Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Focus pumpa goriva

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

mbole
Poruka: 14906
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: Ford Focus pumpa goriva

Poruka od mbole » petak, 30. okt. 2015. u 15:42h

Od NS do Bg i nema nesto previse.
Pozovi Dragomira (tj RSD servis, dao je neko link), vidi sta... kako... covek predlaze... mozda se isplati i cisto finansijski, za kvalitet usluge, sam siguran da se isplati.

Nisam imao losa iskustva sa Grand M iz NS-a, al sam imao mnogo bolja sa RSD.
Djak pesak :)

st_rs
Poruka: 16
Član foruma od: nedelja, 28. dec. 2014. u 13:11h

Poruka od st_rs » nedelja, 6. dec. 2015. u 19:19h

Da ne otvaram novu temu, pitaću ovde.

Na Fokusu 1.6b 2001 mi se dešava da prilikom zaustavljanja kada stisnem kvačilo broj obrtaja padne do granice gašenja. Počne motor da trese kao da će se ugasiti, sekund dva i vrati se u normalu. Posle toga radi u leru bez problema. Jednom mi se desilo i da se ugasio (radila klima) i onda posle nisam mogao da ga upalim nekoliko verglanja, znači sastavi i odma se ugasi.
Neki dan na blagoj uzbrdici mi se desilo kao da gubi snagu u par navrata. Sumnjam na benzinsku pumpu. Da li je moguće da je začepljena ili nešto slično. Kao i vaše mišljenje šta bi osim pumpe moglo da bude?

totti-
Poruka: 590
Član foruma od: sreda, 20. feb. 2013. u 01:15h

Poruka od totti- » utorak, 22. mar. 2016. u 22:03h

Da ne otvaram novu temu,danas sam vozio auto ford focus 1.6 16v benzinac 20102 i sve je bilo ok
parkirao se na parking nije me bilo bekoh pola sata ,kada sam se vratio auto da upalim ,on upali pa se ugasi, ja opet tako ono isto , proba jedno 3 puta i posle toga samo poceo da vergla ,nisam odma obratio paznju posle sam primetio da kada dam kontakt pumpa za gorivo se ne cuje ,jer ima neki relej i gde se nalazi, odakle prvo da pocnem

van
VIP
Poruka: 9040
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » sreda, 23. mar. 2016. u 08:41h

99% је пумпа цркла . Јел чујеш релеј када даш контакт ?

totti-

Poruka od totti- » sreda, 23. mar. 2016. u 10:53h

Ne ne cujem nista ,ja sad neznam dal smd to relej cuje ili pumpa kad das kontakt,a koji je taj relej jer kod motorra u onoj kutiji sa osiguračima.
Da pitam zvao sam jednog decka koji je radeo fokuse i servise i skoro sve,dao mi je 2 predloga ako je pumpa crkla,da mi vadi rezervoar to je skuplja varijanta ili da mi sece lim ispod sedista ,napravi poklopac i zameni pumpu ,ako ovo drugo odradim 1500din bi me kostalo zamena,izvinite ako sam neko dabl (w)stavio
Poslednja izmena: FM III, na dan sreda, 23. mar. 2016. u 14:19h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Ne piši post za postom u kratkom vremenskom periodu, već korisiti opciju uredi ako si nešto zaboravio.

totti-

Poruka od totti- » četvrtak, 24. mar. 2016. u 15:22h

resen problem,pomocni relej gubio kontakt ili je on nesto zezao ,malo ga cuknuo i sad radi kako treba ,kupicu novi da imam za svaki slucaj ako je on u pitanju :)

totti-

Poruka od totti- » četvrtak, 31. mar. 2016. u 22:27h

Da dodam da sam pre 3 dana namestio kola,relej je bi ok,u isto vreme je drugar bio nazad kod pumpe za gorivo da vidi da nije kabla a ja napred kod onih releja i osiguraca,dok je on mrdao kabl ja malo cuknuo napred i proradelo je ,auto sam vozio dok nije opet stao i nece da pali,uzeo sam relej otvorio ubacio i vidim sve je ok ,otisao nazad mrdam dzek i radi pumpa ,ja opet mrdam ono nece, dzek me je zezao svo to vreme , uzeo sa i isekao sam lim ,napravio poklopac,stavio buksne i sada radi evo vec 3 dana kako treba :) :)

totti-

Poruka od totti- » petak, 18. avg. 2017. u 07:42h

Opet problem sa pumpom ,sada na drugom focusu ,nije hteo da ide na benzin ,proverio dizbe jedna nije radela imao rezervnu namestio i ok,ali kada sam ga upalio sve bilo normalno ,kada ga vozim na benzin na nekih 2100 obrtaja on gubi snagu ,sve preko je ok ,a kada je u mestu i drzim gas na 2100 obrtaja lose radi motor ,cim precem ok je ,e sada pumpa izgleda da zaglavljuje ili sta vec auto kad ugasim i da upalin nece ,ja udaram par puta ispod sediste gde je pumpa i proradi ali cuje se u kavinu da lose radi pumpa,da li je moguce da ne salje dovoljno goriva pa de nece da ide na benz,skidao sam je proverio nije hteka kada malo idarim onaj ulozak unutar posude ona proradi ,ali eto sad non stop dreba da udaram da bi upalio auto ,ford focus 1.6 16 v benzin plin

SCORPIO123
Poruka: 1029
Član foruma od: sreda, 11. nov. 2015. u 20:43h

Poruka od SCORPIO123 » petak, 18. avg. 2017. u 11:05h

zameni pumpu i ne uzimaj kineza kratko traje

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21503
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » petak, 18. avg. 2017. u 11:16h

Samo komplet pumpa sa posudom.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

teodoros
Poruka: 71
Član foruma od: ponedeljak, 21. okt. 2013. u 12:50h

Poruka od teodoros » utorak, 16. jun 2020. u 20:06h

Evo na ovoj temi da se nadovežem. Ford Focus 1.6, 2003, benzinac. Iznenada ujutro nije hteo da upali. Posle petog verglanja upalio. Otišao po gradu ugasio i posle kad sam ga ponovo upalio i krenuo posle 500 metar se sam ugasio kao da je ostao bez goriva. Električar proverio pre pumpe ovu zeleno žutu žicu i nije bilo struje. Kad smo trebali ispitati gde je problem za maler auto je upalio i od tada nemam problema. Gde bi mogao biti problem. Kapiram dok se ponovo ne ugasi ne možemo ništa, ali na šta da obratim pažnju. Jedino znam za relej i njega mogu da promenim.
Slika

mbole

Poruka od mbole » sreda, 17. jun 2020. u 01:34h

Imas i inercioni prekidac, obicno je negde na A stubu.
Nisam siguran na kojoj strani je kod focusa.

teodoros

Poruka od teodoros » sreda, 17. jun 2020. u 17:19h

Inercioni prekidač u A stubu koliko znam se aktivira ako se nešta loše desi. On je u položaju u kom treba da bude.
Moram izgleda čekati da se ponovi pa da probam negde napred recimo kod suvozačeve strane da nije negde prekid u kablovima. Kad bih imao šemu bilo bi bolje.

mbole

Poruka od mbole » sreda, 17. jun 2020. u 23:19h

Niko ti ne garanturje da su kontakti na njemu kako treba. Pogotovu tu na A stubu, gde maltene na svakom ima vlage.

Sema je trivijalna.
Sa releja, na inercioni i pravo na pumpu.
Postoji jos jedan splajs izmedju releja i inercionog koji vodi na PCM (verovatno daje povratnu informaciju da je relej ukljucio)
I sve zice su zeleno narandzaste.

van
VIP

Poruka od van » četvrtak, 18. jun 2020. u 01:36h

Ниси убацио у једначину испуцала пластична црева или гумицу за дихтовање пумпе на кућиште.

ljuba power
Poruka: 2705
Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
Kontakt:

Poruka od ljuba power » četvrtak, 18. jun 2020. u 13:44h

to nema veze sa naponom, kojeg nije bilo u trenutku merenja od strane električara na zeleno žutoj žici

teodoros

Poruka od teodoros » četvrtak, 18. jun 2020. u 16:27h

Uredu, pogledaću te konektore na A stubu i prema računaru i te zeleno narandžaste žice u tom delu.
Evo treći dan radi i kao da ništa nije bilo. Razmišljam i na neki hladan lem u kompu. Za sada se to samo tada desilo da ujutro upalio iz petog puta a kasnije se ugasio odjednom u gradu kao da je izgubio dotok goriva što i jeste bilo, ispostaviće se kasnije merenjem da na toj žici nije bilo struje.

mbole

Poruka od mbole » četvrtak, 18. jun 2020. u 18:00h

Zasto svi odmah potezete komp i ladne lemove, kad je glupava korozija glupavih konektora i-ili prekid zica daleko cesci uzrok problema sa strujom?

Sent using Tapatalk

van
VIP

Poruka od van » četvrtak, 18. jun 2020. u 20:04h

Извадиш релеј из кућишта , премостиш га спајалицом и слушаша да ли пумпа ради . Ја сам скидао поврат горива и радио ово да видим да ли иде гориво . Мене је зезало кућиште пумпе , а пумпа је била исправна .
Последње на шта бих сумња је хладан лем на рачунару . Шанса за тако нешто су форми статистичке грешке .

teodoros

Poruka od teodoros » četvrtak, 18. jun 2020. u 23:06h

Spajalicu stavljam na pinove 30 "+" "živa struja" sa akumulatora i 87 prema potrošaču?
I moje sumnje idu ka prekidu kabla, ali instalacija izgleda savršeno, ne vidim da je negde priklještena, oštećena, rastegnuta, skinuta izolacija izolir traka itd.

Zawisza
Poruka: 117
Član foruma od: ponedeljak, 28. jan. 2019. u 23:28h

Poruka od Zawisza » petak, 19. jun 2020. u 20:47h

Ista muka i kod mene, na plin normalno pali ide, na benzinu ni šta.
Gde se nalazi taj relej?

teodoros

Poruka od teodoros » petak, 19. jun 2020. u 21:58h

R7 - Barem kod mene 1.6 benzinac 2003;
Posebnu temu sa plinom sam video negde na forumu.

Slika

Zawisza
Poruka: 117
Član foruma od: ponedeljak, 28. jan. 2019. u 23:28h

Poruka od Zawisza » nedelja, 21. jun 2020. u 19:02h

Premerili sve, pumpa crkla, znači skidanje rezervoara a on pun benzina do vrha.....Majstor me teši da kod fokusa c max se lako skida rezervoar....
teodoros piše:
petak, 19. jun 2020. u 21:58h
R7 - Barem kod mene 1.6 benzinac 2003;
Posebnu temu sa plinom sam video negde na forumu.

Slika
Nisu na istom mestu, kod mene je u kabini kod suvozača, tu su i osigurači....

teodoros

Poruka od teodoros » ponedeljak, 22. jun 2020. u 16:44h

To što vergla a neće da upali da li je moguće da je do senzora radilice?

mbole

Poruka od mbole » ponedeljak, 22. jun 2020. u 18:56h

A da probas da prvo resis taj problem sa strujom na pumpi koji imas, pa da tek posle resavas ono sto i ne znas dal je problem?
Metoda uzaludnih pokusaja je prilicno skup sport :)

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“