Vozim mondea mk2 1.8 td 66kw, evo ove godine u maju ce biti punih 19 godina i za auto nemam rijeci, vozi se svaki dan po gradu i upali se svaki dan najmanje 15 puta. Medjutim sada imam problem koji nikako ne mogu da rijesim. Imam na filteru goriva onu pumpicu i kada se na njoj navuce gorivo auto pali na pola kljuca bio prvi start zimi ili bio vruc motor po najvecoj vrucini, ali ako se pumpa ne pritisne 3-4 puta nece da upali nema sanse, samo vergla. Mijenjao sam prelivna crijeva, reparirao lucas pumpu, stavio nepovratni ventil, izbusio cep od rezervoara (jer moguce da je odusak zacepljen). Sa ac-pumpom koju trenutno imam na autu u toku voznje zna nekad dobiti zraka pa malo ostane u obrtajima. Danas sam skinuo tu ac-pumpu i stavio obicni protocni filter goriva sa nepovratnim ventilom prije njega, na slauf od lucas pumpe dovukao naftu, spojio, upalio, auto radi kao sat, nema vise tog ostajanja u obrtajima, dosta manje dimi, ali vergla 3 sekunde otp. Provozao se tako, ugasio, i odmah nakon gasenja verglam nista, samo vergla, skinem crijevo s filtera puno nafte. Vratim staru ac-pumpu kako je bilo, nadrukam na njoj naftu, upalim na pola kljuca, ali opet stari problemi, prima zrak u voznji, kad se ugasi i ako se odma pali upalice, ali ako ostane 5 minuta nista, ne javlja se. Voznjom bez ove pumpe s drukalicom sam shvatio da je lucas pumpa uredu, auto kad ima dobar dotok goriva odlicno ide bez ikakvih problema, ali jednostavno nece da upali dok mu se ne napravi neki pritisak valjda s ovom drukalicom. Citao sam da se ta drukalica moze predihtovati (zanima me kako, koji je proces, da li su to samo one 3 okrugle gumice na filteru). Kako testirati tu ac-pumpu da li je neispravna, filter goriva kada sam skinuo s nje, cist nema nikakvih tragova neke prljavstine. Da li mozda nesto drugo u sistemu moze biti problem? PS.Anlaser isto uradjen, ukinut grijac goriva. Cesto se zajebavam tako udjem ne mogu da upalim, i odma krecu komentari prodaj to vise, pa imas onog drugog mondea bla bla, ja otvorim haubu 3 brzinska pritiska na pumpu i mondeo pali ko mina hahahahahahahhaha