mbole piše: ↑subota, 17. feb. 2018. u 11:27h
Resenje uvek postoji... samo sto ga ne znamo
da auto ne gasi u lehru kad iznenada staneš (a otkačen speedo senzor ), ja koristim stari fordov IACV ( kupio sam od havarisanog fokusa pre 13 godina, zadnje oznake su
AC a kod mojeg sa fieste koji je riknuo tada su bile
AB) izgleda da ovaj ima
nešto veći lehr gas i s njim nemam problema sa gašenjem.
A ima i jedno seljačko rešenje, stavi se lenta od aluminiumskog lima da se pedala gasa ne vraća do kraja... to sam koristio kad mi je pre 13 godina riknuo IACV i vozio sam neko vreme
s otkačenim IACV, dok nisam kupio ovaj polovni koji još furam...
Ima i štelovanje vijka opruge IACV, ali treba i program i iskustvo ...u USA su nešto radili na mustanzima, možda ima još klip na YouTube, dali oldtajmeri ili su ih buđili za trkanje, ne sećam se...
A meni je pre 10 godina, kad je počelo to urlanje jedan nešto radio na CPU, dali dubinski čistio greške i auto jedno 9 meseci nije urlao, alo onda ponovo, a skupo mi naplatio to što je radio s kompjuterom ( 50 eur) pa više nisam otišao kod njega; Probao sam i vožnju s malo podignutom ( otključanom haubom), ne urla motor u lehru, ali nije to dobro jer je opasno, , pa sam čak počeo da tražim rešetku za hlađenje za ugrađivanje na haubu, tzv.
ŠKRGE.
Fiesta i ima jedan
S kanal koji u vožnji treba da uduvava negde u pravcu klapne i TPS, ali moj drugi akomulator je bio malo viši od fabričkog, skoro do haube pa možda i to sprečava strujanje .. na kraju pročitao na hrvatskom forumu za ford da se otkači Speedo Sensor i da se može voziti bez Spedo senzora.