Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

veliki servis info

Redovna održavanja, servisiranja, delovi.
Nije mesto za kvarove.

Moderator: Dragomir

mbole
Poruka: 14907
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: veliki servis info

Poruka od mbole » sreda, 6. nov. 2013. u 02:27h

kosmajac piše:PONUDA 2.zubčasti kaiš:
ZUBCASTI KAIS
A uz to su i nepismeni :)
Djak pesak :)

zeteks
Poruka: 1293
Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h

Poruka od zeteks » sreda, 6. nov. 2013. u 03:12h

Majstori, sta su oni od skole videli. Bitno samo da klepecu po usima.

mbole
Poruka: 14907
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 6. nov. 2013. u 03:39h

Pa sad...
Pored toga sto se i sam smatram majstorom, imam prilicno prijatelja koji su majstori, neke znam i ovde sa foruma...

I vecina je videla vise skole nego svi ovi sto danas zavrsavaju mega giga trendove zajedno.

Znas, u neka vremena, automehanicar je padao godinu kada nije znao Kanta i Hegela (moj pokojni kum, pao godinu zbog filozofije), citali smo Anu Karenjinu i Rat i Mir, suludog Kafku i njegov Proces, cekali Godoa, ucili izvode, diferencijale i integrale, ukapirali sva tri principa termodinamike (pa nam je malo teze prodati carobne vodice, magnete i ostale skalamerije sto "stede gorivo" :)), znali strukturne formule metana, etana, etilena, culi za kondore ( "orovi" tada jos nisu bili moderni :)), shvatili kako funkcionise evolucija i da bas po njoj majmuni ne mogu danas da postanu ljudi, naucili da zvezde nisu "okacene o nebo" i da zemlja nije ravna, pa jos se i okrece... i tako gomilu nekih nepotrebnih ali interesantnih stvari.

A nagledao sam se nepismenih novopecenih gazda, managera, o "uglednim" politicarima da ne pricam... onih koji koriste brdo stranih izraza iako pojma nemaju sta u stvari znace, al culi su ih pa da budu u trendu...

Tako da... molim jedno izvinjenje za majstore uopsteno :)
Djak pesak :)

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » sreda, 6. nov. 2013. u 07:50h

zeteks piše:Majstori, sta su oni od skole videli. Bitno samo da klepecu po usima.
Nisu majstori pisali ponudu u kompjuteru.
Slika

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Poruka od bojan_kv » sreda, 6. nov. 2013. u 10:41h

Pisao je neki nadobudni "manager" koji umislio da je Bog, to sto je neki sefcic servisa...
Bio sam par puta u Autostadu i iskreno malo me nervirao stav doticnog sefa servisa koji misli da si veverica i da neznas nista oko auta koji vozis...
EDIT:
@mbole
Nekad je zanat bio cenjen, a danas klinci ne mogu da upisu ni jednu drugu skolu pa aj u automehanicare, autoelektricare, razne elektromehanicare, cisto da zavrse neku skolu. Ja sam zavrsio srednju elektrotehnicku skolu i mogu da tvrdim da 90% mojih drugara nezna ni sijalicno grlo da zameni.A prag znanja koji se prezentuje je iz godine u godinu sve nizi, kao i znanje koje ti isti klinci usvajaju, i eto ti "majstora"
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

kosmajac
Poruka: 299
Član foruma od: ponedeljak, 7. sep. 2009. u 11:08h

Poruka od kosmajac » sreda, 6. nov. 2013. u 16:08h

Dragomir piše:Koja sifra stoji ispred zupcastog kaisa? ako stoji 1201255 onda je u pitanju set(zupcasti i spaner)
Proverio danas,ipak se radi o setu zupčasti i španer,upravu ste bili 100%

Odgovori

Povratak na „Održavanje i servisi“