Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

2025. sezona

Odgovori
Talladega_500
Yankee
Poruka: 13937
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: 2025. sezona

Poruka od Talladega_500 » petak, 3. jan. 2025. u 00:15h

MBM Motorsports ce se takmiciti na Daytoni 500, ako se kvalifikuju. Vozac #66 Forda ce biti Mike Wallace.

Ako se kvalifikuje, Wallace ce biti 2. najstari vozac na Daytoni 500 u istoriji (65 godina).

Ime Mike Wallace nisam cuo dugo vremena. Jedan od onih vozaca koji je opstao samo zbog slavne porodice (njegov brat je cuveni Rusty Wallace). Mike je bio solidan u Truck i Xfinity, ali se uvek jako mucio u Cup (doduse, uglavnom je vozio za nizerazredne timove).

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 3. jan. 2025. u 03:15h

Iako je Rick Ware objavio na svom sajtu da ce Corey LaJoie sledece sezone biti u timu, Bob Pockrass pise da to nije slucaj.

Cody Ware bi trebao da vozi punu sezonu u #15 timu dok bi LaJoie vozio delimicnu sezonu u #51. Ovaj #51 tim je bez chartera posto je taj charter iznajmljen RFK-u za 2025. sezonu.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Boss
Poruka: 2510
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Poruka od Boss » petak, 3. jan. 2025. u 11:00h

e da izvini, to je inspekcija bila. ja pomesao sa onim drugim slucajem. ono kad su blokirali neki vozaci odnosno vozili za zaboravio sam kog ono hendrikovog pa kaznjeni. to mi je glupo bilo. jer nascar sam voleo bas zbog te slobode trkanja gde se sudije ne mesaju.
Best finish: 2nd (2022)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 3. jan. 2025. u 15:06h

kyle piše:
petak, 3. jan. 2025. u 11:00h
e da izvini, to je inspekcija bila. ja pomesao sa onim drugim slucajem. ono kad su blokirali neki vozaci odnosno vozili za zaboravio sam kog ono hendrikovog pa kaznjeni. to mi je glupo bilo. jer nascar sam voleo bas zbog te slobode trkanja gde se sudije ne mesaju.
Pricas kada su Dillon i Chastain blokirali na Martinsville da bi se Byron plasirao u finale.

Tu je tek kazna bila preblaga. Trebalo je parkirati Dillona i Chastaina na narednih nekoliko trka, a Byrona izbaciti iz playoffa.

Boss

Poruka od Boss » petak, 3. jan. 2025. u 17:19h

da to mislim. kazem nascar sam zavoleo zbog te slobode koja je izgleda u poslednje vreme nestala. ja pamtim i neke 'grublje' poteze nekih vozaca kad su prolazili bez kazne.
ovde me nervira sto niko nikog nije slupao pa da imamo opravdanje. vidi ako si brzi pretekni ih. ovo su trke zar ne?
a sport je timski. pa sam junior je to u prenosu rekao.
Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 3. jan. 2025. u 17:49h

kyle piše:
petak, 3. jan. 2025. u 17:39h
da to mislim. kazem nascar sam zavoleo zbog te slobode koja je izgleda u poslednje vreme nestala. ja pamtim i neke 'grublje' poteze nekih vozaca kad su prolazili bez kazne.
Denny Hamlin je dao zanimljivu izjavu povodom toga.

Rekao je nesto u stilu, "ako ce NASCAR dozvoljavati svaki prljav potez, sto bi se moji vozaci onda uopste trkali umesto da na pocetku trke slupaju svakoga ko je brzi od njih i pobede na taj nacin?".

Inace, nista se nije promenilo po pitanju "slobode", barem u periodu koji ja pratim NASCAR (od ranih 2000-ih godina). Nikada nisi mogao da toliko ocigledno blokiras ili slupas vozace da bi omogucio drugom vozacu istog brenda da ostvari pozitivan rezultat. To bas nikada nije bilo dozvoljeno. Mogao si da se agresivnije trkas protiv drugih vozaca da bi pomogao nekome drugome (to i danas rade, pa to je Larson radio u Phoenixu), ali nikada nisi mogao da napravis takav blok kao sto su Dillon i Chastain uradili.

Keselowski je trebao na Martinsvillu da ih slupa obojicu sto ga blokiraju, ali eto, ni Fordu nije bilo u interesu da dodje do sudara i cautiona jer je Blaney vodio i imao veliku prednost u finisu.
kyle piše:
petak, 3. jan. 2025. u 17:39h
Slika
I kad ja kazem da je trkanje na superspeedways najdosadnije - ti kazes da nije hehe.

Svi se zakace jedan za drugim kao voz i cekaju veliki sudar. Nista dosadnije od toga.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 3. jan. 2025. u 20:59h

Front Row objavio da ce Noah Gragson sledece sezone voziti #4.

Pomalo cudna odluka da umesto svog standardnog #36 izaberu broj koji je SHR koristio sve ove godine.

Znaci njihova vozacka postava je:
#34 Todd Gilliland
#38 Zane Smith
#4 Noah Gragson

Verovatno najtalentovaniji tim u NASCAR-u kada se pogledaju mladi vozaci, ali bez iskustva.

Slika

Boss

Poruka od Boss » petak, 3. jan. 2025. u 22:11h

Talladega_500 piše:
petak, 3. jan. 2025. u 17:49h

I kad ja kazem da je trkanje na superspeedways najdosadnije - ti kazes da nije hehe.

Svi se zakace jedan za drugim kao voz i cekaju veliki sudar. Nista dosadnije od toga.
nije ovde poenta dejtona nego nascar u celini. evo celog videa

[size=85] [/size]
Keselowski je trebao na Martinsvillu da ih slupa obojicu sto ga blokiraju, ali eto, ni Fordu nije bilo u interesu da dodje do sudara i cautiona jer je Blaney vodio i imao veliku prednost u finisu.
e vidis. znaci da je vodio neko drugi onda bi ih pogurao. pa ciji je onda to problem?

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 3. jan. 2025. u 22:18h

kyle piše:
petak, 3. jan. 2025. u 22:13h
nije ovde poenta dejtona nego nascar u celini. evo celog videa
Ovaj video bukvalno kritkuje ono sta si ti hvalio na racun NASCAR-a sve ove godine hehe (playoffs).
e vidis. znaci da je vodio neko drugi onda bi ih pogurao. pa ciji je onda to problem?
Mozda bi pogurao, mozda i ne bi. I dalje je problem Dillona i Chastaina. Keselowski nije uticao na krajnji rezultat, Dillon i Chastain jesu.

Boss

Poruka od Boss » petak, 3. jan. 2025. u 22:47h

Ovaj video bukvalno kritkuje ono sta si ti hvalio na racun NASCAR-a sve ove godine hehe (playoffs).
ja mislim da smo ovo resili bili. ja sam rekao koji bi najbolji sistem bio. a to nije ovaj.
Mozda bi pogurao, mozda i ne bi. I dalje je problem Dillona i Chastaina. Keselowski nije uticao na krajnji rezultat, Dillon i Chastain jesu.
e vidis zbog tog "mozda" su nagrabusili oni koji nisu trebali.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 3. jan. 2025. u 23:15h

kyle piše:
petak, 3. jan. 2025. u 22:48h
ja mislim da smo ovo resili bili. ja sam rekao koji bi najbolji sistem bio. a to nije ovaj.
Ti si uvek hvalio ovaj sistem u poredjenju sa originalnim. I dan danas ga vise hvalis u poredjenju sa originalnim.

Uvek si govorio "i NFL ima playoffs, zasto ga ne bi imao NASCAR" i "ovako je zanimljivije jer se ne zna do zadnjeg kruga ko ce biti sampion" - i onda postavis video koji bukvalno kritikuje sve ono sta ti hvalis hehe.
e vidis zbog tog "mozda" su nagrabusili oni koji nisu trebali.
Svako ko je kaznjen posle Martinsville je zasluzio da bude kaznjen. Jos su neki drugi vozaci trebali takodje biti kaznjeni, tu pre svega mislim na Byrona.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 4. jan. 2025. u 03:25h

NASCAR potvrdio da ce timovi moci imati samo 3 charter tima pocev od 2025. sezone.

Hendrick i Gibbs, koji su od ranije imali 4 tima, ce moci da se takmice sa 4 charter tima, ali niko drugi.

To ne znaci da timovi ne mogu imati vise od 3 tima - mogu se takmiciti i sa vise, ali ce samo 3 tima biti charter dok bi ostali bili "open". "Open" znaci da bi zaradjivali 70% manje i ne bi imali garantovano mesto na svakoj trci vec bi se morali kvalifikovati.

Slika

Boss

Poruka od Boss » subota, 4. jan. 2025. u 10:41h

Talladega_500 piše:
petak, 3. jan. 2025. u 23:15h
kyle piše:
petak, 3. jan. 2025. u 22:48h
Ti si uvek hvalio ovaj sistem u poredjenju sa originalnim. I dan danas ga vise hvalis u poredjenju sa originalnim.

Uvek si govorio "i NFL ima playoffs, zasto ga ne bi imao NASCAR" i "ovako je zanimljivije jer se ne zna do zadnjeg kruga ko ce biti sampion" - i onda postavis video koji bukvalno kritikuje sve ono sta ti hvalis hehe.
oni su menjali sistem jer je pocela gledanost da pada. da je gledanost bila dobra ne bi nista menjali. zasto menjati proizvod koji valja? i da, ovaj sistem je i meni bolji od onog prethodnog ali nije najbolji.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 4. jan. 2025. u 15:29h

kyle piše:
subota, 4. jan. 2025. u 10:41h
oni su menjali sistem jer je pocela gledanost da pada. da je gledanost bila dobra ne bi nista menjali. zasto menjati proizvod koji valja? i da, ovaj sistem je i meni bolji od onog prethodnog ali nije najbolji.
I gledanost je nastavila da pada cak i kada su promenili sistem.

Sta ti to govori? Da pad gledanosti nije povezana sa sistemom poena. ;)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 4. jan. 2025. u 21:35h

Prica se da ce Helio Castroneves pokusati da se kvalifikuje za Daytonu 500 u Trackhouse #91 autu.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 5. jan. 2025. u 03:39h

Martin Truex Jr bi trebao da vozi Daytonu 500, ali nece voziti za Gibbsa, 23XI ili Legacy Club kao sto se ranije pricalo.

Trebao bi da vozi za Tricon Garage. To je Toyotin tim u Truck seriji koji se nikada nije takmicio u Xfinity ili Cup. Sta-vise, i u Truck seriji su presli na Toyotu tek pre par godina kada je Kyle Busch Motorsport presao za Toyote na Chevrolet (tim je ranije bio poznat pod imenima DGR Crosley i David Gilliland Racing).

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 5. jan. 2025. u 16:16h

Ostale su tacno 4 sedmice do pocetka 2025. sezone (Clash se vozi 2. februara), tako da vec krecu analize sta ce se desiti u 2025. sezoni.

I zanimljivo je da dosta sajtova smatra da ce Logano i Keselowski propustiti playoffs.

Istorijski, Logano je obicno imao losu sezonu nakon sto je osvojio titulu, pa samim tim njegova istorija kaze da ce imati losu 2025. sezonu. A za Keselowskog, smatraju da sada kada se RFK prosirio na 3 tima da ce biti prezauzet vodjenjem poslovne strane firme da se fokusira na voznju.

Sta-vise, smatraju da ce se samo 2 Forda plasirati u playoffs - Blaney i Buescher.

Neverovatno nepostovanje, posebno prema Loganu koji je osvojio 2 od zadnje 3 titule...

Boss

Poruka od Boss » nedelja, 5. jan. 2025. u 22:35h

ja mislim i dalje da ce biti po istom. fabricki timovi pa ostali

Penske-Ford
Hendrik-Sevrolet
Gibs-Tojota
Bilo bi dobro da Honda udje u Nascar. Bas se prica o tome da ce Honda otici iz IndyCara zbog novih skupih motora i preusmeriti resurse na Nascar.

i onda koji tim bi mogli podrzavati? Mozda Trackhouse? ili 23XI?(mada oni su rizicni zbog sukoba sa Nascarom)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 5. jan. 2025. u 22:39h

Opet ti o "fabrickim timovima" hehe... NASCAR nema fabricke timove jos od ranih 1970-ih godina... Holman-Moody se smatra poslednjim fabrickim timom u NASCAR-u i oni su se povukli nakon 1971. godine.
kyle piše:
nedelja, 5. jan. 2025. u 22:38h
i onda koji tim bi mogli podrzavati? Mozda Trackhouse? ili 23XI?(mada oni su rizicni zbog sukoba sa Nascarom)
Verujem da bi mogli privuci Trackhouse, Front Row i Legacy Club. To su svi timovi sa velikim potencijalom, ali nisu u prvom planu kod svojih proizvodjaca.

Boss

Poruka od Boss » nedelja, 5. jan. 2025. u 22:43h

Legacy mi je slab. Pa i front row je slab
Ne znam kakve su sanse kod RFK? i RCR?

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 5. jan. 2025. u 22:45h

Hehe tebi je slab svako ko ne pobedjuje svakog vikenda i osvoji titule.

Front Row ima verovatno najtalentovaniji tim mladih vozaca u celom NASCAR-u - Gilliland, Smith i Gragson. Svi mladi sa ogromnim potencijalom.

Slicno je i kod Legacy Club - Jones i Nemechek.

Legacy Club koci sto nemaju tehnicku saradnju sa nikim drugim.
kyle piše:
nedelja, 5. jan. 2025. u 22:45h
Ne znam kakve su sanse kod RFK? i RCR?
RFK nikada nece napustiti Forda. Oni prave motore za sve Fordove timove i sama istorija i tradicija tima je uz Ford. Vece su sanse da ce Penske napustiti Ford nego RFK hehe.

Isto sa Childressom & Chevroletom.

Boss

Poruka od Boss » nedelja, 5. jan. 2025. u 22:48h

Talladega_500 piše:
nedelja, 5. jan. 2025. u 22:46h
Hehe tebi je slab svako ko ne pobedjuje svakog vikenda i osvoji titule.
Pa vidi ja na to gledam ovako. Ako udje Honda oni ce traziti sto boljeg partnera. Tako je bilo sa proizvodjacima kad su ulazili u F1. Niko nije hteo saradjivati sa nekim slabim timom koji ne pobedjuje.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 5. jan. 2025. u 22:52h

kyle piše:
nedelja, 5. jan. 2025. u 22:48h
Pa vidi ja na to gledam ovako. Ako udje Honda oni ce traziti sto boljeg partnera. Tako je bilo sa proizvodjacima kad su ulazili u F1. Niko nije hteo saradjivati sa nekim slabim timom koji ne pobedjuje.
Jasno je da Honda ne moze privuci one top timove (Hendrick, Penske, Gibbs).

Takodje je jasno da ne mogu privuci RFK i Childress zbog ne samo zato sto prave mehaniku za ceo brend vec i zbog istorijske vrednosti. Wood Brothers takodje nikada nece napustiti Forda (i obrnuto).

To im ostavlja timove tipa Trackhouse, Front Row, Legacy Club, 23XI, Rick Ware, Spire, Hyak, Kaulig, itd. Mada i za 23XI nisam siguran kako bi funkcionisalo posto Hamlin vozi Toyotu - ne znam da li bi mogao biti vlasnik tima koji koristi Hondu.

Boss

Poruka od Boss » nedelja, 5. jan. 2025. u 22:58h

Pa mislim Hamlin ce uskoro i u penziju. Mene vise brine to sto je taj tim zaratio sa Nascarom
a cekaj a kakve su sanse da Andreti osnuje tim u Nascaru sa Hondom. o tome se isto govorilo
Jer sad u F1 ispostavilo se ulazi Kadilak a ne Andreti

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 5. jan. 2025. u 23:02h

Ako Honda zeli rezultate u NASCAR-u, ne verujem da bi bacili karte na tim koji nema nikakvog NASCAR iskustva (Andretti).

Odgovori

Povratak na „Nascar“