Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mešam malter, motam žicu...

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Re: Mešam malter, motam žicu...

Poruka od Iosis » petak, 20. sep. 2013. u 18:13h

Probao sam u SketchUp-u da radim, ali najgore kada treba postaviti prozor, pa svaki zid treba isjecati posebno rupu, pa praviti prozor. A zid opet treba praviti putem box tool itd.
Ovde je mnogo lakše, samo uzmeš wall tool, upišeš širinu zida, visinu i tjeraj. Kada postavljaš vrata, prozore ili neki drugi otvor, uzeš window tool i sam pravi otvor u zidu.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » petak, 20. sep. 2013. u 23:49h

Verovatno je za nekoga ko nikada nije radio sa nekim CAD programom Sketchup zgodan.
Meni je sve u njemu "naopako". Pocevis od zuma koji ide na neku meni cudnu stranu, pa na dalje. A s druge strane teska artiljerija tipa SolidWorksa mi lezi, i cas posla sam se snasao u njemu.

Doduse ima i ona: napravi program koji ce i budala moci da koristi, i samo ce ga budale i koristiti. Zez je u tome sto je njih mnogo vise :)
Djak pesak :)

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » subota, 21. sep. 2013. u 00:34h

Ja sam se u startu i ogradio da je SketchUp vrlo zahvalan kada treba da urade nešto u 3D ljudi koji se ne bave mašinskom/građevinskom/arhitektonskom strukom. :) A i za one koji se bave time ali im treba da nešto skiciraju za par minuta, sve češće vidim da ti ljudi koriste SketchUp... fraj je za ličnu upotrebu i donekle portabilnije rešenje nego da gledaš u bob ima li neko tamo gde ideš licenciranu kopiju AutoCAD-a sa 3D mogućnostima (mi recimo imamo samo LT licencu, ne treba nam više od toga).

Sve drugo je stvar navike... namena mu i nije precizno projektovanje, već pravljenje više-manje grubih skica, ono što bi se inače radilo "slobodnom rukom", mada ima ljudi koji su mala čuda napravili radeći u okvirima njegovih ograničenih mogućnosti.

Hm... daleko od bilo kakvog primera ili uzora, ali sad se upravo setih da je i moj trenutni avatar urađen u skečapu lol
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » subota, 21. sep. 2013. u 08:04h

Ja koristim WhatsApp :)
Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » subota, 21. sep. 2013. u 10:36h

Ma naravno, ja sam samo rekao šta mi je nedostatak kod SketchUp. A svaka čast tim ljudima kada su imali živaca da to sve urade u SketchUp, vidio sam i sam neke stvari i nisam mogao da vjerujem da su urađene u tom programu. :D

Toti, WAzaaaaAAAaaaAAAaaaaAAAA! :P
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

mbole

Poruka od mbole » subota, 21. sep. 2013. u 13:38h

Ma naravno Bojane, upravo tako, za nekoga ko tek krece zaista je zgodan.
Smeta mi samo sto su dosta toga napravili naopako u odnosu na ono sto se godinama koristi u CAD programima, pa kad se ljudi jednom naviknu na to, onda im je tesko da se prebace na "pravi" CAD program. Isto ko sto je onima koji se vec bave CAD-om tesko da se prilagode njemu.

Recimo pomenutu zum koji radi bukvalno naopako na tockicu. Kad okreces tockic prema sebi u sketchupu udaljava, a kod ostalih zumira.

I inace google voli da tera neke "svoje" ideje za uobicajene stvari.

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » subota, 21. sep. 2013. u 13:47h

E da je samo Google (uzgred budi, više nije Google... a i dotle su imali priličnu samostalnost u radu)... uhodao sam se lako, pošto su recimo Adobe i Corel takođe furali kontra logiku, a silom prilika sam koristio proizvode i jednih i drugih (štaviše, Photoshop i Illustrator su - ako se dobro sećam - svojevremeno imali suprotstavljenu logiku za zumiranje, a pravila ih je ista firma). Navikne se čovek na sve, kad malo duže koristi neki proizvod :)
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

jelchica
Poruka: 613
Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h

Poruka od jelchica » subota, 21. sep. 2013. u 16:26h

Pošto je PVC stolarija po kvadratu?
Ovde su u pitanju dva prozorska krila u kombinaciji sa vratima za terasu

mbole

Poruka od mbole » subota, 21. sep. 2013. u 18:17h

Nije google? Pa ciji je sad?

Cena PVC-a zavisi od mnogo stvari.
Najpre od toga ciji su profili i okovi, to jest ko je proizvodjac istih. Bezimeni Kinez/Turcin ili neko tipa Rehau.

Nadalje idu "paketi opreme" to jest da li je "Ghia" pa imas i roletne, ili "Titanium" pa imas i roletne i komarnike, ili "bazni" model bez icega.

Po meni ne isplati se uzimati jeftinije varijante. Kum je skoro ugradjivao, uzeo je Rehau profile i ... cvrc, ne mogu da se setim kako se zovu okovi. Kostalo ga je otprilike 20% vise nego sto je uobicajena ponuda, a razlika se i vidi i oseca pod rukom.
20% nije malo ali... prozore/vrata ne kupujes za narednih 2-3 vec za 20-30 godina tako da je ta razlika na kraju zanemarljiva.

A kad bi poceo da me zavitlava prozor za koji sam zveknuo 1000 ajvara, tipa: oce da se zatvori, nece da se zatvori, glavi kvaka... ja bi ga sam razbio :)
A video sam dosta toga sto je em kilavo u startu, em posle toga jos kilavije ugradjeno, pa ljudi kukaju kako to nije ni za sta. Naravno da nije kad su trazili najjeftinu varijantu.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » subota, 21. sep. 2013. u 19:22h

Nikako nemoj da kupuješ najjeftnije te kineske ili već čiji su.
Možda na oko izgledaju isto kao i oni skuplji, ali vjeruj da će već poslije dve godine da se rasklapa, pokvari i naravno nema istu izolaciju kao oni skuplji.

Kao što kaže Bole, ne kupuješ tako nešto svake 2 godine.

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » subota, 21. sep. 2013. u 19:28h

a kako da znas ciji su okovi i prozvodnja profila, gde pise kada ti on donese kada je sve isto, treba nesto uskoro da narucim pa da znam!
sta su ona nova stakla 3, i 4 stakla, jel to nesto bitno!
dosta zna i od ugradnje, ima ko nezna i tako ih iskrivi prilikom ugradnje da nijedna marka nemoze da se ispravi, uglavnom se posle steluje ali vrlo malo i nije to to!

jelchica

Poruka od jelchica » subota, 21. sep. 2013. u 19:47h

Ne bih ni uzimala nešto jeftino, pa zato i pitam - da znam koliko circa para da planiram za tu investiciju. Uvodi se i parno grejanje pa nije 100% sigurno da će ostati para i za ta vrata sa prozorima, pa nećemo ni da ugrađujemo odmah nova ako se nema para da to bude kako treba.
Zamolila bih za još uputstava - tj. šta da zahtevam? Koliko stakala, koji okovi itd.? A može i preporuka za dobavljača/ugrađivača u Beogradu! :bravo:
Hvala na pomoći unapred. Ne volim da me savetuju random majstori jer znam šta će da kažu :)

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » subota, 21. sep. 2013. u 19:52h

meni je trenutno u izradi Veka Swingline Hrast pvc stolarija http://www.veka.rs/swinglinead.htm konstrukcija stakla je 4+18+4, serija okova je Sigenija Standard 13mm, ponuda ima 6 i po strana i to samo za zadnja dva sprata, posto za prvi nemam para, a ukupna cifra je da se smrznes.. :) ne znam koliko bih ti sa cenom pomogao jer zbog velicine posla cena ide dole..daj nam neke mere..
Poslednja izmena: milan_gt, na dan subota, 21. sep. 2013. u 19:59h. Ukupno izmenjeno 2 puta.

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » subota, 21. sep. 2013. u 19:57h

milan_gt piše:daj nam neke mere..
:D
Slika

milan_gt

Poruka od milan_gt » subota, 21. sep. 2013. u 19:58h

pazi kad sam znao sta ce nekom pasti na pamet :D

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » subota, 21. sep. 2013. u 20:20h

Meni palo, al' ja bidem fini. hahahaha

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » subota, 21. sep. 2013. u 20:22h

covek nije sacekao ni grejanje a vec uhvatio se za mere!

jelchica

Poruka od jelchica » subota, 21. sep. 2013. u 20:29h

Boys will be boys :D
Slika

milan_gt

Poruka od milan_gt » subota, 21. sep. 2013. u 20:52h

i jos nesto, staklo obavezno sa Low-e premazom po mogucstvu punjeno argonom, al argon posle nekoliko godina iscuri al ga je moguce dopuniti na postojece ventile..u stvari tu je najbitnije staklo jer zauzima najvecu povrsinu..

Slika

bitno je da je ova donja vrednost sto manja, tj sto bliza jedinici..
Poslednja izmena: milan_gt, na dan subota, 21. sep. 2013. u 20:55h. Ukupno izmenjeno 1 put.

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » subota, 21. sep. 2013. u 20:54h

Pazi samo ko ti ugradjuje, drugar je skoro uzeo za komplet kucu Rehau i sve sto su mogli da mu sjebu sjebali su. Smarao se posle sa njima 3 meseca dok sve nije dovedeno u red.
Fiesta!!

jelchica

Poruka od jelchica » subota, 21. sep. 2013. u 21:22h

Preporuka za ugrađivača/dobavljača (jesu li ova dva obično isto lice?) je i dalje dobrodošla!

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » subota, 21. sep. 2013. u 21:25h

mbole piše:Nije google? Pa ciji je sad?
http://en.wikipedia.org/wiki/Trimble_Navigation

Ima godinu i kusur kako su promenili vlasnika, mada ruku na srce Google u prelaznom periodu i dalje pruža podršku i infrastrukturu (3D Warehouse je i dalje na Google serverima, mislim da je i sajt i dalje hostovan kod Gugleta).
pozdrav, Bojan

Slika

Apolon
Poruka: 320
Član foruma od: petak, 20. maj 2011. u 11:53h

Poruka od Apolon » subota, 21. sep. 2013. u 23:18h

jelchica piše:Preporuka za ugrađivača/dobavljača (jesu li ova dva obično isto lice?) je i dalje dobrodošla!
Da si blize Ratkovu , moj dobar drugar radi PVC stolariju maksimalno korektno i kvalitetno. Ne radi sa jeftinim materijalom, covek se razbija od posla, on je jedan od retkih majstora za kojeg bi dao svoju ruku sa kojom leba zaradjujem da ce uraditi posteno, kvalitetno i sa korektnom cenom.
Interesantno je koliko vidim da vi iz vecih gradova imate taj problem da nadjete dobrog i nedaj boze postenog majstora za bilo sta, mi u manjim mestima se manje vise znamo i brzo se procuje ko je kakav majstor, pogotovo onaj ko voli da mulja.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » subota, 21. sep. 2013. u 23:40h

mrgreen

mbole

Poruka od mbole » nedelja, 22. sep. 2013. u 02:09h

darko darko piše:a kako da znas ciji su okovi i prozvodnja profila, gde pise kada ti on donese kada je sve isto, treba nesto uskoro da narucim pa da znam!
Pa pise na okovima i profilima. Obicno na boku profila, a na okovima uvek ima negde ukucan logo proizvodjaca. Barem na onima koji ne kriju poreklo :)

Jelicice, ne znam kako se zove firma od ovoga sto je radio kumu, al imam telefon: 063/827-46-55 Tišma

Da u 99% slucajeva ono sto prave prozore ih i ugradjuju (i skidaju stare).
Isto tako, najcesce oni samo ugrade prozore, a onda ti treba neki zidar/moler da sredi ivice.

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“