Ulje za menjac
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 4
- Član foruma od: subota, 6. apr. 2024. u 14:24h
Re: Ulje za menjac
Dobar dan svima...
sređujem svog fokija, i na red je došao automatski menjač. Nabavio sam (izgleda greškom) Molovo ATF ulje koje ima specivikaciju "Mesrcon", međutim za mog fokija mk1 2001 sa 4 brzinskim automatskim menjačem treba "Mercon V" specifikacija... smem li koristiti Mercon umesto Mercon V ?
sređujem svog fokija, i na red je došao automatski menjač. Nabavio sam (izgleda greškom) Molovo ATF ulje koje ima specivikaciju "Mesrcon", međutim za mog fokija mk1 2001 sa 4 brzinskim automatskim menjačem treba "Mercon V" specifikacija... smem li koristiti Mercon umesto Mercon V ?
-
- Poruka: 4
- Član foruma od: subota, 6. apr. 2024. u 14:24h
ne preporučuje se korišćenje Mercon ulja u menjače posle 2000 god i novije 

-
- Poruka: 8
- Član foruma od: petak, 28. jun 2024. u 13:16h
Cao ljudi ne znam jel dobra tema
treba mi savet gde proveriti nivo ulja u menjacu, automatski menjac, ford kuga 2011 dizel 2.0

- Jozza
- Poruka: 2101
- Član foruma od: sreda, 27. mar. 2013. u 23:55h
Ako nije menjano skoro, izmenjaj ga. Ja to radim sam, ali mora da se ispoštuje procedura merenja nivoa: auto upaljen, menjač ugrejan na 40°C, ručica menjača se zadrži u svakoj poziciji po 20 sekundi, auto se ugasi, pa se meri nivo. I tako dva puta. Levi točak skinem da mogu da priđem šrafu. Mada sam ja menjao ulje (Castrol) i filter (Knecht)Ford kuga pop piše:Cao ljudi ne znam jel dobra tematreba mi savet gde proveriti nivo ulja u menjacu, automatski menjac, ford kuga 2011 dizel 2.0
Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока
Poznaćeš me i po mraku, po felnama i šestaku
-
- Poruka: 8
- Član foruma od: petak, 28. jun 2024. u 13:16h
A gde se nalazi sraf kod leve poluosovine? Msm nisam nikad to radio, zvao sam par servisa da provere nivo ulja niko nece da se bahce samo da proveri pa reko da probam sam, ako ti nije problem samo da mi napises kako da proverim nivo msm sta gledam gse i to, za proceduru sam iscitao kako treba. Hvala unapred
I ako ti nije problem proceduru zamene, gde ispustam ulje gde dolivam, i kako posle toga dal treba opet u svaku poziciju i to hvala
I ako ti nije problem proceduru zamene, gde ispustam ulje gde dolivam, i kako posle toga dal treba opet u svaku poziciju i to hvala
- Jozza
- Poruka: 2101
- Član foruma od: sreda, 27. mar. 2013. u 23:55h
I da dodam da kod mene staje 6.3L kada se menja ulje
Poznaćeš me i po mraku, po felnama i šestaku