dule0911 piše: ↑ponedeljak, 26. apr. 2021. u 00:55h
Sa limarijom i farbanjem ne treba zuriti, polako malo po malo i bice ok. Trebao si izvaditi enterijer, bice tesko ocistiti ga nakon radova, istu sam gresku jednom napravio i vise nikad nisam imao isti enterijer, ma koliko ga cistio.
Sto se zastite tice (vidim da si pominjao neku body oko rezervoara), kao neko ko je stavljao do sad uvek, mogu ti reci da vise odmaze nego sto pomaze. Zastita ima smisla u farbici dok su svi paneli novi, savrseno cisti/odmasceni i lim zdrav. Za radove gde se ne peskira ceo pod i posle ne uradi detaljno ciscenje svih povrsina/supljina, moje laicko misljenje je da je bolje staviti dvokomponentnu epoksi boju sa nekom zavrsnom. Ispod zastite ima da probije nesto i kuva jos gore nego da izbije na povrsinu i vidis ga odmah/saniras dok je sitno. Pogotovo auto koji nece biti vozen po snegu i slicnom. Na XR mi je ceo patos u zastiti kvalitetnoj, pa cu je kad dodje vreme kvalitetno skinuti

Posle toga kad sredim patos od (nadam se) sitne korozije je necu ni vracati, vosak u supljine i to je to.
Cilindri ostali na standardu?
Nek je sa srecom sa daljim radovima.
Hvala na savjet

Auto se veš radi skoro mjesec dana u radionicu kod Majstora, sve limarske radove je sanirano, bio si upravu za enterijer, Trebao sam izvaditi ali sam se tek kasno sjetio. Radit cu enterier kad dodje na red. Auto je veš izlakiran u komoru prije par dana, stavio sam fabrički crnu boju i nanesen keramički lak.
Što se tiče body, jutros je očišćen patos koliko se moglo i nanesen dvije ruke zastite, stavljen je kvalitetan njemački brend. Nisam se sjetio za dvokomponentnu epoksi boju. Najbitnije mi je da pod nije truo.
Što se tiče motora, radi se sve standardno. Cilidri fabrički idu, blok je odličan nije izrađen, stavljeni su karike, letece lezajeve, komplet dihtunzi za motor, stavljeni čelični dihtung glave-radjen po narudžbi vani. Nove srafove glave, brezoni izduvne grane. Glava kompletna sredjena, čeka se da stignu kompletna kit crijeva motor sport -vode i vazduha za turbo.
911s [SK] piše: ↑ponedeljak, 26. apr. 2021. u 01:24h
Vosak ima bolja antikorozivna svojstva nego sve te bitumenske odnosno zaštite na bazi kaučuka čije je hemijsko antikorozivno svojstvo ravno nuli.
Hvala na savjet...
Znam da je bolje ovo sto ste predložili... Ali sam veš ovu stavio...
Opet će biti bolje da ima neku zaštitu nego da je nema...
Ofarbana...
Zaštita za patos sam ovu stavio ...
Nanesena jedna ruka kad se osuši ide druga ruka.