paljenje ABS ford fokus tddi
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 24
- Član foruma od: nedelja, 16. maj 2010. u 11:32h
paljenje ABS ford fokus tddi
u zadnjih nekoliko dana kada prvi put upalim auto sve kontrolne sijalice se pogase osim ABS(koja je zute boje)koja malo duze ostane upaljena, nekoliko sekundi, pa se i ona ugasi.Posle voznje u toku dana nikada se vise ne pali.Da li je to neko upozorenje ili je neki kvar?inace auto sasvim normalno ide i koci!nemam iskustva pa vas pitam.
- SASA77
- Poruka: 161
- Član foruma od: nedelja, 19. okt. 2008. u 02:43h
Re: paljenje ABS ford fokus tddi
Mora tako, to je dok natera pritisak i kad naduva dovoljno onda se ugasi. Trebalo bi da cujes i da kompresor radi dok svetli lampica. Ima i fora za proveru kompresora ABS-a tako sto ga 10x zabodes po kocnici ali uzastopno kao kad drukas i ako se ne upali lampica znaci da je dobar kompresor. Nadam se da sam lepo objasnio.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Vazi samo za sisteme ABS-a na skorpijima i sijerama,a ne na na novim generacijama vozila
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- SASA77
- Poruka: 161
- Član foruma od: nedelja, 19. okt. 2008. u 02:43h
Zao mi je sto nisam pomogao.
-
pa sta moze da bude drugo?
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
To je normalno dok svetli proverava sistem i kada proveri ako je sve u redu ugasi se
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
da se razumemo,udjem u auto,okrenem kljuc na kontakt,sve sijalice koje treba da svetle svetle,kada se ugasi sijalica za grejace,palim,tada se ugase sve sijalice pa i sijalica za ABS,a onda kada se motor upali,ABS sijalica se pali i tako gori nekoliko sekundi,pa mozda i 7 do 10 sekundi.Sada sam valjda jasniji,pa mi treba pomoc,da li je kvar ili nesto drugo? odgovorio mi je Pinosavac ali sada ste me valjda razumeli tj sada sam bolje objasnio.Hvala!!