Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo mk4 2.0 tdci

Ovde dobijate savete za kupovinu Forda... koji Ford,do koliko para,vredi li taj auto itd itd.
Odgovori
Aaaki
Poruka: 15
Član foruma od: utorak, 5. jan. 2016. u 09:28h

Mondeo mk4 2.0 tdci

Poruka od Aaaki » utorak, 5. jan. 2016. u 09:43h

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7123
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Re: Vase misljenje

Poruka od BojanM » utorak, 5. jan. 2016. u 10:06h

Koči, stani, polako....
Prvo i prvo, nemoj da pišeš poruku za porukom. Postoji opcija "Uredi" kad želiš da nešto dodaš već napisanom. Spojiću ti sada, znaj za ubuduće, a sve to piše i u pravilniku: http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 49#p360997
Drugo, nazovi temu u skladu sa onime što tražiš. Ne želiš da kupiš Ford Budući Vlasnik, nego Mondeo, a niti će sutra neko da na forumu traži pojam "budući vlasnik" pa da mu odgovori u temi budu interesantni. Ispraviću naslov, ali takođe imaj u vidu za ubuduće.
Treće, nije najjasnije šta ti treba... hoćeš li savet kako se pokazao model sa 2.0TDCi motorom ili za konkretna vozila? Pošto su neki oglasi istekli, a raspon cena je dosta širok.

Nemoj da se ljutiš, ovo su ti prvi koraci na forumu, pa želim da te usmerim na pravi put... ali moram da reagujem javno, jer će inače da odu stvari predaleko. :)
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Aaaki

Re: Mondeo mk4 2.0 tdci

Poruka od Aaaki » utorak, 5. jan. 2016. u 10:21h

Taman posla, malo sam u zurbi jer ni hitno treba karavan. Citao sam dosta i zakljucio da se najbolje pokazao 2.0 TDCI. Konkretno me interesuju ovi modeli a najvise ovaj prvi. Pozzzz

EDIT: Ovaj koji je isteko me najvise interesuje!!!

ADMIN EDIT: I opet -- koristi opciju 'UREDI'/'EDIT' kad hoćeš da dodaš nešto već napisanom. Ne piši poruku za porukom.

popovicvl
Poruka: 5650
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » utorak, 5. jan. 2016. u 11:52h

Taj prvi je negde oko 1 milion km presao. Manje vise 200.000 :)

Aaaki

Poruka od Aaaki » utorak, 5. jan. 2016. u 12:08h

Interesuje me do koje kilometraze da posmatram?

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21499
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » utorak, 5. jan. 2016. u 12:44h

Gledaj auto koji je u generalno najboljem stanju, kilometraža na automobilima iz uvoza tu služi kao ukras... svima je štelovana.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

lukijano

 
Poruka: 769
Član foruma od: četvrtak, 17. jan. 2013. u 15:55h

Poruka od lukijano » utorak, 5. jan. 2016. u 13:19h

popovicvl piše:Taj prvi je negde oko 1 milion km presao. Manje vise 200.000 :)
Slažem se potpuno sa Popovićem...

Moj je prešao 160000 stvarnih, ali mi volan ni blizu ne izgleda kao ovaj sa samo 30000km više. Volan mu izgleda kao na fergusonu, koji je preorao oko 700 hektara zemlje...

Slična priča je i sa ovim trećim... što ima zatamnjena stakla. Njemu je ručica menjača, pojedena kao da je Alien vozio... sa malo jačom kiselinom... Nema teorije, da se tako izliže ručica (koža na njoj), sa 187000 km.

Ovaj četvrti opet, solidno izgleda volan... samo opet pomalo previše "usijan"-izglancan za 134000... Jer ja sam mog kupio sa toliko kilometraže (stvarne) i volan je izgledao kao sad da je izašao iz salona... Koža onako mat... Na ovom četvrtom opet, sedišta (a posebno vozačevo) izgleda dosta loše, što mi ne liči na tu kilometražu.

Tako da, najbolji ti je savet, da se vozilo ispita DETALJNO, kod dobrog majstora, koji se razume u ovu seriju forda... Znači sve da mu se pregleda što se može pregledati i vizuelno i mehanički i softwerski...

Ja bih takođe obavezno tražio sve papire koje imaju o ovom autu. Dakle originalna servisan knjižica, kopija originalne saobraćajne, pa ćeš videti šta će ti sve reći... šta imaju od toga, a šta se "ako zagubilo... itd..."

Ako ti daju originalnu servisnu, ti fotografiši sve stranice sa servisima, pa kad dođeš kući, lepo po pečatu servisne firme koja je radila servise, pronađeš na internetu te servise, da vidiš da li uopšte postoje. Ako ih pronađeš, onda možeš lepo (kada si im našao sajt), da imaš i njihovu e-mail adresu. Napišeš im jedan lep e-mail, onako sa puno ulizivanja i jubaznosti i kažeš im kako si ti postao kupac i vlasnik modela koji su oni opdržavali... itd...itd... (samo ih hvali što više). I onda ih na kraju najljubaznije zamoliš, da ti pošalju iz njihove servisne baze, sve servise i radove koje su radili na tom autu i obavezno NA KOJOJ KILOMETRAŽI.

Ukoliko nisu u prevelikoj gužvi i ako ih odobrovoljiš, poslaće ti jer ih to ništa ne košta...

E tu onda možeš naravno svašta da vidiš... i da li je to originalna kilometraža (jer se može desiti da ti iz tog servisa pošalju da je kod njih bio na servisu na 250000, a ovi ti prijavili da je ukupno prešao 187000) i da li je imao neki udes, pa ga oni popravljali... menjali delove... itd..itd...

Pričam ti ovo, jer sam se ja tim bavio i pisao sam određenim servisima u Španiji (u Madridu, Barceloni)... i odgovorili su mi ...

Ja sam imao vremena i sve sam prveravao polako i staloženo, bez žurbe... pa ti vidi... to ti je moj savet... thumbsuph

Aaaki

Poruka od Aaaki » utorak, 5. jan. 2016. u 14:52h

Hvala puno na savetima

bo.
Poruka: 1040
Član foruma od: petak, 10. dec. 2010. u 20:02h

Poruka od bo. » utorak, 5. jan. 2016. u 15:43h

lukijano piše:
popovicvl piše:Taj prvi je negde oko 1 milion km presao. Manje vise 200.000 :)
Slažem se potpuno sa Popovićem...

Moj je prešao 160000 stvarnih, ali mi volan ni blizu ne izgleda kao ovaj sa samo 30000km više. Volan mu izgleda kao na fergusonu, koji je preorao oko 700 hektara zemlje...
Volan u mom Mondeu je skoro pa takav nažalost.

Kad sam ga kupio prije 73.000 km, bio je kao nov.
S obzirom da su mi dlanovi uvijek vlažni, toliko sam "ubio" volan da mi je muka.
Probao sam i voziti sa rukavicama ali ni to nije pomoglo previše.

A mažem volan, kožu mjenjača i ručne sa dobrim preparatima, i opet mi to ne pomaže..
Mondeo Mk4 2,5 Duratec Titanium

Focus Mk2 FL 1,6 Duratec 2010 Colorado red

lukijano

 
Poruka: 769
Član foruma od: četvrtak, 17. jan. 2013. u 15:55h

Poruka od lukijano » utorak, 5. jan. 2016. u 18:14h

Moguće je...
Ja zaista imam suve dlanove, tako da nije isključeno da se ovaj baš znojio?

Zato i kažem, ne treba to da mu bude glavna orijentacija... Majstor-detaljna provera, zatim papiri i to je to...

IvkeTc1
Poruka: 130
Član foruma od: nedelja, 14. mar. 2010. u 16:24h

Poruka od IvkeTc1 » sreda, 6. jan. 2016. u 21:48h

Kod mene takodje kad smo ga kupili, volan i rucica menjaca kao novi. Sad posle 30 i kusur hiljada. Menjac izlizan, volan pomalo izlizan (i to samo gornja leva cetvrtina kruga volana). Tako da mislim da to nije toliko merodavno.

Aaaki

Poruka od Aaaki » petak, 8. jan. 2016. u 08:49h

Zvao sam lika kaze na je 190k nego 290 u rekoh ali si ti pogresio za stotkicu

jelchica
Poruka: 615
Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h

Poruka od jelchica » petak, 8. jan. 2016. u 21:14h

Da, i kod mene je dosta izlizan volan tamo gde se obično ruka drži kad je nasloniš na vrata i pridržavaš volan

cayrus
Poruka: 230
Član foruma od: petak, 29. maj 2015. u 13:10h

Poruka od cayrus » četvrtak, 14. jan. 2016. u 10:42h

Očito da su iskustva različita, kod mene je zvanično blizu 170k, volan izgleda jako dobro, a menjač jeste malo istrošen.

Odgovori

Povratak na „Koji Ford da kupim“