Vozio sam auto danas nekih 15-16km (do posla) i kad sam parkirao primetim da se blago dimi ispod haube. U pitanju je FORD FOCUS TDCI 2002. godiste, 74kw,100hp. Otvorio, pogledao, nisam primetio nista posebno..

Inace, juce sam bio do majstora, jer sam primetio da mi auto dize temperaturu preko pola, skoro da udje u crveno,i to na nekim kratkim relacijama (20-25km voznje), bez nekog velikog ganjanja auta (vozim do 100), nakon cega se upali ventilator i vrati skalu do polovine i tako u krug. Majstor je skontao da negde curi voda, ili da nije cep neki u redu, ili prekidac termostata ili termostat ili neki dihtung.. sta god, naveo je 5 mogucih problema, ne razumem se bas detaljno ni u jedan od tih problema. Dosuli smo vode u njega, jer je bilo skoro prazno i rece mi da pratim naredna dva dana da li se smanjuje voda mnogo i koliko, pa da se javim, pa ce videti sta da uradi.. da li da zameni antifriz i cep taj, ili termostat, ili prekidac i slicno. Jutros sam proverio pre nego sto sam upalio auto i bilo je smanjeno.. pa sam dosuo oko litar, litar ipo recimo, do max sam nasuo. Inace od juce kad mi je dodao vodu, nije mi pokazivao da temperatura ide preko polovine ni jednom. Medjutim sad taj dim sam primetio...
Dakle, kapiram da bi taj dim koji sam primetio trebalo da mozda ima veze sa gore navedenim, pa me zanima sta raditi dalje... i kako to sanirati. Taj dim me brine, jer mi nije bas prijatno nista sto se tice dima na autu, a posebno za laika poput mene, kad to primeti tokom voznje.

Eto tako. Hvala u napred na pomoci. Pozdrav svima. Ziveli !