi se sviđa. Ćaletov direktor ima onaj prvi, kupio ga novog i ne prodaje ga još, a vidim da se voza sa njim dosta, ne koristi službena auta i u privatne svrhe.
Koliko vidim auto uredan, ne bi se reklo da mu ima više od 10 godina. Da mu pravi probleme vjerovatno bi ga zamjenio do sad. 
Freelander 2 mislim da je dobar za terena i snjega. Jedne zime ovde kada je baš napadalo dobrog snjega, ispred zgrade na parkingu skoro pa svi su imali problema sa prolaženjem i islaskom sa parkinga. Gledam lik sa Freelanderom izađe bez problema. Pregazi dobrih 30ak cm snjega.
Kuga ne znam kakav je terenac, znam da je na TVu bio neki test, pa bilo je u fazonu silazak na livadu kada ideš na roštiljanje i to je sve.

Freelander 2 mislim da je dobar za terena i snjega. Jedne zime ovde kada je baš napadalo dobrog snjega, ispred zgrade na parkingu skoro pa svi su imali problema sa prolaženjem i islaskom sa parkinga. Gledam lik sa Freelanderom izađe bez problema. Pregazi dobrih 30ak cm snjega.
Kuga ne znam kakav je terenac, znam da je na TVu bio neki test, pa bilo je u fazonu silazak na livadu kada ideš na roštiljanje i to je sve.

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Ako je sudeci samo po onome sto ovde citam vec par godina, kod lokalnog majstora ne mozes da valjano servisiras ni pisljivog Focusa, a kamoli tu za nase pojmove egzotiku.popovicvl piše:Prvenstveno gledam da ne zahteva neke posebne servise, da moze kod lokalnog majstora da se servisira.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- milan_gt
ma ti dzipcici su previse mali i nezni..a ti uzmi ladu nivu sa plinom pa ceraj ko covek bez da se sekiras da ces se nagrditi na neki panj il kamen a mondea za put..srecniji ces biti u nivi na offroadu neg bilo sa cim gore navedenim..
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
ajd se držimo teme... došli ste do vodiča za kupovinu terenca.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- mbole
- Poruka: 14982
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
A ako hoces oba, i pri tom imas dubok dzep, lepo pazaris Range (ali pravi, ne ova sranjca tipa sport i td) i glumis gospodinajelchica piše:Npr., ako ti treba koza od automobila koja će da te čupa iz svakojakih s*anja, treba ti Defender.
Ako ti treba šminkeraj sa kojim ćeš povremeno da uđeš u neku njivu kad ideš u štetuonda ti treba Freelander.

A imas i platformu za sedenje na rostilju ili pucanje na patke.
Audi je bljak. Moras odmah da nabavis i kajlu, plavusu, tri mobilna (koja ne znas da koristis), heklicu, okacis krstacu od bar 30cm na retrovizor, osisas se na opasno...
Djak pesak 

- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 14368
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Na prste jedne ruke mogu izbrojati koliko Chevroleta kroz istoriju mi se svidja, ali me je ovaj upravo odusevio - Silverado.
Moj jedan prijatelj radi za veci Chevroletov dilership ovde u gradu. Od kada sam prodao svog Forda F-150, pickupi mi poprilicno nedostaju i gledam opet kupovinu jednog u narednih 6 meseci. I veceras prijatelj svrati sa novim Silveradom da idemo na test voznju.
Ovaj kockast dizajn mi se dopao od prvog dana kada sam ga video, ali je Silverado u voznji odlican. Nismo se dugo vozili, nekih 20-ak minuta kroz grad. Mnogo je pregledan za toliko vozilo, vidi mu se svaki cosak iz kabine i poprilicno je lagan za parkiranje. Motor je bio novi 5.3L V8, nije los, tu u samom rangu sa Fordovim 5.0L V8. Dve stvari su mi se najvise dopale - udobnost i tisina tokom voznje, kao da smo bili u Cadillacu. Enterijer je veliki napredak u poredjenju sa prethodnim modelom, ali i dalje ne dobar kao Ram.
Jedini problem je cena. Ford i Ram nude po $7,000-$9,000 popusta, a Chevrolet u najboljem slucaju $3,500. Neverujem da bi ikada kupio Chevroleta, ali je 2013 Silverado mnogo dobar pickup u pitanju.

Moj jedan prijatelj radi za veci Chevroletov dilership ovde u gradu. Od kada sam prodao svog Forda F-150, pickupi mi poprilicno nedostaju i gledam opet kupovinu jednog u narednih 6 meseci. I veceras prijatelj svrati sa novim Silveradom da idemo na test voznju.
Ovaj kockast dizajn mi se dopao od prvog dana kada sam ga video, ali je Silverado u voznji odlican. Nismo se dugo vozili, nekih 20-ak minuta kroz grad. Mnogo je pregledan za toliko vozilo, vidi mu se svaki cosak iz kabine i poprilicno je lagan za parkiranje. Motor je bio novi 5.3L V8, nije los, tu u samom rangu sa Fordovim 5.0L V8. Dve stvari su mi se najvise dopale - udobnost i tisina tokom voznje, kao da smo bili u Cadillacu. Enterijer je veliki napredak u poredjenju sa prethodnim modelom, ali i dalje ne dobar kao Ram.
Jedini problem je cena. Ford i Ram nude po $7,000-$9,000 popusta, a Chevrolet u najboljem slucaju $3,500. Neverujem da bi ikada kupio Chevroleta, ali je 2013 Silverado mnogo dobar pickup u pitanju.

When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- dule0911
-
Meni je zanimljiv ovaj novi Colorado, i to samo zato sto je mali. Ameri kao da su zaboravili da prave male pick-upe, najmanji trenutno (sem ako se ne varam) su ti kao silverado, f-150, ram i slicni. A i to je preveliko 

Fiesta!!
- Talladega_500
- Yankee
Problem je sto su po velicini 90% isti, a po ceni jos slicniji. U toj mid-size klasi ostali su Toyota Tacoma, Nissan Frontier (oba stara ko Biblija; nisu se dugo menjali) i sada Colorado/Canyon.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- Talladega_500
- Yankee
Par auta koje sam provozao ove sedmice ...
Chrysler 200. Veliko iznenadjenje posto je 200 samo nasminkani Sebring, koji je bio jako kritikovan. Mocan, tih, odlicna oprema, kvalitetan enterijer. Malo je vise sportski od vecine auta u klasi, pa je malo bucniji i neudobniji, ali za ubedljivo najjeftiniji auto u klasi je odlican.

Subaru Forester. Cesto slusam price vlasnika Subarua da kad kupe jedan uvek kupuju samo Subaru, a Forester je osvojio silne nagrade mnogih magazina. Meni i dalje nije jasno sta je toliko specijalno u Foresteru. Ok, ima prostora, solidno je mocan, tih, udoban, ali bas se po nicemu ne izdvaja da se moze reci da je bolji nego ostali manji crossoveri u klasi (Ford Escape, Toyota RAV4, Mazda CX-5 i slicni). Unutra dosadan da ne moze biti dosadniji, niti je nekog visokog kvaliteta. Koleginica koja je kupila Forester ga obozava. Pre je imala Hondu Civic i kaze kako je Forester jednako lak za voznju, a pri tom znacajno veci.

Chrysler 200. Veliko iznenadjenje posto je 200 samo nasminkani Sebring, koji je bio jako kritikovan. Mocan, tih, odlicna oprema, kvalitetan enterijer. Malo je vise sportski od vecine auta u klasi, pa je malo bucniji i neudobniji, ali za ubedljivo najjeftiniji auto u klasi je odlican.

Subaru Forester. Cesto slusam price vlasnika Subarua da kad kupe jedan uvek kupuju samo Subaru, a Forester je osvojio silne nagrade mnogih magazina. Meni i dalje nije jasno sta je toliko specijalno u Foresteru. Ok, ima prostora, solidno je mocan, tih, udoban, ali bas se po nicemu ne izdvaja da se moze reci da je bolji nego ostali manji crossoveri u klasi (Ford Escape, Toyota RAV4, Mazda CX-5 i slicni). Unutra dosadan da ne moze biti dosadniji, niti je nekog visokog kvaliteta. Koleginica koja je kupila Forester ga obozava. Pre je imala Hondu Civic i kaze kako je Forester jednako lak za voznju, a pri tom znacajno veci.

- mbole
- Poruka: 14982
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Cekaj, jel tih ili je bucan?Talladega_500 piše:Chrysler 200.
Mocan, tih, odlicna oprema, kvalitetan enterijer.
Malo je vise sportski od vecine auta u klasi, pa je malo bucniji i neudobniji, ali za ubedljivo najjeftiniji auto u klasi je odlican.
Djak pesak 

- Talladega_500
- Yankee
Generalno je tih auto, ali je bucniji od recimo Toyote Camry I Buicka Lacrosse. Dok u poredjenju sa mojim Ford Fusionom je bas tih.
- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Форестер има перманентни погон на сва 4 точка , са свих 3 дифернецијала , боксер мотор , ниже тежиште , бољу дистрибуцију масе . Друга класа аутомобила од кола са предњом вучом који хоће да буду теренци . Квалитено направљен , са одличном механиком .Прелазе доста . Ретка марка која има своју филозофију дизајнирању аутомобила а не иде на копирање оног што се тренутно продаје . Ситроен је некада био такав , само са доста лошијом израдом и квалитетом механике . Сада је ситроен конфекција
- dule0911
-
DS5 je cool, mozda malo previse bling za moj ukus, ali definitivno drugaciji.
Fiesta!!