U pitanju je moj ford ,verzija iz potpisa.Moj je od nedavno,samo 1500km sam prešao sa njim.
Prvi problem je zviždanje u toku rada motora,koje se čuje samo na nižim obrtajima ali se menja intenzitet dodavanjem gasa.Teško ga je čuti preko videa pa preporučujem slušalice.Problem je što se čuje jako u kabini,dok se pod haubom ne primećuje uopšte.Svu njegovu istoriju koju znam ću navesti na kraju da ne kvarim koncept poruke.
Drugi problem je jasno pucanje prilikom okretanja volana u obe strane.Ponavlja se i prilikom vožnje i dok auto stoji.Jasno se oseti prenos vibracije na volanu u vidu udarca.Sada bi ja genijalno pomislio letva volana ili servo itd...
Nemam nikakvog predznanja osim sluha i osećaja kad je nešto u redu a kad nije.
Istorija:
na 140,000 rađen veliki servis.Imam papir gde piše zupčasti,španer,pumpa vode,PK(nešto),PK kaiš...ostalo je mali servis.
Pre nego što sam ga preuzeo (158,900) urađen mali servis,i servo pumpa (pretpostavljam remontovana)i servo ulje.
Auto je kupljen nov u Srbiji ,nije petljano oko kilometraže i zna mu se istorija.Nije baš ni održavan kako treba.

Evo i video,i da podsetim na slušalice.
https://youtu.be/RBrutl_l5AU
Ne znam šta je još bitno od podataka da navedem,ako ima pitanja tu sam.Naravno,auto mora u servis samo me interesuje da li su ove boljke dobro poznate ili je moj primerak takav.