kyle piše: ↑petak, 3. jan. 2025. u 17:39h
da to mislim. kazem nascar sam zavoleo zbog te slobode koja je izgleda u poslednje vreme nestala. ja pamtim i neke 'grublje' poteze nekih vozaca kad su prolazili bez kazne.
Denny Hamlin je dao zanimljivu izjavu povodom toga.
Rekao je nesto u stilu, "ako ce NASCAR dozvoljavati svaki prljav potez, sto bi se moji vozaci onda uopste trkali umesto da na pocetku trke slupaju svakoga ko je brzi od njih i pobede na taj nacin?".
Inace, nista se nije promenilo po pitanju "slobode", barem u periodu koji ja pratim NASCAR (od ranih 2000-ih godina). Nikada nisi mogao da toliko ocigledno blokiras ili slupas vozace da bi omogucio drugom vozacu istog brenda da ostvari pozitivan rezultat. To bas nikada nije bilo dozvoljeno. Mogao si da se agresivnije trkas protiv drugih vozaca da bi pomogao nekome drugome (to i danas rade, pa to je Larson radio u Phoenixu), ali nikada nisi mogao da napravis takav blok kao sto su Dillon i Chastain uradili.
Keselowski je trebao na Martinsvillu da ih slupa obojicu sto ga blokiraju, ali eto, ni Fordu nije bilo u interesu da dodje do sudara i cautiona jer je Blaney vodio i imao veliku prednost u finisu.
kyle piše: ↑petak, 3. jan. 2025. u 17:39h
I kad ja kazem da je trkanje na superspeedways najdosadnije - ti kazes da nije hehe.
Svi se zakace jedan za drugim kao voz i cekaju veliki sudar. Nista dosadnije od toga.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.