Problem oko prodaje kola
Moderator: ace1
- Mare TDCi
- Poruka: 397
- Član foruma od: petak, 13. sep. 2013. u 16:07h
Problem oko prodaje kola
Ah. U utorak ujutru me zove čovek i pita da li je prodat auto. Već za pola sata se nalazimo blizu mene, došao on iz Vršca. Čekao me u kafani 20m od nekog lokalnog majstora. Popili smo piće i krenuli da odvezemo auto do majstora. Kad dođosmo na praking, otključao ga je, otvorio haubu i zagledao ga. 5 min posle krenusmo na probnu vožnju i posle 2-3 km već smo bili na putu do moje kuće da utovarimo i letnje gume. Bio sam malo u čudi i pitao ga da li planira da odma vozi auto, odgovorio je naravno i platio mi na mestu i otišao. Problem je upravo što je ostalo na tome, a nismo išli da napravimo kupo-prodajni ugovor jer je on planirao da dodje sutra-prekosutra da ga prepišem, kao hteo bi on da mu ostane registracija ali mora uzeti TX table pa nije siguran da li to može, mora se još raspitati. Zvao me prekosutra i dogovorili smo se da sutradan se nađemo kod SUP-a da obavimo sve. Isti taj dan ponovo zove sa pričom da se nešto iskomplikovalo i da ne može doći, na moje pitanje u čemu je problem, jel sve uredu, odgovor je glasio samo: trebalo bi. Zovem ga sutra, ne javlja se. Zovem prekosutra ne javlja se, zove on kasnije i kaže da će doći sledeće nedelje i da će mi javiti dan ranije. Danas mi stiže poruka citiram: "Spremi pare, vraćam ti auto". Potom zove i govori mi to isto, na šta ja u čudu postavljam pitanja u čemu je problem i govorim mu da to ne ide tako. Pretećim glasom je još nešto govorio i razlog koliko sam razumeo smuljao je kao nešto je u vezi auta a i njemu nešto ne odgovara. Rekoh mu da sam već kaparisao drugi auto i da nema ništa od toga, a on je nastavio da preti i rekao da ga nazovem večeras da mu javim da sam skupio pare.
Reč je o staijem čoveku, oko 55 godina.
Koje su moje opcije sada? Na čijoj je strani zakon i pravda?
Reč je o staijem čoveku, oko 55 godina.
Koje su moje opcije sada? Na čijoj je strani zakon i pravda?
911s [SK] piše:Kad neko ima godina a budala je, tu samo ilovača može da prevaspita.
- sasa_f1
- Poruka: 10038
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Re: Problem oko prodaje kola
Ne znam sta bih ti rekao, samo bih dodao da sam imao slican problem oko delova za kola. Sreca pa je sve bilo mnooogo manje nego u tvom slucaju. Ocigledno je coveku trebao auto na par dana. Uzas...
-
- Poruka: 2093
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Pare ne vracaj nikako... Auto je i dalje zvanicno u tvom vlasnistvu. Porazgovaraj sa policijom i advokatom
Poslednja izmena: M.M.L., na dan nedelja, 1. feb. 2015. u 23:44h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Mare TDCi

911s [SK] piše:Kad neko ima godina a budala je, tu samo ilovača može da prevaspita.
- sasa_f1
Sve mi je jasno, razmisljao sam o nekim idejama, ali sve padaju u vodu jer auto niste preveli na njega. On na to nece pristati i to je to.
Mani budalu, pregledaj auto dobro, vrati mu pare i naduvaj ga k...
Mani budalu, pregledaj auto dobro, vrati mu pare i naduvaj ga k...
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9934
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
brate,ali brate kako si mogao dati auto coveku bez ikakvog ugovora?Trebao si napraviti bar na obicnom papiru i potpisati i ti i on.Mislim razumem tesko se bilo sta prodaje ali gde ti je mozak bio?Tako je mogao ko zna sta da uradi sa tvojim autom jer se auto vodi na tebi i da ubije nekog nedaj boze i da opljacka i da napravi udes,a ti kasnije dokazuj na sudu da si prodao auto bez ikakvog papira i ugovora,Je*em mu misa plisanog....
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
- sasa_f1
U pravu je macan, al realno to mu nece pomoci sad. Dajte decku neku ideju ako imate...
- Mare TDCi
Fatalna greška, sad je kasno
- nikola_focus
- Poruka: 1491
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Steta
Ja bih se raspitao i u tom servisu, i zasto se bas odlucio za njega? Zato sto je blizu kafane, da ima gde da te ceka? Eventualno da odes tamo sa policijom, ako ides na tu varijantu.

Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
- macaneli
- VIP
ja sam za saletovu ideju,pusti budalu u kjurac.Kad ti bude predavao auto nek bude neko prisutana u svojstvu svedoka,ako moze neki advokat,neki pandur ne znam ni ja sad.Auto odvezite u servis obavezno i tek posle pregleda ga uzmi nazad ako je sve ok
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
ne kontam sto moras da mu vratis pare, ako preti nesto kazi zvacu ceo forum da im kazes to sve uzivo, ja sam u cetvrtak u bgu 

- nikola_focus
- Poruka: 1491
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
A da li bi mogao da ga uslovi nekako da potpise da je auto bio kod njega u odredjenom periodu, ko zna ste je ovaj mogao da uradi za 7 dana.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
- macaneli
- VIP
jel imas svedoka kad ti je dao pare i kad si mu dao auto?
Poslednja izmena: macaneli, na dan ponedeljak, 2. feb. 2015. u 00:07h. Ukupno izmenjeno 2 puta.
- Mare TDCi
Nema svedoka, što se tiče kafane i majstora, to je nasumično, nisamo ni bili kod majstora, samo pošli
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7123
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Ako krene da ti preti ti njega prijavi policiji za krađu vozila i gotovo.
Šalu na stranu, konsultuj se sa dobrim advokatom i sa policijom, ako si već do sada napravio glupost nemoj i za dalje korake. Tačno je da bez ugovora, pravno gledano, ne može ništa dalje da se radi (prenos vlasništva, preregistracija itd.) ali čim ste vi razmenili novac i on je odvezao auto to takođe nosi neku pravnu težinu.
Šalu na stranu, konsultuj se sa dobrim advokatom i sa policijom, ako si već do sada napravio glupost nemoj i za dalje korake. Tačno je da bez ugovora, pravno gledano, ne može ništa dalje da se radi (prenos vlasništva, preregistracija itd.) ali čim ste vi razmenili novac i on je odvezao auto to takođe nosi neku pravnu težinu.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- macaneli
- VIP
otidji u policiju i pitaj jel mozes pred njima da sastavis neki usmeni ugovor.Kao sto kuhmeta kaze cim si uzeo pare i to ima neku tezinu i vrednost
- Mare TDCi
Usmeni ugovor bez njega (kupca) ? Samo ja da dam izjavu ili?
- macaneli
- VIP
da odes u sup i kazes sta se desilo i jel mozes da napravis tako neki vid ugovora pred njima n alicu mesta
- jelchica
- Poruka: 615
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Ja bih izvadila nekoliko hiljada na tvom mestu i sutra ujutru otišla kod (što rekoše) dobrog advokata (stručan za imovinsko-pravne odnose). Da ti on preporuči šta da radiš.
Ko zna da l' je on opljačkao banku u tih nekoliko dana. Da ne bude tvoja reč protiv njegove i hiljadu tužbi i protivtužbi do besvesti (da mu ne dune da te tuži za nešto).
Ipak je čin kupoprodaje obavljen na obostrani pristanak, a sad on hoće nešto drugo na jednostrano insistiranje i pretnju. To što nije bilo svedoka ne znači da se nije desilo.
NIPOŠTO, ALI NIPOŠTO, NEMOJ DA MU DAJEŠ PARE A ON TEBI KOLA BEZ PRAVNE KONSULTACIJE
I odmah sad instaliraj aplikaciju za snimanje poziva (ima ih po netu, call recording, da je dvosmeran) i aktiviraj je. Kad pozove obavezno mu reci da se razgovor snima.
Da, definitivno, čim preti znači da nešto mulja i da ide na faktor da te zaplaši, pa ako uspe uspe
Ko zna da l' je on opljačkao banku u tih nekoliko dana. Da ne bude tvoja reč protiv njegove i hiljadu tužbi i protivtužbi do besvesti (da mu ne dune da te tuži za nešto).
Ipak je čin kupoprodaje obavljen na obostrani pristanak, a sad on hoće nešto drugo na jednostrano insistiranje i pretnju. To što nije bilo svedoka ne znači da se nije desilo.
NIPOŠTO, ALI NIPOŠTO, NEMOJ DA MU DAJEŠ PARE A ON TEBI KOLA BEZ PRAVNE KONSULTACIJE
I odmah sad instaliraj aplikaciju za snimanje poziva (ima ih po netu, call recording, da je dvosmeran) i aktiviraj je. Kad pozove obavezno mu reci da se razgovor snima.
Da, definitivno, čim preti znači da nešto mulja i da ide na faktor da te zaplaši, pa ako uspe uspe
Poslednja izmena: jelchica, na dan ponedeljak, 2. feb. 2015. u 00:21h. Ukupno izmenjeno 3 puta.
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
ma te pretnje su fora app nemoj to da te sekira
- sasa_f1
Jbg, zna gde zivi....
- pancerFF
- Poruka: 1080
- Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h
Ma sta da ga ne sekira, ko zna kakav je indijanac.
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.
- Mare TDCi
Ako snimam razgovor, da li moram odmah da mu kažem da se snima da bi imalo neku validnost?
-
- Poruka: 2093
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Mislim da da, nisam siguran
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7123
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Čak je i tako upitna validnost, ali u suprotnom možeš da ispaštaš jer si tajno snimao razgovor. Konsultuj se sa advokatom pre nego što napraviš bilo kakav dalji korak, saveti sa foruma nisu zamena za stručan pravni savet.
Poenta priče je da ste obojica ušli dobrovoljno u obligacioni odnos... niti si ti njemu ukrao novac, niti je on tebi ukrao auto, niti ste pravili dogovor o pozajmici za koji bi automobil bio zaloga. To što se on predomislio posle nekoliko dana, i što ti se u međuvremenu nije javljao samo govori o tome koliko je on bio voljan da ispuni sve obaveze svog dogovora.
U krajnjem slučaju, što neko već reče, ako on prihvati da potpiše da je auto bio u njegovom posedu od tad-i-tad do tad-i-tad i da prihvata sve posledice koje mogu da proizađu iz korišćenja vozila u tom periodu, pregledaj vozilo i vrati mu novce da se ne biste povlačili po sudovima. Ako baš hoćeš da teraš mak na konac, skini mu sa cene 20e po danu za rentu automobila (to je još i maksimalno fer cifra), jer si i ti na gubitku zbog njegovog odustajanja od kupoprodaje koja je već po svemu osim po pisanoj formi bila završena.
Poenta priče je da ste obojica ušli dobrovoljno u obligacioni odnos... niti si ti njemu ukrao novac, niti je on tebi ukrao auto, niti ste pravili dogovor o pozajmici za koji bi automobil bio zaloga. To što se on predomislio posle nekoliko dana, i što ti se u međuvremenu nije javljao samo govori o tome koliko je on bio voljan da ispuni sve obaveze svog dogovora.
U krajnjem slučaju, što neko već reče, ako on prihvati da potpiše da je auto bio u njegovom posedu od tad-i-tad do tad-i-tad i da prihvata sve posledice koje mogu da proizađu iz korišćenja vozila u tom periodu, pregledaj vozilo i vrati mu novce da se ne biste povlačili po sudovima. Ako baš hoćeš da teraš mak na konac, skini mu sa cene 20e po danu za rentu automobila (to je još i maksimalno fer cifra), jer si i ti na gubitku zbog njegovog odustajanja od kupoprodaje koja je već po svemu osim po pisanoj formi bila završena.
pozdrav, Bojan