Focus 1.8 TDCI 115hp/2001
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 17
- Član foruma od: četvrtak, 28. jan. 2010. u 11:38h
Focus 1.8 TDCI 115hp/2001
Zdravo forumasi,
U mojoj porodici daljoj-siroj svi voze forda, pa tako i moj surak focusa iz naslova.
Problem je sledece prirode: auto se pregreva ali skala stoji na sredini, creva su vrela a ventilator hladnjaka ne radi i ne ukljucuju se uopste, klima ne radi i taj se ventilator ne ukljucuje. Probao sam da spojim ventilatore direktno na 12V i oba rade ali kada vratim dzekove ne. Merio sam struju dolaznu na dzek - struje nema.
Koji sensor bi morao da javi ventilatorima da se ukljuce na odredjenoj temperaturi?
Pozdrav, hvala...
U mojoj porodici daljoj-siroj svi voze forda, pa tako i moj surak focusa iz naslova.
Problem je sledece prirode: auto se pregreva ali skala stoji na sredini, creva su vrela a ventilator hladnjaka ne radi i ne ukljucuju se uopste, klima ne radi i taj se ventilator ne ukljucuje. Probao sam da spojim ventilatore direktno na 12V i oba rade ali kada vratim dzekove ne. Merio sam struju dolaznu na dzek - struje nema.
Koji sensor bi morao da javi ventilatorima da se ukljuce na odredjenoj temperaturi?
Pozdrav, hvala...
- nikola_focus
- Poruka: 1497
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Re: Focus 1.8 TDCI 115hp/2001
Trebalo bi da je u pitanju CHT senzor, koji se nalazi na glavi motora sa desne strane, gledano spreda, ide na njega dzek sa jednom zicom. On salje signal u kompjuter, a iz kompjutera ide signal u tablu i na ventilator. Ne mogu nikako sliku da nadjem 

Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
-
Hvala Nikola,
I ja sumnjam na CHT sensor ali bio sam ubedjen da on daje "samo" informaciju skale na tabli. Znaci on radi dva posla?
Ako imas neku sliku ( ne senzora ) nego mesta gde je lociran, bio bih ti zahvalan. Cuo sam da na razlicitim litrazama Fordovih motora je lokacija drugacija.

I ja sumnjam na CHT sensor ali bio sam ubedjen da on daje "samo" informaciju skale na tabli. Znaci on radi dva posla?
Ako imas neku sliku ( ne senzora ) nego mesta gde je lociran, bio bih ti zahvalan. Cuo sam da na razlicitim litrazama Fordovih motora je lokacija drugacija.

- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Focus ima digitalnu tablu, tj. svi podaci do nje dolaze preko računara, tako da bar još neki uređaj u kolima dobija informaciju sa CHT pa je onda prosleđuje gde treba.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
-
Pitanje: Da li se CHT senzor menja moment ključem ili ne?
Unapred hvala :-)
Unapred hvala :-)
- nikola_focus
- Poruka: 1497
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Sliku naravno nisam mogao da nadjem, a nikako ne mogu da stignem da slikam kod sebe, mada vidim da si se snasao za poziciju senzora
Mislim da nema potrebe da stezes moment kljucem.

Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia