Greška C1300 - Focus 1.8 tddi '04
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 12
- Član foruma od: četvrtak, 28. sep. 2017. u 22:06h
Greška C1300 - Focus 1.8 tddi '04
Pozdrav!Da li neko zna da mi objasni očitana mi je greška na autu C1300 ABS PUMPA MOTOR CKT FAILUR u pitanju je Ford 1.8 tddi 2004god. Hvala!

- mbole
- Poruka: 14993
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: Greška C1300
Sta treba da se obrjasni?
Elektricno kolo motora hidraulicne pumpe ABS-a ima problem - maltene bukvalni prevod.
Ili je sam ABS modul u problemu
ili je neka zica do njega u problemu
ili je konektor u problemu
https://www.autocodes.com/c1300_ford.html
Elektricno kolo motora hidraulicne pumpe ABS-a ima problem - maltene bukvalni prevod.
Ili je sam ABS modul u problemu
ili je neka zica do njega u problemu
ili je konektor u problemu
https://www.autocodes.com/c1300_ford.html
Djak pesak 

-
Da li zbig ove greške mi auto u toku vožnje hoće da se ugasi (trza,prekida)na sekund i opet sam nastavi sa radom i to kad se zagreje motor ,ne izbacuje nikakvu gresku na tabli ali kad smo prikacili na laptop pokazao je ovu gresku.

- mbole
Postoji jos jedna mogucnost za ovu gresku, a to je da imas ozbiljan pad napona u nekom trenutku, sto bi moglo da prouzrokuje i simptome trzanja.
Proveriti alternator, aku, kleme, masu ...
Iskreno, mene bi mnogo vise brinuo moguci problem sa kocnicama, nego trzanje motora.
Proveriti alternator, aku, kleme, masu ...
Iskreno, mene bi mnogo vise brinuo moguci problem sa kocnicama, nego trzanje motora.
Djak pesak 

-
Vec dve godine imam problem sa gasenjem u voznji(na sekundu),popale se sve lampice opadnu kazaljke,i sam se upali ,pa onda vozom par kilometara moze da se ne desi nista pa onda opet gasi se(trza) i vraca se rad motora u normalu.Pali normalno na zub,u mestu ga turiram nikakvih problema sve normalno kazem samo u voznji mi se to desava i to kad malo podigne radnu teperaturu.Skidao sam moju VP pumpu proveravao bosista ,stavljo drugu isto se desava.Auto pali ide vuce sve kao da je sve OK i onda iznenada samo u voznji se to desi.Problem znaci u avgustu ce dve godine(nikakva druga greska ne postoji sem ove sa ABS_om).Pozdrav svima i molin Vas pomognite mi ako znate sta je u pitanju!

- mbole
Po nekim iskustvima ABS modul je najosetljiviji na pad napona, pa on prvi "iskoci".
Tako da je punjenje, konektori, kleme, masa sa aku... pravac u kom bih trazio problem.
Tako da je punjenje, konektori, kleme, masa sa aku... pravac u kom bih trazio problem.
Djak pesak 

- sarabo
-
- Poruka: 2096
- Član foruma od: utorak, 6. jun 2017. u 13:16h
kolega je imao iste ovakve simptome ( pre par meseci ) samo je u pitanju FUSION 1.4 tdci. Njemu je pri šaltanju iz prve u drugu palio sve lampice na instrument tabli i gasio motor. U leru i vožnji u rikverc sve besprekorno.Nije mu izbacivao ovu tvoju grešku, ali je zamenom ABS modula rešio problem i auto sad radi ko sat.Predrag2 piše: ↑sreda, 27. mar. 2019. u 10:22hVec dve godine imam problem sa gasenjem u voznji(na sekundu),popale se sve lampice opadnu kazaljke,i sam se upali ,pa onda vozom par kilometara moze da se ne desi nista pa onda opet gasi se(trza) i vraca se rad motora u normalu.Pali normalno na zub,u mestu ga turiram nikakvih problema sve normalno kazem samo u voznji mi se to desava i to kad malo podigne radnu teperaturu.Skidao sam moju VP pumpu proveravao bosista ,stavljo drugu isto se desava.Auto pali ide vuce sve kao da je sve OK i onda iznenada samo u voznji se to desi.Problem znaci u avgustu ce dve godine(nikakva druga greska ne postoji sem ove sa ABS_om).Pozdrav svima i molin Vas pomognite mi ako znate sta je u pitanju!
Većina majstora, pa čak i ovde na forumu su sumnjali na aku, alternator i sve što je u vezi sa strujom.
Fiesta 1.8 d ( 1997 )
Focus MK1 1.8 tdci 74 KW ( 2002 )
Focus MK2 1.6 tdci 80 KW ( 2005 )
C max MK1 FL 1.6 tdci 66 KW ( 2008 )
Focus MK1 1.8 tdci 74 KW ( 2002 )
Focus MK2 1.6 tdci 80 KW ( 2005 )
C max MK1 FL 1.6 tdci 66 KW ( 2008 )
-
Re: Greška C1300 - Focus 1.8 tddi '04
Hvala ti prijatelju videcu staje u pitanju pa se cujemo.Pozdrav!