Veljo, jeste tebi ne obican VAg, ali on se vozi ne obicno, vise u sportskom rezimu.
Naravno tih proteklih 4000 km jos nista, videcemo, sta ce biti blizu 50 hilj. Meni je ST vec presao vise od 120 hilj, a nisam nijednom dosipao ulje izmedju zamene svakih 20 000 km.
Nista, zavrsavamo temu, idemo ka ST-u.
Narucio sam mapu da mi uopste iskljuce drugu lamdu-sondu i sve greske oko nje. Kad dobijem, upisem u ST-a, izbacim sondu i na njeno mestu usrafim neki cep
Sto se tice mog motora - proradio je taj metalnokeramicki lepak nakon 2 nedelje. Od poslednjih 6-7 vrucih pustanja motora samo jednom je pustio dim i nije radio ravno. Ranjie je uvek sa dimom i vibracijom. Potrosnje antifiza skoro nema, presao sam oko 400 km i nasam jos dodao antifriz!
Sad pazim dalje kako ce dugo trajati efekat. U svakom slicaju sad mogu da vozim normalno dok se trazi resenje po nasim remontovanim motorima.
Za ovu nedelju imamo 2 vesti:
1. Taj motor sa debelim cilindrama bio je lose uradjen. Pronasli su zazor izmedju novih cilinfara. Sada su popravili, ide instalacija motora.
2. U istom servisu, gde je meni bio radjen motor, juce je zavrsen remont jos jednog motora na ST-u. Coveku je otkazala dizna za gorivo, doslo je do detonacije u motoru, klip je probusen skroz. Promenio je klip i zamenio svih 5 cilindara. Sad cekamo sta ce biti u voznji, da li ce biti problem sa antifrizom nakon remonta.
Lada Samara (Turbo, 250+ ks) --> Ford Focus ST225 (300+ ks) --> Mitsubishi Lancer Evolution X (400 ks)